UPG i brak kompresji
Napisany 05 kwietnia 2008 - 21:39
mialem wymieniana UPG bo mi wode na zewnatrz puszczala. Po skreceniu silnika, auto nie ma kompresji po tej stronie gdzie byla wymieniana uszczelka. Mechanik wyczyscil popychacze i znowu nic. Co to moze byc? W poniedzialek chce jeszcze raz je przedmuchac.
Jakies pomysly???
Napisany 06 kwietnia 2008 - 08:15
na wszystkich cylindrach tej głowicy ??Po skreceniu silnika, auto nie ma kompresji po tej stronie gdzie byla wymieniana uszczelka
pogratulować mechanika
Napisany 06 kwietnia 2008 - 10:57
Gachu jesli cos wiesz wiecej to napisz bo tekst typu: "pogratulowac mechanika", w niczym mi nie pomoze.
Napisany 06 kwietnia 2008 - 11:03
Napisany 06 kwietnia 2008 - 11:12
to niech on teraz znajdzie przyczynę dlaczego nie trzyma kompresji ... zawalił jak składał ... niech rozbierze i poskłada na nowo oczywiście poprawnie przykręcając głowice
a moze glowca krzywa a nie dal do splanowania ?
Napisany 06 kwietnia 2008 - 11:25
tak to się robi w cieniasach ale nie w omegach, założyłem że sprawdził głowicęGachu napisał/a:
to niech on teraz znajdzie przyczynę dlaczego nie trzyma kompresji ... zawalił jak składał ... niech rozbierze i poskłada na nowo oczywiście poprawnie przykręcając głowice
a moze glowca krzywa a nie dal do splanowania ?
Napisany 08 kwietnia 2008 - 10:54
Jezeli nie wkrecil czegos do srodka (kuzynowi mechanik wkrecil oslone termiczna w Chryslerze) to raczej malo prawdopodobne, zeby bylo tak niskie.
Czy czasami rozrzad nie jest zle ustawiony? Warto zaczac od tego.
Czy przy okazji mechanik przetarl gniazda zaworowe?