Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

WLOSKIE INSTALACJE LPG

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
8 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   Banan

Banan
  • 205 postów

Napisany 12 maja 2008 - 09:02

witam mam pytanko czy ktos sie spotkal z wloskimi instalacjami LPG sekwecja i co sadzicie na temat tych instalacji
Dokladnie o firme zenit cy czos kakiego dzja 2 lata gwarancji bez limitu kilometrow

Scalilem posty > kolego uzywaj funkcji edytuj zamiast pisac jendgo posta pod drugim

#2 OFFLINE   lendio

lendio
  • 3 116 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 12 maja 2008 - 09:32

Sam chcialem zalozyc zenita i szukajac opinii dostalem takie info od goscia, ktory ma spore pojecie:

Zenit to nie producent instalacji ale model.
To AGC czyli Auto Gaz Centrum.
Sterownik jest włoski, produkuje go Autronic.
Kompletowana z reduktorami polskimi: KME Silver, Gold lub włoskimi - Tomasetto, Emme.
Z wtryskiwaczami włoskimi: Valtek lub Matrix.

Jednakowoż Zenit to polska inicjatywa, inspirowana silnie KME Diego.

Osobisice polecilbym ci staga.

#3 OFFLINE   bogumil.s

bogumil.s

made in france

• 4 238 postów
  • Auto: Omega A

Napisany 12 maja 2008 - 10:11

witam mam pytanko czy ktos sie spotkal z wloskimi instalacjami LPG sekwecja i co sadzicie na temat tych instalacji
Dokladnie o firme zenit cy czos kakiego dzja 2 lata gwarancji bez limitu kilometrow

ja go mam i jest bezproblemowo - reduktor Emme (uwaga troszę droższy serwis) + czerwone Valteki

po przejechaniu 19 000 km, 3 przeglądach i jednej regulacji na samym początku żadnych problemów, więc osobiście polecam choć do najtańszych nie należy, jak zakładałem 11 miesięcty temu to koszt wynosił 2900 zł

#4 OFFLINE   zima21

zima21
  • 4 postów

Napisany 13 maja 2008 - 16:44

montuje instalacje gazowe juz ponad 4 lata na temat zenita wole sie nie ypowiadac jak wczesniej zostało napisane jest to składanka kilku firm Moj seqent ktory my kładziemy do Twojego auta kosztował by 2350zł jezeli to rzedowa 4 jest tez 2 lata gwarancji bez limitu kilometrów jest to włoska firma BRC[/b]
im szybciej jade tym wiecej widze

#5 OFFLINE   bogumil.s

bogumil.s

made in france

• 4 238 postów

Napisany 13 maja 2008 - 17:52

montuje instalacje gazowe

jeśli montujesz instalacje to zapewne wiesz że każda instalacja jest tak dobra jak monter który ją montuje i ustawia więc lepiej znaleźć dobrego fachowca niż sugerować sie ceną instalacji i jej producentem bo nie wszystko złoto co się świeci ... a 2 lata gwarancji to teraz żaden wyczyn co do przebiegu to obecnie elektronika jest bez limitu a wtryski i reduktor jak najbardziej mają określony swój limit km ile to kwestia producenta a montażysta odpowiada tylko za montaż, czasem warto poczytać żeby nie obudzić sie z ręką w nocniku, przykład firma E.......z, instalacja 2 gen, ATU+, 14 miesięcy po instalacji zrąbał się komp i pomimo że gwarancja była wystawiona na 24 miesiące przez firmę to niestety na kompa była tylko 12 miesięczna gwarancja producencka a ta 24 miesięczna była jak się okazało na montaż ...

o cene BRC można zapytać tutaj http://www.czakram.pl/cenamont.php

#6 OFFLINE   lendio

lendio
  • 3 116 postów
  • Auto: Nie mam Omegi

Napisany 13 maja 2008 - 20:37

Ile monterow, tyle opini, ale odnosnie Zenita duzo czytalem dobrych opini.
Kazdy chwali to co montuje.

Tak jak Gachu pisal, dobry polecony montazysta a w drugiej kolejnosci instalka.

#7 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów

Napisany 13 maja 2008 - 21:05

Zima21 - ja mam BRC Sequent. Zapłaciłem 2900 i ceny oscylują w podobnym zakresie za R4. Dziwnie niska jest Twoja cena. To jednak nieważne, oby działała. Ja niestety nie jestem zadowolony. Dlaczego?
1. Mam problem z ogromnym spalaniem i autoryzowanych zakładów BRC jest jak na lekarstwo. W Polsce najbliższy poza tym gdzie montowałem min 100km.
2. Obaj dystrybutorzy mają wylane na pomoc. Odezwali się dopiero po interwencji u BRC. Nie wiem nawet jaka będzie pomoc. Jak na razie opisałem tylko problem.
3. Jeżeli ktoś ma możliwość i wiedzę to i tak BRC nie można samemu ustawić/dostrić. Do interface jest klucz, ustawień i wykresów jak gaz pracuje jest jak na lekarstwo a do ustawienia trzeba dokupić czujnik MAP którego oczywiście nie ma w zestawie.
4. W dwóch Omegach 2.0 został zamontowany Sequent 24 (MY07 i MY08) i w obu po zgaszeniu na gazie silnik odpala dużo dłużej. Jeżeli przed wyłączeniem przejdę na benzynę to odpala normalnie.

Poza tym nie mam zastrzeżeń. Po prostu trafił mnie problem dużego spalania i odpalania, a mechanicy montujący gaz rozkładają ręce. Mogę więc albo jeździć od zakładu do zakładu, płacąc i mają nadzieję, ze ktoś coś w końcu wymyśli albo... no właśnie co, jeśli Ci którzy sprzedają olewają klienta.
Podobne opinie o podejściu dystrybutorów czytałem na innych forach, więc nie jest to odosobniony przypadek.

Może jeżeli zamontujesz zawsze ją w taki sposób aby dobrze pracowała i klient ma pomoc niedaleko to jest to świetna instalacja, ale w przeciwnym przypadku warto rozważyć również tą ciemną ścieżkę.

#8 OFFLINE   Banan

Banan
  • 205 postów

Napisany 14 maja 2008 - 07:57

dzieki panowie za opinie ja sie popytalem znajomych u siebie to co oni sogerowali to ja tak i tak zalorzylem instalacje zenit pare osub polecilo mi to instalke no i pojechalem zamontowac i mam teraz tylok LPG zgory dzieki koledzy za waszw opinie pozdrawiam :peace: :piwo:

#9 OFFLINE   egon

egon
  • 5 983 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 25 czerwca 2008 - 09:31

A ma ktos może namiary żeby się zalogować
http://www.agcentrum.com.pl/?d=57