Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

buczenie z tylnej części auta


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   konrad85

konrad85
  • 2 postów
  • Dołączył: 19-03-2017
  • Skąd: radomsko
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0i 8v C20NE

Napisany 19 marzec 2017 - 19:56

Rok:1999
Silnik:2.0 16 V witam. Zauważyłem niepokojące buczenie z tylnej części auta w przedzialr prędkości 150-170 później buczenie ustaje. Do 140 km\h też jest ok. I nie wiem co zrobić.. Może to podpora wału, a może wymienić olej w skrzyni ???



#2 OFFLINE   konrad85

konrad85
  • 2 postów
  • Dołączył: 19-03-2017
  • Skąd: radomsko
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0i 8v C20NE

Napisany 20 marzec 2017 - 16:00

Proszę forumowiczów o szybką odpowiedź

#3 OFFLINE   siodlo

siodlo
  • 28 postów
  • Dołączył: 19-06-2012
  • Skąd: Gdańsk
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 28 marzec 2017 - 09:46

Witam,

 

Przyłączam się do pytania kolegi.

U mnie takie buczenie występuje w przedzialem 60-70km/h.

Czasem znika przy zmianie kierunku jazdy, lecz nie jest to regułą.



#4 OFFLINE   Nimbus

Nimbus
  • 270 postów
  • Dołączył: 26-08-2015
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 18 kwiecień 2017 - 20:06

buczenie pojawia się kiedy dodajesz gazu czy odpuszczasz?



#5 OFFLINE   Pabloo

Pabloo
  • 342 postów
  • Dołączył: 29-09-2008
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 09 maj 2017 - 22:02

A może olej (albo jego brak) w moście? Wymieniałeś? Numer oryginału GM to bodajże 9121965.



#6 OFFLINE   preses1

preses1
  • 190 postów
  • Dołączył: 09-12-2009
  • Skąd: szczecin

Napisany 04 czerwiec 2017 - 16:19

w przedzialr prędkości 150-170

hehehe wolniej jeżdzij



#7 OFFLINE   krulik1

krulik1
  • 332 postów
  • Dołączył: 02-04-2013
  • Skąd: Wiązów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 06 październik 2017 - 18:59

Witam jestem po wymianie łożysk tył bo myślałem ze przez nie wyje tył ale co się okazało dalej wyje i nie wiem czy to nie jest tylny most wyje cały czas czy   przyspieszam czy puszczę gaz cały czas wyje nawet jak wybiję na luz podczas jazdy opony zmieniałem z tyłu i to samo czy to będzie most?



#8 OFFLINE   szostak

szostak
  • 27 postów
  • Dołączył: 11-06-2017
  • Skąd: Wodzisław Śląski
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 06 październik 2017 - 20:39

Czasem nawet nowe opony wyją, podnieś tył na kobyłkach i rozpędź, wtedy sprawdź czy dalej wyje. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka