czujniki uderzeniowe
Napisany 13 maja 2008 - 19:44
Napisany 13 maja 2008 - 19:49
Napisany 13 maja 2008 - 19:54
P.S
znalazlem nazwe tego "Wyłącznik bezwładnościowy" wiec gdzie to?
Napisany 13 maja 2008 - 20:38
hmm to moze nie ten czujnik o tamtem ma za zadanie odciac doplyw paliwa a ja nie mam poduszek powietrznych bocznych tylko przednie ,cos tam mi ktos mowil zebym poszukal niedaleko kół z przodu w renaul jest wewnatrz taki czujnik.
P.S
znalazlem nazwe tego "Wyłącznik bezwładnościowy" wiec gdzie to?
u nas jedyny czujnik jest w samym sterowniku od poduszek i nie kojarze zadnego innego.
Napisany 13 maja 2008 - 21:32
Zresztą utne to gdybanie - pojedzie (zaciągnie się) kolega na tech2 i niech mu sprawdzą co jest pięć (potrzbeuję tylko numer błędu - jak będzie to więcej się dowiemy)
Ewentualnie w wyszukiwarce kolega wpisze spinacz i spróbuje odczytać błędy w domowy sposób
Napisany 14 maja 2008 - 05:57
Napisany 14 maja 2008 - 09:18
A pompa paliwa po uderzeniu czasem nie blokuje sie ???W oplach na pewno nie ma czujników odcinających prace silnika po kolizji tak jak w reno, fordach, peugeotach
Napisany 14 maja 2008 - 09:39
jacekczewa napisał/a:
W oplach na pewno nie ma czujników odcinających prace silnika po kolizji tak jak w reno, fordach, peugeotach
A pompa paliwa po uderzeniu czasem nie blokuje sie ???
pany powiem tak jak moja VA w zeszłym roku dostała strzała w bagażnik to automatycznie zgasła i nie chciała odpalic, odpaliła dopiero po jakies godzinie od wypadku - auto było w pełni sprawne i oprócz rdzy na tylnych nadkolach w idealnym stanie i przez 30 tys km jakie nia zrobiłem nigdy nie zdarzyło sie żeby nie odpaliła za pierwszym razem lub zgasła podczas jazdy
Napisany 30 stycznia 2010 - 18:33
jest taki czujnik tylko sam nie wiem gdzie ale się dowiem
Napisany 30 stycznia 2010 - 18:52
powiem tobie że mam taki sam problem ale nikt nie wie na ten temat nic tylko wiedzą gdzie jest silnik i koła to i ja wiem i małe dziecko żałosne
jest taki czujnik tylko sam nie wiem gdzie ale się dowiem
Zyczymy Ci sukcesów w poszukiwaniu. Koledzy już powiedzieli, w oplu nie ma i nigdy nie było wyłącznika bezwładnościowego .
Napisany 31 stycznia 2010 - 07:19
Zyczymy Ci sukcesów w poszukiwaniu. Koledzy już powiedzieli, w oplu nie ma i nigdy nie było wyłącznika bezwładnościowego .
ZGADZA SIĘ SORKI po prostu miałem dość jest takie dziadostwo w fordzie eskorcie ale w żadnym oplu ,padł mi przekaznik pompy paliwa w fordzie jest od lewej strony obok sprzęgła pod komorą silnika jakaś blaszka jest na śrubkę chyba 6 ale też nie jestem pewien
Napisany 31 stycznia 2010 - 14:06