Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Co się dzisiaj popsuło w moim samochodzie


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
460 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   Kiwi8521

Kiwi8521
  • 40 postów
  • Dołączył: 19-02-2013
  • Skąd: Kołobrzeg
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 18 luty 2014 - 18:09

Pewnego ranka ruszam i nagle potężny stuk w okolicach przedniego koła jak by się coś urwało ale oględziny patrzę wjazd na kanał i nic. Ale pewnego dnia jadę i nagle coś stuka tak jak by się skończyła końcówka drążka kierowniczego. No to na lewarek ściągam koło oględziny drążka i okey. I patrzę na kolumnę Macphersona i tam sprężyna się ułamała przy samej podstawie kielicha.
http://Dodany obrazek



#2 OFFLINE   Alley

Alley

    wolny folwark

  • 3241 postów
  • Dołączył: 20-09-2009
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 18 luty 2014 - 18:21

Bardzo dobry temat, myślę że będzie miał takie samo wzięcie jak
co dziś zrobiłem w swoim samochodzie" ;) Obym tutaj nigdy nie musiał już więcej pisać :p

#3 OFFLINE   kocyk

kocyk

    watching you

  • 9158 postów
  • Dołączył: 01-03-2009
  • Skąd: SZ (Zabrze)
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 18 luty 2014 - 18:24

myślę że będzie miał takie samo wzięcie jak co dziś zrobiłem w swoim samochodzie"


myślę że będzie miał większe wzięcie :D

patrzę na kolumnę Macphersona i tam sprężyna się ułamała przy samej podstawie kielicha.

złam z drugiej będzie gleba :lol:

   post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18
 

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p


#4 OFFLINE   krzysiek123232

krzysiek123232

    Redukcja, But i odcięcie!

  • 168 postów
  • Dołączył: 04-04-2011
  • Skąd: CGD

Napisany 18 luty 2014 - 18:28

bardzo dobry temat dla omeg :D

złam z drugiej będzie gleba :lol:


haha dobre :hihi:

#5 OFFLINE   siuAda

siuAda

    don't worry be happy

  • 4781 postów
  • Dołączył: 17-10-2008
  • Skąd: Królewskie Stołeczne Miasto Kraków
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 18 luty 2014 - 19:01

To nie dla mnie temat:mad: i oby tak pozostało

#6 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

    najszybsza na Podlasiu :D

  • 563 postów
  • Dołączył: 22-11-2010
  • Skąd: Grajewo
  • Województwo: podlaskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 18 luty 2014 - 19:53

Chyba moja omka wyczuła ten temat i postanowiła nie pracować na jeden cylinder.
I na pb i na lpg . Podejrzewam swieca lub przewód ale to podejrzenie

#7 OFFLINE   VeRay

VeRay

    Polar Sea Blue

  • 670 postów
  • Dołączył: 26-07-2009
  • Skąd: KaLIfornia

Napisany 18 luty 2014 - 20:22

Raczej cewka ;)

#8 OFFLINE   mrogal

mrogal

    ex PREZES SyBy co ma e65 750i

  • 1418 postów
  • Dołączył: 31-03-2009
  • Skąd: Pasłęk
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 18 luty 2014 - 20:23

bardzo dobry temat dla omeg

kolejny;)
http://forum.omegakl...ead.php?t=71804
a ten to chyba ulubiony sypusa:lol:
http://forum.omegakl...ead.php?t=40235
innym też nerwy puściły;)
http://forum.omegakl...ead.php?t=19469
:pokoj:

#9 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

    najszybsza na Podlasiu :D

  • 563 postów
  • Dołączył: 22-11-2010
  • Skąd: Grajewo
  • Województwo: podlaskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 18 luty 2014 - 21:30

Ve ray a wiesz co najsmieszniejsze ze jesli to okaze sie być cewka to padne. wczoraj sprzedałem na allegro bo myslałem ze juz mi sie raczej nie przyda.

