Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Interface BRC Sequent 24 nie łączy się z instalacją

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
6 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 24 marca 2008 - 11:06

Posiadam instalację BRC Sequent 24. Zakupiłem interface Viaken do tego modelu. Program ściągnąłem ze strony http://www.members.lycos.co.uk/brclpg/ Po podłączeniu przez przejściówkę USB->COM program nie łączy się, prosi jedynie o włączenie zapłonu.
Dziś podłączyłem kabel do laptopa z wyjściem COM (standardowym na którym OpelScanner działa bez problemu) i znów program się nie łączy i cały czas prosi o włączenie zapłonu (włączałem zapłon, potem silnik na gazie i PB i nic).
Ustawiony jest port COM1, kombinowałem z wszelkimi prędkościami i dalej bez sukcesu. Próbowałem na drugim aucie z tą samą instalacją i nic.
Jedyne co zauważyłem, że raz na jakiś czas program informuje, że soft jest niezgodny z ECU i się wyłącza. Potem znów pokazuje, że nie może się połączyć.
Nie wiem czy soft może być za stary do instalacji (mam tą z jednym okrągłym przyciskiem, montowaną w grudniu 2007).
Przy instalacji podmieniłem pliki z katalogu CRACK.
Dziękuję za pomoc

#2 OFFLINE   lendio

lendio
  • 3 116 postów
  • Auto: Nie mam Omegi

Napisany 24 marca 2008 - 12:08

NIeraz takie problemy pojawiaja sie wlasnie przez ten wirtualny port com, czyli przejsciowke. Tez mialem takie problemy ze stagiem, raz sie laczyl raz nie.
Po podpieciu da stacjonarnego kompa w port com wszystko chodzi idealnie.

Popytaj wsrod znajomych moze ktos pozyczy ci jakies starszego laptopa z portem com.

#3 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów

Napisany 24 marca 2008 - 12:18

Lendio. Napisałem, że podłączyłem pod komputer ze standardowym wyjściem COM. To samo. OpelScanner działa na dwóch Omegach, interface do LPG nie. To nie jest więc wina portu wirtualnego, bo próbowałem na fizycznym (standardowo w kompie, nawet nie PCMCIA)
Czy ktoś używa tego interface z powodzeniem? Jeśli tak to skąd program i jakich ustawień używacie?

cytat: Dziś podłączyłem kabel do laptopa z wyjściem COM (standardowym na którym OpelScanner działa bez problemu) i znów program się nie łączy i cały czas prosi o włączenie zapłonu (włączałem zapłon, potem silnik na gazie i PB i nic).

#4 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów

Napisany 27 marca 2008 - 11:40

Firma Viaken od ktorej kupilem interface, poinformowala mnie, ze poniewaz mam nowa centralke (MY08) to prawdopodobnie soft 1.02 nie bedzie jej obslugiwal i zebym sobie sam poszukal najnowszego oprogramowania. W sumie firma sprzedaje jedynie skrzynki, ale sa one bezuzyteczne bez programu, ktory i tak trzeba zdobyc nielegalnie.
Szukam wiec najnowszego oprogramowania do tej centralki. Gdybym ktos mial to bylbym bardzo wdzieczny za pomoc.

#5 OFFLINE   wojowojo

wojowojo
  • 42 postów

Napisany 29 marca 2008 - 23:40

Wtam ja mam jakiś soft do twojej instalacji i instrukcję itp - sprawdzisz czy działa. Mogę podesłać gdzie chcesz. Daj namiar.

#6 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów

Napisany 14 kwietnia 2008 - 07:09

Problem rozwiązany. 99% programów to wersja 1.03 do starego Sequenta. Do mojej centralki wymagany jest minimum 1.13. Udało mi sie zdobyć "witaminkę" żeby uruchomić program.
Dzięki za pomoc.

#7 OFFLINE   duzers

duzers
  • 1 postów

Napisany 14 kwietnia 2008 - 20:25

nie powiem zeby sie nie przydala taka witaminka :mrgreen: , kabel lezy na polce a ECU mowi nieee....wiec jesli....to bym sie :yes_yes: