[OB & OBFL] Skrzynia biegów czy już się kończy?
Rozpoczęte przez
krulik1
, 09 maj 2015, 16:08
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 09 maja 2015 - 16:08
Witam mam taki problem sprzegło wymienione podpora wału w stanie idealnym zero luzów wszystkie łączenia wału też czy to objawy kończącej się skrzyni.

Napisany 10 maja 2015 - 05:05
raczej dwumas.
zapomniałem dodać że 1,2,3 z oporami wchodzi czyli takie stuki to dwumas?
Zna ktoś dobry warsztat który zajmuje się regeneracją dwu masy na dolnym śląsku?
Napisany 10 maja 2015 - 08:26
Dwumas zazwyczaj słychać na rozruchu lub gaszeniu silnika.
Jeżeli biegi Ci słabo wskakują to nie wysprzęgla do końca. Podczas jazdy sprzęgło się slizga?
Jeżeli biegi Ci słabo wskakują to nie wysprzęgla do końca. Podczas jazdy sprzęgło się slizga?
Napisany 10 maja 2015 - 09:11
Dwumas zazwyczaj słychać na rozruchu lub gaszeniu silnika.
Mechanik jakoś rok temu wymieniał mi uszczelniacz wału od strony skrzyni i powiedział że dwu mas się kończy
Napisany 17 maja 2015 - 12:22
Witam podepnę się pod temat :)moja skrzynia pracowała idealnie(manual obecnie 268 000 prawdziwe) ale w ostatnim miesiącu zrobiłem jakies 4tys kilomertów z czego w ciągu 26h 2500km bardzo gwałotownie powiedzmy nagle zaczeło coś trzeszczeć w skrzyni najwiękrze problemy mam z 2 i wstecznym
mój tato mówi ze to poszły synchronizatory,kuzyn polecił wymienic olej w skrzyni niby ze stary się przepracował,zmieniłem olej i jest poprawa ale dalej 2 i wsteczny zgrzytają
co według Was robić?czy to czas na wymianę skrzyni?pozdrawiam

Napisany 17 maja 2015 - 18:38
Panowie a jak wygląda zmiana skrzyni biegów do 2.2 16v czy podejdzie od 2.0 16v czy trzeba szukać do tego silnika konkretnego modelu.
Napisany 30 maja 2015 - 15:17
Dzisiaj jadąc zauważyłem że podczas przyspieszania lewarek zmiany biegów wpada w wibracje dość spore czego może być przyczyna czy jakaś poduszka na skrzyni się wyrobiła?