Czy w sondzie od X20XEV można rozróżnić który to kabel sygnałowy czy jest to zależne od auta i trzeba próbować obu kabli po kolei?
Potrzebuję tą informacje do podłączenia sondy do instalacji gazowej.

Przewód sygnałowy do sondy lambda.
Rozpoczęte przez
mkaminski100
, 27 kwi 2008, 12:42
3 odpowiedzi na ten temat
Napisany 27 kwietnia 2008 - 12:42
Napisany 27 kwietnia 2008 - 13:17
w wiekszosci sond , kabel sygnalowy jest koloru czarnego. Tak tez jest w przypadku sondy w x20xev. Nalezy pamietac ze rozmawiamy o kablach sondy a nie wiazki za wtyczka (bo tam juz sie kolory roznia. Czyli sygnalowy (miedzy sonda a wtyczka sondy) jest koloru czarnego. szczegoly odnosnie kolejnych kolorow i zasady dzialania znajdziesz w dziale lpg i wydech
Napisany 27 kwietnia 2008 - 22:31
Podłączyłem, ale wg programu BRC Sequenrt wartości skaczą od 37 do 40mV...
Ręce mi opadają.
Ręce mi opadają.
Napisany 28 kwietnia 2008 - 14:23
wiec tak:
sprawdz miernikiem jak sonda pracuje na benzynie (bez podpietego kabla sondy do instalacji gazowej)
sprawdz miernikiem jak sonda pracuje na benzynie z podpieta lambda do centralki lpg
sprawdz miernikiem jak sonda pracuje na gazie z podpietym przewodem do ecu lpg
sprawdz mierrnikiem sonde jak pracuje na lpg bez podpietej sondy
Oczywiscie to wszystko mozesz sprawdzic przy pomocy jakiego kompa i interfacu oplowkiego
sprawdz miernikiem jak sonda pracuje na benzynie (bez podpietego kabla sondy do instalacji gazowej)
sprawdz miernikiem jak sonda pracuje na benzynie z podpieta lambda do centralki lpg
sprawdz miernikiem jak sonda pracuje na gazie z podpietym przewodem do ecu lpg
sprawdz mierrnikiem sonde jak pracuje na lpg bez podpietej sondy
Oczywiscie to wszystko mozesz sprawdzic przy pomocy jakiego kompa i interfacu oplowkiego
CZĘŚCI AKCESORIA WARSZTAT - www.somad.pl
[B]
[B]