Klimatyzacja
Napisany 19 sierpnia 2016 - 22:35
Napisany 20 sierpnia 2016 - 07:52
Nie prościej spr. czy jest czynnik w układzie ?
Jak to zrobić ? -> odkręć czarny "kapturek" z przewodu wysokiego lub niskiego ciśnienia , naciśnij zawór ( lekko) i jeśli uleci dość mocno gaz znaczy się że klima szczelna i trzeba szukać gdzie indziej
Jeśli nie - oznacza to brak czynnika w układzie = nieszczelność układu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 21 sierpnia 2016 - 12:17
Napisany 22 sierpnia 2016 - 00:37
Napisany 26 sierpnia 2016 - 10:52
Kolego masz za mało czynnika w układzie, a sprawdzanie na upuszczenie to sobie można wsadzic w d.... ja mialem 200g w układzie a ciśnienie na wysokim bylo około 7 atm, i co wtedy też bedzie mocno uciekać nie ?
Napisany 26 sierpnia 2016 - 22:05
jak masz wiedzę to wystarczy spr. przez upuszczenie przez zawory serwisowe , jeśli nie posiadasz wiedzy - najlepiej skorzystać z fachowej obsługi klimatyzacji w wyspecjalizowanym warsztacie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 27 sierpnia 2016 - 01:03
Bo myślę że ja małej wiedzy nie mam w tym zakresie, i dlatego w 100% zgadzam się z Zgierek64.
Powiedz nam wszystkim proszę, w jaki sposób patrząc na rury Ty wiesz ile jest tam czynnika, nawet jakbyś podpiął manometry i zobaczysz podczas pracy układu ciśnienia rzędu 2 i 20 bar to ile wg ciebie będzie wówczas czynnika?
Napisany 29 sierpnia 2016 - 05:35