#10 OFFLINE   Alley

Alley

    wolny folwark

  • 3241 postów
  • Dołączył: 20-09-2009
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 18 luty 2014 - 22:47

Bronek ja obstawiam, że Ci się kompecha skończyła idąć tokiem myślenia tego tematu :p
















oczywiście zartuje :)

#11 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

    najszybsza na Podlasiu :D

  • 563 postów
  • Dołączył: 22-11-2010
  • Skąd: Grajewo
  • Województwo: podlaskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 19 luty 2014 - 08:47

Dziś odpaliłem i jak reką odjął. Podejrzewam przewody i świece. Ale ciężko to będzie zrobić jak sie samo naprawiło

#12 OFFLINE   VeRay

VeRay

    Polar Sea Blue

  • 670 postów
  • Dołączył: 26-07-2009
  • Skąd: KaLIfornia

Napisany 19 luty 2014 - 09:28

Może masz dziurawe podszybie i Ci woda leci na cewke?

#13 OFFLINE   scarface

scarface
  • 320 postów
  • Dołączył: 15-06-2013

Napisany 19 luty 2014 - 10:57

Gdyby cewka poszła to by nie chodził na 2 cyl.

#14 OFFLINE   Beny

Beny

    x30ben

  • 4038 postów
  • Dołączył: 28-12-2006
  • Skąd: Malbork - GMB
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 19 luty 2014 - 10:59

Ja dziś pojechałem na rozmowę o pracę..
Wychodzę zadowolony.. wsiadam.. a w Vce aku wystarczyło na jeden obrót silnika :o
Rano odpaliła normalnie... później radio grało 10min i aku kaput

Ładowanie ma 13,7 na rozgrzanym... chyba czas się brać za alternator... :?
Dodany obrazek

ZWYKŁY KLUBOWICZ

#15 OFFLINE   Dawido89

Dawido89
  • 1640 postów
  • Dołączył: 29-06-2010
  • Skąd: Katowice
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 19 luty 2014 - 15:11

Ładowanie ma 13,7

ja mam 13.2 i jeszcze jeździ :F ale też już kasam rękawy na wydzieranie alternatora

...Nie da Ci tego sąsiadka, nie da Ci tego dziewczyna , co może dać Ci TURBOBENZYNA :!


:kombi:


:thumbsup:


#16 OFFLINE   KAFARful

KAFARful

    Bokiem lubie wchodzic

  • 189 postów
  • Dołączył: 12-08-2009
  • Skąd: Zelów - Buczek
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 19 luty 2014 - 15:24

ja mam 13.2 i jeszcze jeździ ale też już kasam rękawy na wydzieranie alternatora

To chyba na zimnym i ciepłym motorze Ci dobrze pali:) że daje jeszcze rade. U mnie na ciepłym powiedziałby:bye2: pa pa..

#17 OFFLINE   Alley

Alley

    wolny folwark

  • 3241 postów
  • Dołączył: 20-09-2009
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 19 luty 2014 - 15:29

Ładowanie ma 13,7 na rozgrzanym... chyba czas się brać za alternator...


Może coś prąd bierze? 13.7 to zawsze ładowanie z rzędu 1.7V na krótkie dystanse nie wystarczy wiadoma sprawa.

#18 OFFLINE   Dawido89

Dawido89
  • 1640 postów
  • Dołączył: 29-06-2010
  • Skąd: Katowice
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 19 luty 2014 - 15:49

To chyba na zimnym i ciepłym motorze Ci dobrze pali:) że daje jeszcze rade. U mnie na ciepłym powiedziałby:bye2: pa pa..


niestety ale rozrusznik ma ciężki żywot... w przyszły weekend mam w ambitnych planach wymiane szczotek

...Nie da Ci tego sąsiadka, nie da Ci tego dziewczyna , co może dać Ci TURBOBENZYNA :!


:kombi:


:thumbsup:


#19 OFFLINE   Kiwi8521

Kiwi8521
  • 40 postów
  • Dołączył: 19-02-2013
  • Skąd: Kołobrzeg
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 19 luty 2014 - 17:07

złam z drugiej będzie gleba :lol:


dobra to będzie drugi w pis jak złamię.:jump:

Ładowanie ma 13,7 na rozgrzanym... chyba czas się brać za alternator... :?


i u mnie na takim poziomie ładowanie mam albo przewody po sprawdzenia albo alternator do regeneracji. Na wiosnę trzeba zawinąć rękawy.:masakra:

#20 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

    najszybsza na Podlasiu :D

  • 563 postów
  • Dołączył: 22-11-2010
  • Skąd: Grajewo
  • Województwo: podlaskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 19 luty 2014 - 18:22

Znalazłem przyczyne olej w gniazdach swiec. Zostało to po starych pokrywach przed rozcięciem i nie wypompowałem oleju