Zbiorniczek spryskiwaczy kilka pytan!
Napisany 05 maja 2008 - 10:23
A drugie pytanie to czy w kombi i sedanie jets taki sam zbiorniczke, wiadomo ze w kombi jest jeszcze spryskiwacz tylnej szyby, i czy rozni sie to tylko tym ze jeszcze jeden przewod idzie czy pompka jest inna?
Napisany 06 maja 2008 - 21:58
Jesli chodzi o "wtyczke" do pompki to nie zabardzo wiem o jaka wtyczke Ci chodzi..
Trzon pompki przez ktory zasysany jest plyn ze zbiornika wkladany jest i trzyma sie w zbiorniku - trzon ten pasuje do malego i duzego zbiornika.
Jesli chodzi o wezyk gumowy jaki prowadzi od pompki np do spryskiwacza szyb jest "uniwersalny" ze sie tak wyraze. Jest dosc sztywny wiec rozgrzej delikatnie zapalniczka koncowke i nasun na wyjscie z pompki i po sprawie.
Co do kombii - nie wiem.
Jesli potrzebujesz zbiornik z pewna i dzialajaco na 100% pompka to tu masz link do mojej aukcji. Zbiornik jest caly a wszystko sprawne.
Chce za niego grosze wiec polecam.
Pozdrawiam
http://allegro.pl/it...el_omega_b.html
EDIT:
wejscie do kostki elektrycznej w kazdej omci z mojego rocznika jest takie samo. Bez znaczenia kombii, czy sedan
Napisany 06 maja 2008 - 22:22
jak sie jeszcze upewnie czy bedzie pasowac do kombi to moze bym od ciebie wzial, bo glupio sie jezdzi jak szyby nie ma czym przemyc.

Napisany 07 maja 2008 - 07:39
Zbiornik będzie pasować do kombi ale to nie ten silnik. musi być dwudrożny tj z dwiema dyszami wylotowymi czyli ze strumiennikiem kierunkowym ( w zależności w krtórą stronę się kręci silnik tam kieruje płyn czyli jak wysterujesz manetką na tylną szybę to zasilanie idzie tymi samymi przewodani ale z odwrotną biegunowością)wlasnie chodzi mi o kostke elektryczna czy jest taka sama przy ksenonie i zwyklych lampach, i kombi a sedan jaka roznica. pozdrawiam
jak sie jeszcze upewnie czy bedzie pasowac do kombi to moze bym od ciebie wzial, bo glupio sie jezdzi jak szyby nie ma czym przemyc.
Paradoksalnie po wymianie na duży zbiornik pod xenon został mi taki komplet dwudrożny. (poprawka : bez wlewu płynu)
Jeśli piszesz o złączu to powinieneś mieć sześciopinową i w zależności czy miałeś przewidziane w instalacji spryski xenonów powinno iść 6 przewodów, jeśli nie to tylko 4 (dwa na pompę płynu co tyczy się też kombi i 2 do czujnika poziomu płynu)chodzi o to czy wtyczka do pompki jest taka sama czy inna przy spryskiwaczu lamp.
Pozdro.
Napisany 07 maja 2008 - 08:51
Napisany 22 maja 2008 - 21:50
Napisany 23 maja 2008 - 08:51
witam wszystkich,mam problem dzisiaj zalelem plyn do spryskiwaczy i za 10 min przychodze a jest plama plynu pod Omcia co sie dzieje ?? czy jest pekniety waz czy zbiorniczek jest walniety jak bylo malo bylo dobrze cos jest ??
bez rozebrania to tylko wrozka ci powie. u mnie cieklo z pompki od xenonu.
Napisany 23 maja 2008 - 09:38

Napisany 23 maja 2008 - 13:13

Napisany 19 kwietnia 2009 - 15:02
Napisany 19 kwietnia 2009 - 19:49
Musisz mieć pompkę wysokociśnieniową i jakieś podłączenie do niej w zbiorniczku.
Napisany 20 kwietnia 2009 - 08:02
jak to będzie wyglądać w kwestii podłączeń elektrycznych i wężyków - mam kombi
spoglądanie ponad głowami niezorientowanych;
Napisany 20 kwietnia 2009 - 08:20
Coś Mi się zdaje,że to nie ma raci bytu.czy w takim razie aby po zamontowaniu sprysków lamp nie było potrzeby zmiany zbiorniczka na duży wystarczy zmienić pompkę wysokociśnieniową zamiast zwykłej (pomijam kwestie pojemności zbiornika)
Bo do sprysków lamp,masz wężyki zbrojone,a do szyb zwykłe.
Napisany 20 kwietnia 2009 - 08:23
Napisany 20 kwietnia 2009 - 08:32
czy w takim razie aby po zamontowaniu sprysków lamp nie było potrzeby zmiany zbiorniczka na duży wystarczy zmienić pompkę wysokociśnieniową zamiast zwykłej (pomijam kwestie pojemności zbiornika)
nie. musisz miec zbiornik z 2 pompkami
Napisany 20 kwietnia 2009 - 11:41
teraz sprawa jasna, że gdybym chciał spryski to koniecxzna wymiana
a ile orientacyjnie trzeba dać za kompletny zestaw - zbiornik z pompką, kable do podłaczenia, wężyki i sprsyki albo wariant bez sprysków (może bm np. z octavii podebrał jak ktoś doradzał)
spoglądanie ponad głowami niezorientowanych;
Napisany 20 kwietnia 2009 - 11:48
Duży zbiornik,tylko,że od BFl.