Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

router tp link


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
8 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   fortrans6x

fortrans6x
  • 68 postów
  • Dołączył: 10-11-2017
  • Skąd: częstochowa
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 14 grudzień 2017 - 09:45

Witam wszystkich, koledzy czy zna się ktoś na programowaniu routerów? Otoż problem wyglada tak: mam radiowke, polaczenie lokalne na kompie smiga cacy, ikonka wifi tez swieci i pokazuje, ze polaczenie jest, jednak np na telefonie czasami nie moge sie polaczyc z wifi, niby w tel polaczenie z wifi jest ale zadnej strony nie da sie otworzyc, w necie pisze, zeby przeprogramowac router wchodzac na jego strone czyli 192.168.1.1. jednak nie da sie wejsc na ta strone ani na zadna podobna z inna koncowka jak pisza na forach. wie ktos jak to zrobic inaczej? router tp link tl wr841 n


Edytowany przez fortrans6x, 14 grudzień 2017 - 13:45.




#2 OFFLINE   Piotrek

Piotrek
  • 1395 postów
  • Dołączył: 17-07-2011
  • Skąd: WGM
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 14 grudzień 2017 - 10:35

Podłącz router z kompem przez kabel sieciowy. Wtedy strona otworzy się i skonfigurujesz router.



#3 OFFLINE   fortrans6x

fortrans6x
  • 68 postów
  • Dołączył: 10-11-2017
  • Skąd: częstochowa
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 14 grudzień 2017 - 10:38

jest podlaczony prawidlowo, kabel czarny z kontaktu i kabel czerwony z kompa, tak jak zalozyl monter od poczatku


Edytowany przez fortrans6x, 14 grudzień 2017 - 10:40.


#4 OFFLINE   szostak

szostak
  • 66 postów
  • Dołączył: 11-06-2017
  • Skąd: Wodzisław Śląski
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 14 grudzień 2017 - 13:35

Wciśnij na klawiaturz logo win + r, wyskoczy okno uruchomienia poleceń w którym wpisz cmd i potwierdź enterem. W nowym, czarnym oknie wpisz ipconfig i znajdź wpis default gateway/brama domyślna dla Twojego interfejsu i ten adres wpisz w przeglądarkę bo to będzie faktyczny adres routera.

#5 OFFLINE   fortrans6x

fortrans6x
  • 68 postów
  • Dołączył: 10-11-2017
  • Skąd: częstochowa
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 14 grudzień 2017 - 13:41

wpisuje i nic, nie da sie otworzyc strony

tam przy polaczeniu sieci bezprzewodowej nie powinno byc tez bramy domyslnej?

Załączone pliki


Edytowany przez fortrans6x, 14 grudzień 2017 - 13:45.


#6 OFFLINE   szostak

szostak
  • 66 postów
  • Dołączył: 11-06-2017
  • Skąd: Wodzisław Śląski
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 14 grudzień 2017 - 13:52

Powinna być. Masz podłączony kablem czy przez wifi teraz?

#7 OFFLINE   Piotrek

Piotrek
  • 1395 postów
  • Dołączył: 17-07-2011
  • Skąd: WGM
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 14 grudzień 2017 - 14:04

Przy połączeniu wi-fi nie mogę na żadnym kompie połączyć się z routerem. Po podłączeniu kablem sieciowym nie ma żadnego problemu. Spróbuj wyłączyć wif-fi w komputerze.

Najlepiej jakbyś miał drugi komputer i na nim sprawdził. Może coś z kartą sieciową jest nie tak.



#8 OFFLINE   fortrans6x

fortrans6x
  • 68 postów
  • Dołączył: 10-11-2017
  • Skąd: częstochowa
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 14 grudzień 2017 - 14:21

teraz mam podlaczony kablem pod kompa z ktorego pisze, wifi wlaczone, na telefonie jest polaczenie z wifi ale stron nie da sie otworzyc, na routerze caly czas miga dioda od wifi


ok, narazie ide robic z lusterkiem od kluchy, pozniej jeszcze popatrze a jak cos to jutro zadzwonie po goscia co mi zakladal neta.


Edytowany przez fortrans6x, 14 grudzień 2017 - 14:17.


#9 OFFLINE   toifel

toifel
  • 0 postów
  • Dołączył: 28-12-2017
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 28 grudzień 2017 - 06:57

Czasem router ma inny adres niż domyślny (192.168.1.1, 192.168.2.1, 192.168.8.1 lub inny). Możesz go spróbowac wyszukać na tej stronie http://192-168-1-1.pl

(tylko musisz to robić z kompa w sieci po wifi lub kablu)