Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Po wymianie serwa, blokowanie kół


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
Brak odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   krzysiek1989

krzysiek1989
  • 770 postów
  • Dołączył: 01-03-2009
  • Skąd: Przemyśl

Napisany 24 sierpień 2017 - 10:01

Rok:1994
Silnik:1,9TD

 

Witam,
Dawno tu nie zaglądałem i chciałem Wszystkich przywitać i pozdrowić.
Mam problem nie z Omegą, a z autem z innej beczki a mianowicie moim wole roboczym IBIZA II 1,9 TD AAZ bez ABS.
Otóż pewnego dnia, na początku sierpnia w czasie jazdy padło mi serwo hamulcowe.
Kupiłem na allegro używkę, zamontowałem, wszystko działało.
Ale po zrobieniu 3-4km okazało się że pedał robi się twardy i auto zaczynają blokować hamulce aż do całkowitego zatrzymania auta.
Po ostygnięciu hamulców można było kontynuować jazdę, pedał nie był już twardy a hamulce odpuściły.
Na pierwszy ogień wymieniłem pompę hamulcową na tą co dostałem razem z serwem z allegro.
Niestety, problem nie ustąpił. Kolejno wymieniłem zaciski hamulcowe przednie (oba) też nic nie pomogło) hamulce nadal się blokują. Pompa Vakum działa jak głupia, zaworek zwrotny założony prawidłowo, z nim czy bez niego też blokuje hamulce. Po każdej wymienionej części hamulce były odpowietrzane za każdym razem.
Przy zimnych hamulcach auto toczy sie bez żadnych oporów, problem powstaje po przejechaniu autem od 3 do 5 km.
Panowie pomóżcie bo skończyły mi się pomysły.
Pozdrawiam i proszę o pomoc.