Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Brak cisnienia i wysoki MAP


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   pb923

pb923
  • 389 postów
  • Dołączył: 23-02-2010
  • Skąd: Piaseczno

Napisany 20 czerwiec 2017 - 20:32

Rok:2001

Silnik:2.6 V6

LPG:

 

Witam.Panowie potrzebuje pomocy.Silnik 2.6 V6 po remoncie silnika,przez pekniety pasek rozrzadu.Zrobilem ponad 1000 kilometrow na benzynie smiga az milo no i dzisiaj przyszedl czas na przelaczenie na gaz i tu jest problem.Po podlaczeniu laptopa w programie ac synchro w prawym gornym rogu jest cisnienie bar a pod tym gazu i map.I tutaj zonk cisnienie pokazuje mi 0.01 a map az 0.95 co jest grane na benzynie jak juz mowilem jezdzi zajefajnie.A i dodam jeszcze ze przed przelaczeniem na gaz wymienilem dysze na mniejsze ale wszystko dobrze poskrecalem sprawdzalem czy to przez te dysze.


Edytowany przez pb923, 20 czerwiec 2017 - 20:34.




#2 OFFLINE   tomeczekg

tomeczekg
  • 106 postów
  • Dołączył: 11-01-2012
  • Skąd: Opatów

Napisany 24 czerwiec 2017 - 22:41

Trzeba posprawdzać połączenia, wtyczki, zapsikać np. Kontaktem 60. Map jakby taki był to pewnie na benzynie by wariował, musi być okolice 0.30 na wolnych i jak ciepły, u ciebie pokazuje ciśnienie atmosferyczne, jakby wogóle nie był podłączony. Cisnienie gazu też nie może być zero, może elektrozawór nie załącza i gaz nie dochodzi. Albo może w programie staga pozmieniały się rodzaje czujników, co z listy się wybiera



#3 OFFLINE   pb923

pb923
  • 389 postów
  • Dołączył: 23-02-2010
  • Skąd: Piaseczno

Napisany 10 sierpień 2017 - 19:39

Czujnik map wymieniony i po problemie dzieki bardzo.