Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Wymiana Ncdc 2015


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
52 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   pers58

pers58
  • 412 postów
  • Dołączył: 04-04-2009
  • Skąd: TYCHY
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 26 maj 2016 - 20:17

No i czym sie rozni ncdc 2013 a ncdc 2015?

 

NDCD 2015 jest fabrycznie z telefonem a 2013 bez.


Edytowany przez pers58, 26 maj 2016 - 20:19.


#22 OFFLINE   Patricos87

Patricos87
  • 21 postów
  • Dołączył: 12-02-2014
  • Skąd: Szczecin
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Y22XE

Napisany 26 maj 2016 - 20:19

Ale ja mam u siebie tel, i jest on w podlokietniku, chyba ze juz ktos radio wymienial i wstawil 2013 zamiast 2015...



#23 OFFLINE   exequtor

exequtor
  • 296 postów
  • Dołączył: 15-02-2007
  • Skąd: Nowy Tomyśl
  • Województwo: lubuskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 26 maj 2016 - 20:24

Witam, mam ori radyjko ncdc 2013, audio BOSE, mam kolorowa navi i tel podpiety, ale problem jest taki, ze po wlaczeniu radia na poczatku zanika mi glos, raz jest raz nie i po ok 2-3 minutach jest juz ok. Co to moze byc, wina radia czy wzmacniacza? A druga sprawa to niby BOSE ale az takiego basu nie czuc jak na BOSE przystalo... No i czym sie rozni ncdc 2013 a ncdc 2015?

Raczej wzmacniacz.

2015 ma telefon 2013 nie posiada tego bajeru.



#24 OFFLINE   BANDIT1299

BANDIT1299
  • 141 postów
  • Dołączył: 03-01-2013
  • Skąd: Jarocin
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 26 maj 2016 - 20:26

To koledzy co mi poradzcie co mogę podziałać by zostać przy 2015 ale mieć usb bądź mp3

#25 OFFLINE   siuAda

siuAda

    don't worry be happy

  • 4780 postów
  • Dołączył: 17-10-2008
  • Skąd: Królewskie Stołeczne Miasto Kraków
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 26 maj 2016 - 20:46

czy ktoś już może dokładal coś takiego jak ten moduł usb do serii radia

Nie ten modul ale tez usb i sd mam w car400 :)



#26 OFFLINE   BANDIT1299

BANDIT1299
  • 141 postów
  • Dołączył: 03-01-2013
  • Skąd: Jarocin
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 27 maj 2016 - 05:41

Ale Chodzi mi w ncdc 2015 co najlepiej zrobi by mieć mp3 albo usb

#27 OFFLINE   exequtor

exequtor
  • 296 postów
  • Dołączył: 15-02-2007
  • Skąd: Nowy Tomyśl
  • Województwo: lubuskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 27 maj 2016 - 06:13

Ja widzę dwie opcje: Transmiter FM Wejście aux do zmieniarki. Potrzebny odtwarzacz mp3, gdzie jest porada jak znajdę to podam link

#28 OFFLINE   czeladnik

czeladnik

    Drewniane samochody?

  • 1726 postów
  • Dołączył: 31-12-2008
  • Skąd: Zielonka
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 27 maj 2016 - 13:04

Ale Chodzi mi w ncdc 2015 co najlepiej zrobi by mieć mp3 albo usb

W tym wątku jest dyskusja nt. AUX http://forum.omegakl...prośba-o-pomoc/


Obecność korozji w Omedze, zadaje kłam powszechnej opinii, iż Opel robi gówniane samochody. A one z żelaza są zrobione, to rdzewieją :p


#29 OFFLINE   BANDIT1299

BANDIT1299
  • 141 postów
  • Dołączył: 03-01-2013
  • Skąd: Jarocin
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 27 maj 2016 - 13:32

Transmiter ostatecznie :-/ aux niezbyt mnie ciągnie usb było by lepsze
Albo ta zmieniarką cyfrowa yatour

#30 OFFLINE   siuAda

siuAda

    don't worry be happy

  • 4780 postów
  • Dołączył: 17-10-2008
  • Skąd: Królewskie Stołeczne Miasto Kraków
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 27 maj 2016 - 18:04

Ale Chodzi mi w ncdc 2015

Nie ma znaczenia czy NCDC czy CAR czy tez SAFARI.

Opowiedzi juz udzielilem (zostala usunieta przez jakiegos modera :bober: ). Wiec jeszcze raz! Tak jest mozliwe

 

mieć usb bądź mp3

Majac wiedze elektroniczna i umiejetnosci nie jest to wielkim problemem.

 

 

Na marginesie, moderatorow prosze o czytanie ze zrozumieniem i usuwanie tylko postow ktore faktycznie NIC konstruktywnego nie wnosza do tematu.


Edytowany przez siuAda, 27 maj 2016 - 18:07.


