Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Elektryk-Mechanik z techem I i II z Wroclawia

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   Siggi

Siggi
  • 525 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 15 października 2006 - 10:51

bylem ostatnio u takiego kolesia we wroclawiu na kasowaniu bledu airbaga. facet pracowal kiedys w ASO teraz ma swoj warsztat i techa 1 i 2ke. oprocz spraw zwiazanych z elektronika robi rpowniez mechanike. pracuje szybko i sprawnie.
za usluge skasowal 50zl wiec mysle ze nie jest to duzo. zna sie na rzeczy i to widac. polecam. za wymiane rozrzadu w omedze v6 + naciagniecie linki recznego zaplacilem 200zl (robocizna). podaje namiary i prosze o prosze o podklejenie tematu. przyda sie na pewno nie raz :). na CT na jego czesc pisane sa cale peany :)

Nasienna 51
54-111 Wrocław
tel. 602334628 - Artur

#2 OFFLINE   Dextran

Dextran
  • 581 postów

Napisany 15 października 2006 - 14:20

Kojarze tego gościa z czasów jak jeszcze miałem Corsę B... Auto zaczeło mi dużo palić. Nie znałem się jeszcze na tym wszystkim kompletnie bo to było moj epierwsze autko... Facet owszem zna się na rzeczy ale straszny naciągacz i cwaniak. Jeździłem do niego 5 razy. Nawymieniał celowo masę części i bawił się techem. Same dojazdy po 20 km to już był nie mały koszt. Skasował mnie w sumie na nie małą kwotę a rezultatu nie było żadnego !!! Wreszcie sam się domyśliłem i kupiłem nową sondę lambda - jak ręką odął. Kutafon wymienił mi wszystkie możliwe czujniki wraz z termostatem.... Kiedy pytałem czy sonda jest sprawna powiedział że TAK (!!!) sprawdzał techem... Ja odradzam ten warsztat. Z resztą pojedźcie sami się przekonacie, facet jakiś dziwny, w ogóle się z nim dogadać nie można. Ma tylko jedną zaletę - tanie podłączenie do TECHA (wtedy 40 zł). Poza tym ma układ z ludźmi ze sklepu OPEL-KRUK. Wciska kit że trzeba wymienić to i tamto i napędza klientow tym cwaniakom (swoja droga bardzo drogi sklep też odradzam). Jak wymienial mi termostat (przy 5ej wizycie) wlasnie przyjechal do niego jeden z tych ze sklepu - starzy kumple.

Nie chcę nikogo zniechęcać ale ja na pewno tam nigdy już nie pojadę. Znalazłem bardzo dobry warsztat w Radwanicach - 1 km od Wrocławia (od Książa Małego). Facet jest na prawdę uczciwy i solidny. TECH- 30 zł, wymiana uszczelki pod klawiatura 15 zł, wymiana płyny w skrzyni biegow 15 zł.... polecam. A ty Siggi albo jestes jego kumplem albo facetowi po prostu wpadles w oko dlatego taki bezinteresowny :)

#3 OFFLINE   Siggi

Siggi
  • 525 postów

Napisany 15 października 2006 - 14:29

nic. tak samo za rzeczy, ktorych nie moze do konca zrobic, np. nie zna kodu do BC do jakiegos rocznika to usluge uznaje jako za niewykonana i nie beirze za nia kasy.

jak bylem u niego calibra to kiedy wykonal juz dana usluge i mialem juz spadac do domu ale auto nie chcialo mi odpalic. siedzial prawie godzine dochadzac tej przyczyny, testujac uklad i rozkrecajac nawet ECU po czym okazalo sie ze mam stacyjke uszkodzona (przez lakiernika) pojechal, kupil czesc (27zl) po czym chcial mnie skasowac tylko za te czesc. z przyzwoitosci dalem mu wiecej.

edit: to chyba nie mowimy o tym samym gosciu. :looz:
przy w.wym. usterce ze stacyjka, podmienil mi czujnik walkow po czym jak sie nic nie zmienilo to wkrecil stary back.
edit2: za komplet do rozrzadu zaplacilem z paragonem 529 zl (rolki, paski, napinacze).czesci byly z kruka ktory ma b. tanie czesci. pompa wody byla ok, wiec artur zdecydowal ze ja zostawiamy. wiec to chyba jakos sie nijak ma do naciagania na czesci. za swoja robote artur tez wystawil mi rachunek( wspomniane 200zl).
edit3: heh, prosilbym cie zebys nie zmienal tresci twojego posta bo do niego sie odnosze i potem jest brak zwiazku miedzy P. a Odp.
Nie, nie jest moim znajomym. napisalem w dobrej wierze i wielu osobom juz naprawde pomogl.
http://forum.calibra...pic.php?t=23087 niestety, trzeba sie logowac.
wpadlem mu w oko myslisz?

#4 OFFLINE   Dextran

Dextran
  • 581 postów

Napisany 15 października 2006 - 14:41

Na pewno o tym samym. Wjeżdzasz na takie osiedle domkow jednorodzinnych i skrecasz w taka drog gdzie są zarombiste wyboje. Dojeżdzasz do takiego placyku na koncu drogi i skrecasz w prawo ? Ma elektrycznie otwieraną bramę, po podwórku jeździ pani na wozku inwalidzkim a wokol pelno gratow i jakas dziwna atmosfera. W glebi jakis drugi warsztat...

Słuchajcie nie pisze tego zeby komus zaszkodzic. Chcecie jedźcie, zobaczcie... ja nie mam juz wiecej ochoty. Blizej mam wiele uczciwszych ludzi.

#5 OFFLINE   Siggi

Siggi
  • 525 postów

Napisany 15 października 2006 - 14:48

rozumiem. to ten sam koles. opis warsztatu sie zgadza tylko ze teraz lezy tam wszedzie kostka i nie ma wyboi.

#6 OFFLINE   Dextran

Dextran
  • 581 postów

Napisany 15 października 2006 - 17:23

Także nic tylko jechać :) Może zmienił się przez te 3 lata kto wie... Ja polecam warsztat w Radwanicach, ul. Mickiewicza 1. Czysto, schludnie, wykonują wszystko jak w ASO (preparaty itp.) i co ważne nie kroją kasy - tzn. można się dogadać... Nie znam tego gościa i nie chce mu robić reklamy ale facio jest na prawdę uczciwy i należy mu się...