Mam problem, który mnie strasznie wkurza.
Co chwilę rozkodowuje mi się centralny, tzn. zamykam samochód ileś razy i otwieram, i nagle za którymś razem nie mogę otworzyć samochodu z pilota (a zamek w drzwiach mam skopany) i musze wtedy otwierać samochód przez bagarznik (czyli wchodzę do samochodu przez bagażnik i otwieram tylnie drzwi). Stranie mnie to denerwuje,a szczególnie jak parkuję gdzieś na mieście(obciach jak cholera).
Bateria w pilocie jest nowa, akumulator też jest nowy.
Co to może być?????
dziękuję

Centralny sie rozkodowuje
Rozpoczęte przez
pablo181
, 20 lut 2008, 12:02
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 20 lutego 2008 - 12:02
Napisany 20 lutego 2008 - 12:27
Mam podobny problem . Z tym , że Ja w prawych tylnich drzwiach mam chyba przeterty przewód. Pozdro

Napisany 23 lutego 2008 - 13:16
Mam podobny problem . Z tym , że Ja w prawych tylnich drzwiach mam chyba przeterty przewód. Pozdro
Też stawiam na przetarte przewody . Ja w omedze i vektrze miałem ten sam problem okazały się przetarte przewody z tylnej klapy

Napisany 17 kwietnia 2008 - 20:40
Miałem ten sam defekt pilota o którym piszesz ( mam centralny zamek, ale nie wiem czy ten sam model co u ciebie ) - to jest tak że pilotem zamykam i otwieram bryczkę a któregoś dnia okazuje się że pilot nie funkcjonuje. Zachowuje się tak jkby był nie od tego samochodu, nie otwiera i nie zamyka centralnego zamka.
Pojechałem do serwisu Opla, facet po 30 sekundach oddaje mi kluczyki i kasuje mnie na 50 zł. Oczywiście pilot steruje poprawnie centralnym zamkiem. Nie jest to więc skomplikowana sprawa, tylko trzeba wiedzieć w jakiej kolejności i który guzik nacisnąć, aby nadajnik pilota i odbiornik skomunikowały się i wymieniły właściwymi "kluczami" czytaj cyfrowymi kodami.
Teraz do sedna sprawy; jeśli jeszcze nie udało ci się naprawić tego pilota to wyślij mi zdjęcie twojego pilota, bo nie wiem czy wszystkie Omy mają takie same fabrycznie montowane centralne zamki. Jeśli jest taki jak u mnie to myślę, że uda mi się ci pomóc.
Pozdrowienia Funky. :drink:
Pojechałem do serwisu Opla, facet po 30 sekundach oddaje mi kluczyki i kasuje mnie na 50 zł. Oczywiście pilot steruje poprawnie centralnym zamkiem. Nie jest to więc skomplikowana sprawa, tylko trzeba wiedzieć w jakiej kolejności i który guzik nacisnąć, aby nadajnik pilota i odbiornik skomunikowały się i wymieniły właściwymi "kluczami" czytaj cyfrowymi kodami.
Teraz do sedna sprawy; jeśli jeszcze nie udało ci się naprawić tego pilota to wyślij mi zdjęcie twojego pilota, bo nie wiem czy wszystkie Omy mają takie same fabrycznie montowane centralne zamki. Jeśli jest taki jak u mnie to myślę, że uda mi się ci pomóc.
Pozdrowienia Funky. :drink:
Napisany 18 kwietnia 2008 - 10:27
FunkyJB, wkładasz kluczyk do stacyjki, przytrzymując równocześnie przycisk zamykania, nastęnie przekręcasz kluczykiem w kierunku odpalenia i wtym czasie powinna nastąpić komunikacja. Uruchomi się automatycznie centralny zamek. I kłopot z głowy. 50 zeta w kieszeni. Szczegółowy opis znadziesz na stronach forum, poprzez szukajkę. Pozdrawiam
Moja krowa nie daje mleka, ale z pod tyłka ucieka