Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

ogranicznik prędkości


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
8 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   barteklodz

barteklodz

    y32se y22dth

  • 1333 postów
  • Dołączył: 15-02-2010
  • Skąd: Łódź-Górna
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 19 maj 2015 - 18:40

naszła mnie przed chwilą myśl czy aby nie dało się zamontować w omedze ogranicznika prędkości, taki najprostszy żeby odcinał zapłon/paliwo powiedzmy przy X km/h

chyba się domyślacie dlaczego :D

#2 OFFLINE   machony79

machony79

    przygoda z Omegą trwała 8.5 roku

  • 4617 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Katowice
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 19 maj 2015 - 18:44

zablokuj skrzynie na 2 biegu lub podmień CPW na uszkodzony:D
Można jeszcze coś podkładać pod pedał gazu :p

#3 OFFLINE   sypus

sypus

    Prezes KKK

  • 5433 postów
  • Dołączył: 24-04-2007
  • Skąd: Zgorzelec
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 19 maj 2015 - 18:52

A nie wystarczy oczu używać i mózgu :F

#4 OFFLINE   siuAda

siuAda

    don't worry be happy

  • 4781 postów
  • Dołączył: 17-10-2008
  • Skąd: Królewskie Stołeczne Miasto Kraków
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 19 maj 2015 - 19:28

odcinał zapłon/paliwo powiedzmy przy X km/h

Aż tak to nie,ale fabrycznie większość omeg ma możliwość montażu modułu ostrzegacza o przekroczeniu szybkości.

#5 OFFLINE   barteklodz

barteklodz

    y32se y22dth

  • 1333 postów
  • Dołączył: 15-02-2010
  • Skąd: Łódź-Górna
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 19 maj 2015 - 19:41

A nie wystarczy oczu używać i mózgu :F


a nawet trzeba tylko że wystarczy 2-3 sekundy nieuwagi jest lipa, zwłaszcza w omedze gdzie się nie czuje prędkości i hałasu, do tego jeszcze pedał gazu bez linki


Aż tak to nie,ale fabrycznie większość omeg ma możliwość montażu modułu ostrzegacza o przekroczeniu szybkości.

coś więcej ?

#6 OFFLINE   dawtow

dawtow

    W posiadaniu , omega Bfl, ascona b, 4x4 i 4 udki und skuter :)

  • 1708 postów
  • Dołączył: 14-08-2009
  • Skąd: Noje benczen
  • Województwo: lubuskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 20 maj 2015 - 19:04

http://forum.omegakl... :D
Róbmy screeny swoich postów :( tak szybko z pomocą administracji, a z przykazu zarządu znikają :(

NIE pomagam na priv, gdyż od tego jest Forum - masz problem? Napisz na Forum !

Nic nie robienie zabiera większość mojego czasu i wcale mnie to nie męczy :)

#7 OFFLINE   siuAda

siuAda

    don't worry be happy

  • 4781 postów
  • Dołączył: 17-10-2008
  • Skąd: Królewskie Stołeczne Miasto Kraków
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 20 maj 2015 - 20:04

coś więcej ?

http://forum.omegakl...ead.php?t=93839

Kupujesz moduł i już jest :)

#8 OFFLINE   kaskader83

kaskader83

    Przygoda z Omegą twała 11 lat...

  • 898 postów
  • Dołączył: 22-03-2007
  • Skąd: Opole
  • Województwo: opolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 22 maj 2015 - 13:00

http://forum.omegakl...ead.php?t=93839

Kupujesz moduł i już jest :)



Czy gdziekolwiek poza ASO można takie cuś dostać?? Moduł stosowany w krajach egzotycznych, dlatego zastanawiam się czy nasze ASO będzie umiało załatwić takie coś... próbowałem szukać u wujka google, ale nic nie znalazłem....Chyba, że źle szukałem......
I ty możesz zostać Klubowiczem.
Jak?? => Tak!!

#9 OFFLINE   siuAda

siuAda

    don't worry be happy

  • 4781 postów
  • Dołączył: 17-10-2008
  • Skąd: Królewskie Stołeczne Miasto Kraków
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 22 maj 2015 - 19:57

Czy gdziekolwiek poza ASO

Może w niemcowni skoro montowali to na Japonię i Arabię