Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

pogaduchy na Podlasiu


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1349 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   gregmi

gregmi

    Born To Ride

  • 44 postów
  • Dołączył: 07-10-2007
  • Skąd: z E-wsi

Napisany 25 styczeń 2012 - 10:34

Witam
Jak sądze dla wielu z nas brakowało luźnego tematu do pogadania o wszystkim i o niczym :D.
Wiec ludziska spamujmy tu do woli, ale w granicach zdrowego rozsądku;)



#2 OFFLINE   adasko6891

adasko6891

    ZACHODZI PRZY SKRĘCIE

  • 35 postów
  • Dołączył: 31-05-2010
  • Skąd: białystok-słoneczny stok

Napisany 25 styczeń 2012 - 12:00

To na jaki temat sobie na luzie pogadamy, dopóki ACTA nas nie cenzuruje koledzy.

#3 OFFLINE   gregmi

gregmi

    Born To Ride

  • 44 postów
  • Dołączył: 07-10-2007
  • Skąd: z E-wsi

Napisany 25 styczeń 2012 - 12:40

Ja idę w tym celu na demonstrację.
Bo następnym razem jak będę pobierał jakaś poradę z forum, to mnie jeszcze odetną od sieci. W sumie ja bym to przeżył, ale moja kluseczka to już chyba nie. ;)

#4 OFFLINE   adasko6891

adasko6891

    ZACHODZI PRZY SKRĘCIE

  • 35 postów
  • Dołączył: 31-05-2010
  • Skąd: białystok-słoneczny stok

Napisany 25 styczeń 2012 - 13:19

Ja tez idę, bo jak większości Polaków nie podoba mi się takie traktowanie internetu i nas przede wszystkim. Trzeba by się gdzieś ustawić żeby razem iść we 2 zawsze raźniej co ty na to ??

#5 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

    najszybsza na Podlasiu :D

  • 563 postów
  • Dołączył: 22-11-2010
  • Skąd: Grajewo
  • Województwo: podlaskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 25 styczeń 2012 - 18:30

Co do ACTA to juz mi szkoda słów a tu można pisać przykładowo co nowego odkryliście w omce jak np adasko pogrzewane siedzienie a ja ze nie mam zadnej instalacji praktycznie goła musze wszystko ciagnąc od nowa

#6 OFFLINE   gregmi

gregmi

    Born To Ride

  • 44 postów
  • Dołączył: 07-10-2007
  • Skąd: z E-wsi

Napisany 26 styczeń 2012 - 08:25

to kup wiązki od jakiejś bogatszej wersji, będzie szybciej i pewniej

#7 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

    najszybsza na Podlasiu :D

  • 563 postów
  • Dołączył: 22-11-2010
  • Skąd: Grajewo
  • Województwo: podlaskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 26 styczeń 2012 - 08:33

No jakby nie było bogatszą wersje mam na podwórku 3.0 mv6 :D

#8 OFFLINE   gregmi

gregmi

    Born To Ride

  • 44 postów
  • Dołączył: 07-10-2007
  • Skąd: z E-wsi

Napisany 26 styczeń 2012 - 10:39

niema to jak zasobny magazynek z częściami:D

#9 OFFLINE   adasko6891

adasko6891

    ZACHODZI PRZY SKRĘCIE

  • 35 postów
  • Dołączył: 31-05-2010
  • Skąd: białystok-słoneczny stok

Napisany 26 styczeń 2012 - 12:32

Masz racje Bronek co będzie to będzie. A z tymi fotelami podgrzewanymi to zobaczyłem ze mam pod wszystkie kable wiec wsadziłem przełącznik od podgrzewania tylnej szyby w każde gniazdo i ku mojemu zdziwieniu zaczęło grzać mnie w tyłek.
Wiecie może jakie przełączniki są obok podgrzewania siedzeń bo tam tez mam kable i prąd.

#10 OFFLINE   gregmi

gregmi

    Born To Ride

  • 44 postów
  • Dołączył: 07-10-2007
  • Skąd: z E-wsi

Napisany 26 styczeń 2012 - 16:04

ja mam tak, patrzac od lewej
-podgrzewanie siedzenia
-brak(wolny)
-od kodowania alarmu
-podgrzewanie tylnej szyby
-awaryjne światła
-obieg wewnętrzny
-ECO
-TC
-podgrzewanie siedzenia

#11 OFFLINE   boopp

boopp
  • 102 postów
  • Dołączył: 02-06-2009

Napisany 26 styczeń 2012 - 16:56

Precyzując:

