Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

DZIWNE ZACHOWANIE PO ODPALENIU NA ZIMNYM SILNIKU,STRZELA

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
8 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   Dany

Dany
  • 283 postów

Napisany 29 marca 2008 - 22:59

Witam wszystkich,mały problem mam po urochumieniu silnika -jak jest zimny(najczesciej pora zimowa,ale i zimne i chłodne poranki letnie) .Sprawa dotyczy strzelania z rury wydechowej po wciśnięciu gazu i odpuszczeniu -jest strzał ! im wieksza dawka tzn.więcej wcisne gazu i puszcze szybciej - tym mocniejszy wystrzał.Trwa to ok. 40sek.do ok.minuty i koniec, dalej jest normalnie.Troche tego nie rozumiem.
Płyny i koncentraty chłodnicze- 1,5,20,200,1000l - dobra cena!
Oleje silinikowe i przemysłowe,od 1l do 1000l,
Chemia samochodowa K2 ,F1,Atas, Plastmal
Żarówki,filtry

[SIGPIC][/SIGPIC]

Never make a pirate angry !

#2 OFFLINE   dobols

dobols

DobolsGarage dobols.pl

• 917 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 06 kwietnia 2008 - 21:22

najpierw po najmniejeszej lini oporu sprawdź kable jeśłi są uszkodzone to tak jak opisujesz zima lub poranek = duza wilgotność moga puszcza iskre bokiem a nie w świece najlepiej sprawdźc wieczorem tzn jak będzie ciemno czy iskra w okolicy przewodów skacze po silniku tylko w żadnym przypadku niedotykaj przewodów na chodzącym silniku chyba że chcesz potańczyć przed omcią

#3 OFFLINE   Dany

Dany
  • 283 postów

Napisany 06 kwietnia 2008 - 21:26

Dzieki ,sprawdze to napewno-bo od czegoś trzeba zacząc,ale to jest wtedy kiedy chodzi odkurzacz,dokłądnie tyle samo trwa czyli ok.minuty,odkurzacz sie wył i przestaje strzelac.A co do kabli to moge je zmienić,i sprawdze to.
Żarówki,filtry

[SIGPIC][/SIGPIC]

#4 OFFLINE   Robertos

Robertos
  • 318 postów

Napisany 06 kwietnia 2008 - 21:28

Wydaje mi sie ,ze gdyby to były kable to nie odpalała by i strasznie nie równo chodziła ale moge sie mylic :razz:

#5 OFFLINE   dobols

dobols

DobolsGarage dobols.pl

• 917 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 06 kwietnia 2008 - 21:45

powiem Ci tak elektryka jest popie :censored: może być tyle przyczyn jedej rzeczy że się człowiekowi w głowie niemieści przez 6 lat pracowałem w zawodzie elektrym sam. i powiem Ci że miałem tyle zagrysek i czasami sie okazywała pierdołka zaśniedziała stupka bezpiecznika złamany kabelek raz dziłało raz nie niektórych rzeczy nieda się logicznie wytłumaczyć :smiech:

#6 OFFLINE   Dany

Dany
  • 283 postów

Napisany 06 kwietnia 2008 - 21:59

mi sie wydaje ze to coś może byc z zapłonem,a tak pozatym to ona jakaś dziwna jest nie chce zabardzo jechać ze 136HP czuje jakby było może 80HP.Dziwne ale prawdziwe,jak zakładałem rok temu gaz to już mi koleś mówił ze coś na bank jest nie tak ,że sie nie zbiera itd.-ale to napewno nie jest wina gazu-chodzi idealnie.Sprawdzałem u majstra na kompie-nic nie wykazało,wywaliłem katalizator-,też nic, stoje w mijscu i nie wiem co robić z tym
Żarówki,filtry

[SIGPIC][/SIGPIC]

#7 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 07 kwietnia 2008 - 00:15

mi sie wydaje ze to coś może byc z zapłonem,a tak pozatym to ona jakaś dziwna jest nie chce zabardzo jechać ze 136HP czuje jakby było może 80HP.Dziwne ale prawdziwe,jak zakładałem rok temu gaz to już mi koleś mówił ze coś na bank jest nie tak ,że sie nie zbiera itd.-ale to napewno nie jest wina gazu-chodzi idealnie.Sprawdzałem u majstra na kompie-nic nie wykazało,wywaliłem katalizator-,też nic, stoje w mijscu i nie wiem co robić z tym

wylacz lpg, zrestetuj kompa w aso do domyslnych ustawien i problem pewnie zniknie. podmien jeszczne na wszelki czujnik temp na kompa. oryginal kolo 30 pln

#8 OFFLINE   Dany

Dany
  • 283 postów

Napisany 07 kwietnia 2008 - 15:14

Beast- czujnik temp.do kompa? o to chodzi? bo mam zamiar własnie tak zrobić jak napisałeś,dzięki za podpowiedż
Żarówki,filtry

[SIGPIC][/SIGPIC]

#9 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 07 kwietnia 2008 - 15:19

Beast- czujnik temp.do kompa? o to chodzi? bo mam zamiar własnie tak zrobić jak napisałeś,dzięki za podpowiedż

czujnik temperatury plynu chlodzacego na komputer - nie na deske bo masz 2. wtyczna 2 pinowa. i kup oryginal