Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Obroty i problem z odpalaniem omega 2.0 16v

Obroty problem z odpalaniem

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
4 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   rudaszma1996

rudaszma1996
  • 1 postów
  • Dołączył: 20-04-2017
  • Skąd: Karczew
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 20 kwiecień 2017 - 23:26

Witam moja omiś nie chce zbytnio zapalać znaczy się za 4 5 razem odpali ale świeci się check engine i tak do przy 4,5 na benzynie zaczyna mieć odcinę a jak się przełączy na gaz to i do końca można ją kręcić ale nadal się świeci. Podłączyłem pod kompa i wyszukało mi vectre b i powiedziało mi że to czujnik położenia wałku rozrządu jak sądzicie czy o to chodzi a jeśli tak to macie może na sprzedasz ?





#2 OFFLINE   Administracja

Administracja

    Admin

  • 3591 postów
  • Dołączył: 15-03-2015
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 21 kwiecień 2017 - 16:23

Automatyczna wiadomość

 

Temat został przeniesiony z


"Forum GłówneForumowe Omegi"


do


"TechnikaPorady ogólne".



#3 OFFLINE   Rafalsw

Rafalsw
  • 3 postów
  • Dołączył: 09-03-2018
  • Skąd: Gniezno
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 13 marzec 2018 - 14:31

Miałem to samo. Wymieniłem czujniczek,który podałeś i śmiga bez problemu. A co do odpalania to może być wina pompy paliwowej. Taką pompę załatwisz za 100zł lub mniej używaną.



#4 OFFLINE   arklin

arklin
  • 170 postów
  • Dołączył: 09-05-2007
  • Skąd: Koszalin
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 18 marzec 2018 - 10:23

Miałem to samo. Wymieniłem czujniczek,który podałeś i śmiga bez problemu. A co do odpalania to może być wina pompy paliwowej. Taką pompę załatwisz za 100zł lub mniej używaną.

Tak na marginesie to nie zawsze musi być pompa, u mnie na przykład padł wąż w zbiorniku i pompa sobie pracowała, ale paliwko lało się bokiem.



#5 OFFLINE   szostak

szostak
  • 65 postów
  • Dołączył: 11-06-2017
  • Skąd: Wodzisław Śląski
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 18 marzec 2018 - 22:29

Jeszcze zamiast pompy sprawdził bym drożność przewodu paliwowego, czasem jest zapchany i ciężko odpala.





Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: Obroty, problem z odpalaniem