#31 OFFLINE   BANDIT1299

BANDIT1299
  • 141 postów
  • Dołączył: 03-01-2013
  • Skąd: Jarocin
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 31 maj 2016 - 19:37

Powiedzcie mi czy np zamiast w miejsce auxa jak bym wlutowac usb też pójdzie? Czy lepiej zrobić auxa w ncdc2015 i kupić przejściówkę aux/usb i podpiąć pod auxa będzie to grać

#32 OFFLINE   BANDIT1299

BANDIT1299
  • 141 postów
  • Dołączył: 03-01-2013
  • Skąd: Jarocin
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 02 czerwiec 2016 - 14:29

Czy ktoś podpowie?

#33 OFFLINE   exequtor

exequtor
  • 296 postów
  • Dołączył: 15-02-2007
  • Skąd: Nowy Tomyśl
  • Województwo: lubuskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 02 czerwiec 2016 - 20:24

Powiedzcie mi czy np zamiast w miejsce auxa jak bym wlutowac usb też pójdzie? Czy lepiej zrobić auxa w ncdc2015 i kupić przejściówkę aux/usb i podpiąć pod auxa będzie to grać

To są dwa zupełnie różne standardy usb służy do przesyłania danych, a aux do przesyłania dźwięku.

możesz podłączyć urządzenie typu MP3 player do AUX i to będzie działać, ale całe sterowanie będzie z urządzenia. 



#34 OFFLINE   tomeczekg

tomeczekg
  • 99 postów
  • Dołączył: 11-01-2012
  • Skąd: Opatów

Napisany 10 sierpień 2016 - 10:31

WItam Chcialem zapytać czy można wstawić radio NCDC 2013 z innej omegi, z diesla. Moje radio wyjmowałem wielokrotnie i po podpieciu dziala. Czy te radia nie są kodowane. I tez nie wiem czy kolorowy wyswietlacz z innej omegi pasuje do mojej? Dzis jade po czesci z auta do rozbiorki i nie wiem czy brac to wszystko



#35 OFFLINE   se61

se61
  • 994 postów
  • Dołączył: 02-09-2010
  • Skąd: Skwierzyna
  • Województwo: lubuskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 10 sierpień 2016 - 11:09

Weź wyświetlacz i radio są razem sparowane Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

#36 OFFLINE   digi

digi

    Cateromega Irmscher

  • 1892 postów
  • Dołączył: 10-05-2013
  • Skąd: 3city
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 1.8 E18NVR gaźnik

Napisany 10 sierpień 2016 - 11:18

WItam Chcialem zapytać czy można wstawić radio NCDC 2013 z innej omegi, z diesla. Moje radio wyjmowałem wielokrotnie i po podpieciu dziala. Czy te radia nie są kodowane. I tez nie wiem czy kolorowy wyswietlacz z innej omegi pasuje do mojej? Dzis jade po czesci z auta do rozbiorki i nie wiem czy brac to wszystko

radio musi być ''wymeldowane'' z auta ,pamiętaj o tym inaczej nic z nim nie zrobisz w drugim aucie !!

Możesz kupic sam wyświetlacz ,ale musi podpiac op-coma lub inny program i jest taka opcja żeby ''wymeldowac'' inaczej w innym aucie nie będzie działac



#37 OFFLINE   siuAda

siuAda

    don't worry be happy

  • 4780 postów
  • Dołączył: 17-10-2008
  • Skąd: Królewskie Stołeczne Miasto Kraków
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 10 sierpień 2016 - 14:51

radio musi być ''wymeldowane'' z auta

 

 

Co wspolnego ma radio i wyswietlacz z samochodem? Chyba tylko akumulator :omg:



#38 OFFLINE   se61

se61
  • 994 postów
  • Dołączył: 02-09-2010
  • Skąd: Skwierzyna
  • Województwo: lubuskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 10 sierpień 2016 - 15:10

radio musi być ''wymeldowane'' z auta
 
 
Co wspolnego ma radio i wyswietlacz z samochodem? Chyba tylko akumulator :omg:

a to przyjacielu paragonie ze wyświetlacz radio i zmieniacz plyt są razem sparowane i żeby grało trzeba je w komplecie przełożyć z drugiego auta tak mnie uczyli znafcy tematu na forum , kapejszyn ?

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka



#39 OFFLINE   siuAda

siuAda

    don't worry be happy

  • 4780 postów
  • Dołączył: 17-10-2008
  • Skąd: Królewskie Stołeczne Miasto Kraków
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 10 sierpień 2016 - 15:38

Umiesz czytac? To przeczytaj jeszcze raz: Radio + wyswietlacz to musi byc para,a wlozyc to mozna nawet do Syrenki jak kto chce. I oszczedzaj slowa.



#40 OFFLINE   se61

se61
  • 994 postów
  • Dołączył: 02-09-2010
  • Skąd: Skwierzyna
  • Województwo: lubuskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 10 sierpień 2016 - 15:46

Do syrenki to se możesz safari zaimplantować :) Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka