Pytanko, Czy można gaz zainstalować w Niemczech i zalegalizować u nas. Jeśli tak to jakie potrzebne sa papiery na to? :bmw:
poprawiłem tytuł

Czy można zalegalizować w kraju LPG montowane w Niemczech?
Rozpoczęte przez
Ryszuardo
, 16 mar 2008, 13:57
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 16 marca 2008 - 14:05
kolego za przeproszeniem montaż instalacji u nas jest 3 razy tańszy jak i cena samej instalacji jest 3 razy niższa niż u helmutów
a jeśli kupujesz auto z lpg musisz mieć od niego papiery stwierdzające montaz w autoryzowanym warsztacie, legalizacje zbiornika itp. praktycznie to samo co dostajesz u nas
a jeśli kupujesz auto z lpg musisz mieć od niego papiery stwierdzające montaz w autoryzowanym warsztacie, legalizacje zbiornika itp. praktycznie to samo co dostajesz u nas
Napisany 16 marca 2008 - 14:17
Czy te papiery trzeba przetłumaczyć u tłumacza przysięgłego?
Morus
Napisany 16 marca 2008 - 14:26
niwem ale pewnie tak bo u nas w wydziale komunikacji i na stacjach obsługi pracują poligloci którzy ledwo znają swójCzy te papiery trzeba przetłumaczyć u tłumacza przysięgłego?
Napisany 16 marca 2008 - 19:46
co do wydziału komunikacji to nawet gdyby urzędnik znał perfekt dany język i tak w przypadku dokumentów w języku innym niż polski jest wymagane tłumaczenie przez tłumacza przysięgłego - to nie wymysł urzędników tylko takie mamy prawo i wymogi odnośnie pism urzędowych(co do wspaniałęgo systemu prawa pretensje możemy mieć do (p)osłów z ulicy wiejskiej w W-wie. nie żebym się wymądrzał bo ani nie rejestrowałem ejszcze nigdy auta a tym bardziej sprowadzonego ale to co podałem ejst pewne na 100% kończe studia na kierunku administracja wiec "coś tam" wiem o tym

Napisany 16 marca 2008 - 19:49
Nie wiem jak jest z autami z niemiec,ale miałem Viki z holandi,orginalnie montowany gaz i musiałem butle w polsce legalizować.
Napisany 17 marca 2008 - 20:55
bo naszym diagnostom nie chce się kręgosłupa zgiąć aby sprawdzić datę legalizacji nabitej na butli przez producenta,a druga sprawa to z czego by żył urząd dozoru technicznego jak by tej makulatury nie wypisywał a to wszystko jak z foto radarami dla naszego bezpieczeństwaViki z holandi,orginalnie montowany gaz i musiałem butle w polsce legalizować.