Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Raport z OPEL Scanner


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   e09

e09
  • 70 postów
  • Dołączył: 04-11-2016
  • Skąd: Jaslo
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 04 sierpień 2017 - 20:45

Witam, czy ktoś mógłby rzucić okiem na raport i podpowiedzieć co jest nie tak
 

http://docdro.id/2RQxk5z

 





#2 OFFLINE   robert514

robert514

    bla bla bla

  • 3186 postów
  • Dołączył: 09-01-2009
  • Skąd: Warszawa Wola
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 05 sierpień 2017 - 12:35

 

Witam, czy ktoś mógłby rzucić okiem na raport i podpowiedzieć co jest nie tak
 

http://docdro.id/2RQxk5z

wysokie obroty masz, ktoś kręcił chyba linką od gazu bo TPS masz za wysoko, przestaw na 0,57V tą śrubką przy zderzaku przepustnicy

Załączone pliki


Edytowany przez robert514, 05 sierpień 2017 - 14:11.


#3 OFFLINE   e09

e09
  • 70 postów
  • Dołączył: 04-11-2016
  • Skąd: Jaslo
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 05 sierpień 2017 - 14:33

Dzięki wielkie za pomoc. Ustawione

Jakie jeszcze sugestie?



#4 OFFLINE   robert514

robert514

    bla bla bla

  • 3186 postów
  • Dołączył: 09-01-2009
  • Skąd: Warszawa Wola
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 09 sierpień 2017 - 20:17

Dzięki wielkie za pomoc. Ustawione

Jakie jeszcze sugestie?

wstaw nowy po regulacji :)



#5 OFFLINE   tomeczekg

tomeczekg
  • 195 postów
  • Dołączył: 11-01-2012
  • Skąd: Opatów

Napisany 08 marzec 2018 - 21:37

Ale przepustnica ma być całkowicie zamknięta, tak trzeba linkę ustawić rozumem. Teraz moja gaśnie, bardzo wolne obroty ma ale nie wnikałem narazie co jest



#6 OFFLINE   robert514

robert514

    bla bla bla

  • 3186 postów
  • Dołączył: 09-01-2009
  • Skąd: Warszawa Wola
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 09 marzec 2018 - 22:25

Ale przepustnica ma być całkowicie zamknięta, tak trzeba linkę ustawić rozumem. Teraz moja gaśnie, bardzo wolne obroty ma ale nie wnikałem narazie co jest

ustawiasz na podłączonym kompie na napięcie jw



#7 OFFLINE   tomeczekg

tomeczekg
  • 195 postów
  • Dołączył: 11-01-2012
  • Skąd: Opatów

Napisany 10 marzec 2018 - 22:49

Oo tego nie wiedziałem, zakladalem zawsze linke normalnie,o tej srubce nie wiedziałem i dobrze było, miałem TPS 0.47. To spróbuje przestawić bo mi gasnie bardzo


I pokazuje bład że odkurzacz napięcie za wysokie, jak się pozbyć błedu, już mam zaslepione otwory. Check może sie swiecic od tego błedu?



#8 OFFLINE   robert514

robert514

    bla bla bla

  • 3186 postów
  • Dołączył: 09-01-2009
  • Skąd: Warszawa Wola
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 12 marzec 2018 - 04:54

 

I pokazuje bład że odkurzacz napięcie za wysokie, jak się pozbyć błedu, już mam zaslepione otwory. Check może sie swiecic od tego błedu?

wyjąć bezpiecznik, jest opis na forum