luz w układzie napedowym
Rozpoczęte przez
sznyro
, 28 maj 2009, 21:11
8 odpowiedzi na ten temat
Napisany 28 maja 2009 - 21:11
Luz jest najbardziej wyczuwalny na wstecznym biegu.jak wrzucę wsteczny i naciskam i puszczam sprzęgło jest wyczuwalny duży luz, od czego zacząć ?
Napisany 29 maja 2009 - 10:02
opcji jest wiele:
- luz w dyferencjale z tyłu
- luz na krzyzakach na wale
- przegłuby na półosiach
- łorzyska na skrzyni biegów i wałku atakującym
najlepiej wjedz kluską na jakiś kanał unies oba koła do góry (tylne oczywiscie) właź pod auto i kręć reką walem i patrz co ją boli
- luz w dyferencjale z tyłu
- luz na krzyzakach na wale
- przegłuby na półosiach
- łorzyska na skrzyni biegów i wałku atakującym
najlepiej wjedz kluską na jakiś kanał unies oba koła do góry (tylne oczywiscie) właź pod auto i kręć reką walem i patrz co ją boli
Napisany 25 lutego 2010 - 21:42
mam to samo. Jakiś luz wydobywający się ze skrzyni (dźwięk klikania bardzo irytujący). Najgorsze na wstecznym ale i na 1-ce też już powoli słychać. U siebie obstawiam - łożyska na skrzyni biegów i wałku atakującym
Napisany 23 lutego 2015 - 19:49
Witam! Posiadam ten irytujący luz w ukłądzie napędowym. Czy może ktoś miał i rozwiązał u siebie ten problem? Dodam że jak wejde na kanale pod auto to przy kręceniu rękami wału wyczuwam ten luz tylko nie mogę go zidentyfikować... Jakieś pomysły? Wał napędowy nie ma luzów, wymieniałem podporę i na przegubie kardana nie ma luzów. Może to sprzęgło? (wolałbym żeby nie
)
Oto link z filmikiem:
Pozdrawiam i liczę na pomoc

Oto link z filmikiem:
Pozdrawiam i liczę na pomoc

Napisany 23 lutego 2015 - 20:01
chyba o to,czy mozna go wyslac na festiwal do cannes:hmm::hmm::hmm:
O co tam w ogóle chodzi na tym filmie?

Napisany 23 lutego 2015 - 20:11
Nie słychać stukania po naciśnięciu sprzęgła? Bo ja dokładnie słyszę
Może macie za cicho
Jeżeli nie wiecie o co chodzi to może nagram za dnia

Napisany 24 lutego 2015 - 17:09
Słychać słychać. Jeżeli to tylko po naciśnięciu sprzęgła to obstawiam właśnie jego usterkę