Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Dziwny objaw LPG


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   omegalomza

omegalomza
  • 32 postów
  • Dołączył: 02-10-2014
  • Skąd: Kosaki
  • Województwo: podlaskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 13 marzec 2017 - 18:36

Rok:1998
Silnik:X20XEV
LPG:nie znam ale zwykla

Witam.
Mam problem z lpg a tak mianowicie zaczela mi gasnac czy na lpg czy pb. Komp wykazal czujnik polozenia walkow. Zmienilem na orginal. I tu zonk. Omega po jego wymianie zachowuje sie jakby miala sekwencje tzn przelancza sie po osiagnieciu temperatury nawet nie wiem ile stopni a siedzi zwykla instalacja. Wcześniej w mrozy odpalal na pb i od razu mozna bylo na gaz przerzucić.
O co jej chodzi. Dziwny objaw.
Pozdrawiam



#2 OFFLINE   spawek

spawek

    Jest moc jest zabawa

  • 1008 postów
  • Dołączył: 08-03-2014
  • Skąd: Tomaszów Maz.
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 13 marzec 2017 - 19:22

a może dopiero teraz jest ok?

Najszybsza omega na mokrym na XIX zlocie
Najczystsza omega od XIX zlotu

 


#3 OFFLINE   omegalomza

omegalomza
  • 32 postów
  • Dołączył: 02-10-2014
  • Skąd: Kosaki
  • Województwo: podlaskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 13 marzec 2017 - 19:34

A no tego nie wiem. Kupilem ja w pazdzierniku 2016 i miala ten blad ale nie gasla. Czujnik siedzial ale nie orginal.To zwykla instalacja ma jakis czyjnik temperatury. Mialem ze zwykla i po 2500 od razu sie przelaczal a teraz oma nie chce jak osiagnie temperature.
Pozdrawiam