Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Navi Mio Moov 500 zabudowana


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
49 odpowiedzi na ten temat

#41 OFFLINE   S1 CICHY

S1 CICHY

    obecnie V-Tec, plany-3.2

  • 189 postów
  • Dołączył: 01-08-2008
  • Skąd: Mikołów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 22 luty 2010 - 18:01

e no kolo dłubiesz i to fest:) jak włączasz Nawi?

#42 OFFLINE   Seweryn80

Seweryn80
  • 353 postów
  • Dołączył: 06-04-2009
  • Skąd: Brzękowice
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 22 luty 2010 - 19:14

jaki kolo?:dziura: ja to widziałem to po kluczyku działa.

#43 OFFLINE   kolo72

kolo72
  • 149 postów
  • Dołączył: 08-08-2007
  • Skąd: Wojkowice
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 22 luty 2010 - 19:58

No dobra, to moje.:p
Wcześniej, czy później i tak by się wydało. :)

To jest mio p560. z automapą 6.0.
Zasilanie jest podpięte pod gniazdo zapalniczki (czyli po kluczyku).
Ustawiłem ją tak, że jeżeli po minucie od przekręcenia zapłonu nie włączę AM, to się automatycznie wyłącza.
[SIGPIC][/SIGPIC]

!! POMÓŻMY KINDZE !!
http://pomoz.eu/


#44 OFFLINE   Patricos87

Patricos87
  • 21 postów
  • Dołączył: 12-02-2014
  • Skąd: Szczecin
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Y22XE

Napisany 13 luty 2014 - 11:15

No i zabudowałem nawigacje 7" .. Mio c725 :)

Wszystko co potrzebne jest wyprowadzone na zewnątrz, czyli : gniazdo USB do podpięcia np. pendriva, gniazdo miniUSB do połączenia z komputerem(laptopem), gniazdo kart SD na których mam filmy jak w wypożyczalni, audio poprzez kasetę-adapter idzie przez radio, podłączona kamera cofania. No i oczywiście wyprowadzona zewnętrzna antena GPS.

Navi włącza się sama po przekręceniu kluczyka, niestety żeby ją wyłączyć muszę nacisnąć przycisk (jeden z małych czerwonych guziczków po lewej od radia)

Dodany obrazek


Jak żes to tam upchał? Jakiś opis krok po kroku?

#45 OFFLINE   lukwel

lukwel
  • 658 postów
  • Dołączył: 21-06-2007
  • Skąd: Wisznice
  • Województwo: lubelskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 13 luty 2014 - 20:04

no nieźle odgrzany kotlet czteroletni :D

#46 OFFLINE   Maciek-Grucha

Maciek-Grucha

    Co jest SROCYK raz dwa trzy :D

  • 1470 postów
  • Dołączył: 12-02-2012
  • Skąd: Melbern GMB
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.3D

Napisany 13 luty 2014 - 20:31

ale to nie wyglada ta nawigacja w tym miejscu,ale o gustach ponoc sie nie dyskutuje

#47 OFFLINE   noki06

noki06
  • 44 postów
  • Dołączył: 05-02-2010

Napisany 24 marzec 2014 - 18:32

Hejka ,u siebie montuje nawi 3,5 cala w przeznaczonym na to miejscu czyli kwadratowy schowek w panelu klimatronika a wzór wziąłem z tego .
Mam jednak problem.Po przedłużeniu anteny gps kabelkiem (akurat miałem 75 ohm) sygnał jest bardzo słaby i często jest gubiony.Może kto sie orientuje jakiego kabelka użyć by mieć jak najmniej strat w sygnale lub czy oryginalną antenę gps z omegi można podpiąć pod nawi.:pokoj:

#48 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

    **** świat do góry nogami

  • 7294 postów
  • Dołączył: 19-07-2009
  • Skąd: ES
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 25 marzec 2014 - 15:27

szukaj przewodu który ma 50 Ohm. przy każdym odbiorniku/nadajniku zmiana impedancji powoduje drastyczne zmiany w odbieranym sygnale. wykorzystaj przewód od CB chociaż.

#49 OFFLINE   noki06

noki06
  • 44 postów
  • Dołączył: 05-02-2010

Napisany 25 marzec 2014 - 16:58

A co z antenka oryginalna GPS z omci? Można ja podpiąć pod zwykłą navi? Pytam się ,bo nie wiem czy zakupić ;]
:D

#50 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

    **** świat do góry nogami

  • 7294 postów
  • Dołączył: 19-07-2009
  • Skąd: ES
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 25 marzec 2014 - 18:05

A co z antenka oryginalna GPS z omci? Można ja podpiąć pod zwykłą navi? Pytam się ,bo nie wiem czy zakupić ;]

możesz spróbować ale nie wiem czy ktoś Ci za gwarantuje że to za działa.