-podgrzewanie siedzenia kierowcy
-tylna roleta (tylko sedan)
-od alarmu (po wciśnięciu nie włączają czujniki wewnątrz auta po włączeniu alarmu)
-podgrzewanie tylnej szyby
-awaryjne światła
-obieg wewnętrzny
-ECO bądź klimatyzacja jeżeli nie ma klimatronika
-TC bądź nawiew na tylne szyby w drzwiach (w 2.0 nie było TC)
-podgrzewanie siedzenia pasażera

#12 OFFLINE   adasko6891

adasko6891

    ZACHODZI PRZY SKRĘCIE

  • 35 postów
  • Dołączył: 31-05-2010
  • Skąd: białystok-słoneczny stok

Napisany 26 styczeń 2012 - 17:56

Dzięki Panowie ja widziałem panel na którym było tak:
-podgrzewanie fotela
-podgrzewanie szyb bocznych
-od alarmu
-podgrzewanie tylnej szyby
-awaryjne światła
-obieg wewnętrzny
-ECO
-TC
-podgrzewanie fotela

No i nie wiem co u mnie ma być włożone bo w każdym gnieździe jest napięcie

Ja mam u siebie tak:
-pusty
-pusty
-od alarmu
-podgrzewanie tylnej szyby
-światła awaryjne
-obieg wewnętrzny
-pusty
-pusty
-pusty

#13 OFFLINE   dora2470

dora2470
  • 243 postów
  • Dołączył: 03-10-2009
  • Skąd: Bialystok

Napisany 26 styczeń 2012 - 18:13

a skad ty masz fotele

#14 OFFLINE   boopp

boopp
  • 102 postów
  • Dołączył: 02-06-2009

Napisany 26 styczeń 2012 - 18:15

No i nie wiem co u mnie ma być włożone bo w każdym gnieździe jest napięcie

Ja mam u siebie tak:
-pusty
-pusty
-od alarmu
-podgrzewanie tylnej szyby
-światła awaryjne
-obieg wewnętrzny
-pusty
-pusty
-pusty


Precyzując:

-podgrzewanie siedzenia kierowcy
-tylna roleta (tylko sedan)
-od alarmu (po wciśnięciu nie włączają czujniki wewnątrz auta po włączeniu alarmu)
-podgrzewanie tylnej szyby
-awaryjne światła
-obieg wewnętrzny
-ECO bądź klimatyzacja jeżeli nie ma klimatronika
-TC bądź nawiew na tylne szyby w drzwiach (w 2.0 nie było TC)
-podgrzewanie siedzenia pasażera

:dziura:

#15 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

    najszybsza na Podlasiu :D

  • 563 postów
  • Dołączył: 22-11-2010
  • Skąd: Grajewo
  • Województwo: podlaskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 26 styczeń 2012 - 18:49

I wszystko jasne tylko ze ja juz wczesniej mam wsadzone przełaczniki a jeszcze kable nie podłaczone ale niech tylko troche czasu znajde to i Bose do konca podłącze

#16 OFFLINE   adasko6891

adasko6891

    ZACHODZI PRZY SKRĘCIE

  • 35 postów
  • Dołączył: 31-05-2010
  • Skąd: białystok-słoneczny stok

Napisany 26 styczeń 2012 - 19:08

u mnie trzeba tylko włożyć przełączniki może ktoś ma niepotrzebne do ogrzewania siedzen

a skad ty masz fotele


jak to skad mam fotele ??

#17 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

    najszybsza na Podlasiu :D

  • 563 postów
  • Dołączył: 22-11-2010
  • Skąd: Grajewo
  • Województwo: podlaskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 26 styczeń 2012 - 23:30

spaliłem jeden glosnik od BOSE :( masakra

#18 OFFLINE   adasko6891

adasko6891

    ZACHODZI PRZY SKRĘCIE

  • 35 postów
  • Dołączył: 31-05-2010
  • Skąd: białystok-słoneczny stok

Napisany 27 styczeń 2012 - 09:33

Jak to spaliłeś ? To jak ty go podłączyłeś??
przez przypadek trafiłem na coś takiego
http://otomoto.pl/op...-C18627850.html

#19 OFFLINE   dora2470

dora2470
  • 243 postów
  • Dołączył: 03-10-2009
  • Skąd: Bialystok

Napisany 27 styczeń 2012 - 15:11

na twoje gradobicie jak znalazl ma pojemny kufer hi hi:p

#20 OFFLINE   gregmi

gregmi

    Born To Ride

  • 44 postów
  • Dołączył: 07-10-2007
  • Skąd: z E-wsi

Napisany 27 styczeń 2012 - 16:14

w takiej furze to dopiero byłby lans na mieście :up: