Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

Montaz dolotu ala Mantzel


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
4 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   Komor

Komor
  • 6 postów
  • Dołączył: 19-04-2016
  • Skąd: Dęblin
  • Województwo: lubelskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 01 luty 2017 - 12:16

Planuje dzisiaj z kumplem do jego Omegi wrzucic puszke ala Mantzel, motor 2.5 v6, x25xe jak dobrze pamietam.Puszka juz jest, filtr i zlaczki silikonowe tak samo gotowe. Tylko teraz pytanie, ma ktos gdzies moze poradnik jak to zamontowac, najlepiej z fotkami? Wiem ze na forum jest ale tam juz foty niestety wygasly :/ Bede bardzo wdzieczny za pomoc :)
Edit
Dolot zamontowany, check się pali i na gazie nie chce hulac... Czujnik powietrza wpięty zaraz za stożkiem, przeplywka dobrze założona, odma obecnie luzem i czujniczek podciśnienia i wężyki pozaślepiane. Co może być nie tak?

Edytowany przez Komor, 01 luty 2017 - 16:29.




#2 OFFLINE   Aros

Aros

    3.7 + LSD :D

  • 1764 postów
  • Dołączył: 03-06-2011
  • Skąd: Grójec WGR
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 01 luty 2017 - 20:30

odma obecnie luzem i czujniczek podciśnienia i wężyki pozaślepiane. Co może być nie tak?

 

Napraw to.


Dodany obrazek


#3 OFFLINE   robert514

robert514

    bla bla bla

  • 3158 postów
  • Dołączył: 09-01-2009
  • Skąd: Warszawa Wola
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 01 luty 2017 - 22:14

Edit
Dolot zamontowany, check się pali i na gazie nie chce hulac... Czujnik powietrza wpięty zaraz za stożkiem, przeplywka dobrze założona, odma obecnie luzem i czujniczek podciśnienia i wężyki pozaślepiane. Co może być nie tak?

jaka odma? jaki czujniczek podciśnienia? jakie wężyki pozaślepiane?

zdejmujesz tylko multiram, a zbiorniczek, zawór zostawiasz z podciśnieniem jak był, tylko luźno podwieszasz

 

tak wygląda mniej więcej ;) http://img.photobuck...zpsf67e3026.jpg

Załączone pliki


Edytowany przez robert514, 01 luty 2017 - 22:36.


#4 OFFLINE   Komor

Komor
  • 6 postów
  • Dołączył: 19-04-2016
  • Skąd: Dęblin
  • Województwo: lubelskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 02 luty 2017 - 00:00

Dziękuję za pomoc, problem rozwiązany, a spowodowany był tym, ze w rezonatorze nie było wejścia na ten wężyk do zaworu zwrotnego :) Apropo czujnika podciśnieniowego i zaślepiania wężyków, przeczytałem po prostu gdzie indziej, że to pierwsze tak się nazywa (ten element na multiramie gdzie jest wpinana kosteczka) a apropo tego drugiego też wyczytałem, żeby wężyki zaślepić. Ale już Omega normalnie śmiga, jedynie problem z gazem został ponieważ w ogóle nie chce się na niego przepiąć :/



#5 OFFLINE   robert514

robert514

    bla bla bla

  • 3158 postów
  • Dołączył: 09-01-2009
  • Skąd: Warszawa Wola
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 02 luty 2017 - 02:30

Dziękuję za pomoc, problem rozwiązany, a spowodowany był tym, ze w rezonatorze nie było wejścia na ten wężyk do zaworu zwrotnego :) Apropo czujnika podciśnieniowego i zaślepiania wężyków, przeczytałem po prostu gdzie indziej, że to pierwsze tak się nazywa (ten element na multiramie gdzie jest wpinana kosteczka) a apropo tego drugiego też wyczytałem, żeby wężyki zaślepić. Ale już Omega normalnie śmiga, jedynie problem z gazem został ponieważ w ogóle nie chce się na niego przepiąć :/

sprawdź podciśnienia od LPG, zrób jakieś foto to może by było łatwiej :)