Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

System BOSE


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
165 odpowiedzi na ten temat

#41 OFFLINE   piotr707

piotr707
  • 119 postów
  • Dołączył: 05-11-2007

Napisany 30 grudzień 2010 - 10:01

Oryginalne NCD 2013.
piotr707

#42 OFFLINE   Rogos

Rogos
  • 19 postów
  • Dołączył: 19-11-2010
  • Skąd: Bisztynek/Olsztyn

Napisany 30 grudzień 2010 - 10:32

Na sprzęt można dużo wydać :) A w tym radiu jest wyjście na wzmacniacz??I czy chcesz zostać przy fabrycznym koniecznie??

#43 OFFLINE   MrSiara

MrSiara
  • 306 postów
  • Dołączył: 11-11-2007
  • Skąd: Dębica

Napisany 30 grudzień 2010 - 10:42

zaczol bym od wymiany samego radia na cos lepszego i z mozliwoscia wyjscia na wzmacniacz a takie radio to prawie cale 600 zl wezmie mozesz robic sobie system stopniowo tzn radio nastepnie uzbierasz cos pieniazkow i kupisz glosniki do przoodu i wzmak a nastepnie skrzynka choc po zmianie radia orginaly cie milo zaskocza

#44 OFFLINE   piotr707

piotr707
  • 119 postów
  • Dołączył: 05-11-2007

Napisany 30 grudzień 2010 - 13:19

Wolałbym zostać przy fabrycznym.. Ale to uważacie że fabryczne jest do d***??
piotr707

#45 OFFLINE   radza

radza
  • 238 postów
  • Dołączył: 20-01-2009
  • Skąd: Opole . . . . . . . . Y25DT & C3.0SEJ
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 30 grudzień 2010 - 13:28

No właśnie jak polepszyć dźwięk zostawiając fabryczne radyjko NCDC 2015?? czy do Bose trzeba ciągnąc dodatkowe przewody??

#46 OFFLINE   piotr707

piotr707
  • 119 postów
  • Dołączył: 05-11-2007

Napisany 30 grudzień 2010 - 13:29

Instalacja do BOSE powinna być. Z tego co patrzyłem u siebie to wszystko jest już poprowadzone fabrycznie. Wystarczy tylko podpiąć wzmaka tube wymienić głośniki i to wszystko, przynajmniej u mnie nie wiem jak jest u innych.
piotr707

#47 OFFLINE   MrSiara

MrSiara
  • 306 postów
  • Dołączył: 11-11-2007
  • Skąd: Dębica

Napisany 30 grudzień 2010 - 14:02

a czemu nie chcecie wymienic radyjka? jezeli chcecie orginalne radio to pewnie bose bedzie lepsze od serii

#48 OFFLINE   piotr707

piotr707
  • 119 postów
  • Dołączył: 05-11-2007

Napisany 30 grudzień 2010 - 16:35

a jakoś tak łądniej to wszystko wygląda jak jest oryginalne:)
piotr707

#49 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3592 postów
  • Dołączył: 13-09-2008
  • Skąd: Szczecin
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 30 grudzień 2010 - 17:05

bez radyjka nie działa chyba cid?

#50 OFFLINE   piotr707

piotr707
  • 119 postów
  • Dołączył: 05-11-2007

Napisany 30 grudzień 2010 - 20:44

Jak narazie CIDA nie mam tylko MiDA ale w niedalekiej przyszłości planuje wstawić CIDA.
piotr707

#51 OFFLINE   MrSiara

MrSiara
  • 306 postów
  • Dołączył: 11-11-2007
  • Skąd: Dębica

Napisany 30 grudzień 2010 - 22:44

piotr ty masz omege BFL? to ja bym sie nawet nie zastanawial tylko radio 2 din wstawil jest do tego odpowiednia ramka i wszystko ladnie wyglada :)

#52 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3592 postów
  • Dołączył: 13-09-2008
  • Skąd: Szczecin
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 31 grudzień 2010 - 01:16

Jak narazie CIDA nie mam tylko MiDA ale w niedalekiej przyszłości planuje wstawić CIDA.


byłem pewien, że NCD 2013 działa tylko z cid bądź gid

#53 OFFLINE   piotr707

piotr707
  • 119 postów
  • Dołączył: 05-11-2007

Napisany 31 grudzień 2010 - 08:41

piotr ty masz omege BFL? to ja bym sie nawet nie zastanawial tylko radio 2 din wstawil jest do tego odpowiednia ramka i wszystko ladnie wyglada :)


Hmm no może i tak sam jeszcze nie wiem :p

A tak przeprszam mój błąd Mam GID a nie MID :D
piotr707

#54 OFFLINE   radza

radza
  • 238 postów
  • Dołączył: 20-01-2009
  • Skąd: Opole . . . . . . . . Y25DT & C3.0SEJ
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 03 styczeń 2011 - 08:24

Instalacja do BOSE powinna być. Z tego co patrzyłem u siebie to wszystko jest już poprowadzone fabrycznie. Wystarczy tylko podpiąć wzmaka tube wymienić głośniki i to wszystko, przynajmniej u mnie nie wiem jak jest u innych.


Ok muszę sprawdzić czy w mojej są poprowadzone już wiązki pod bose... a tuba była fabrycznie montowana w bagażniku w prawym schowku??

Czy trzeba wymienić wszystkie głośniki??

#55 OFFLINE   piotr707

piotr707
  • 119 postów
  • Dołączył: 05-11-2007

Napisany 03 styczeń 2011 - 21:30

W kombi w lewym schowku. W prawym jest wzmacniacz. A jeżeli już wymieniać to cały system.
piotr707

#56 OFFLINE   mimirud

mimirud
  • 7 postów
  • Dołączył: 30-05-2009
  • Skąd: skw.

Napisany 23 styczeń 2011 - 22:08

Dałem wcześniej tu posta o prawdopodobnym uszkodzeniu radia ponieważ wszystko dobrze działało pokazywało stacje zmieniarka odtwarzała płyty i wszystko było w porządku no po za tym że nie grało. dobrałem się do wzmacniacza w bagażniku(OMEGA Bfl, radio ccr2006) okazało się że to wzmacniacz jest uszkodzony bo gdy pozwierałem na kostce kable od głośników to chodziły. Mam pytanko czy napraw takiego wzmacniacza się opłaca i czy zwykły warsztat do naprawy audio podejmie się naprawy wzmacniacza bose?

radza
bose jest zbudowane na takiej zasadzie że kable od wszystkich głośników z radia idą do wzmacniacza i wychodzą z niego do głośników o czym się przekonałem jak zwierałem kostkę. wydaje mi się że nie ma okablowania bose jak nie było zamontowane fabrycznie no chyba że ktoś pokombinował i zmieniał nagłośnienie. ale to jest tylko takie moje przypuszczenie więc nie gwarantuje.

pozdrawiam Mimirud
Jeśli coś źle napisałem proszę mnie poprawić :)

#57 OFFLINE   bzyq

bzyq

    on road

  • 183 postów
  • Dołączył: 25-05-2008

Napisany 24 styczeń 2011 - 13:14

prosilem wielokrotnie i moze sie znow powtorze moglby mi ktos podeslac zdjecie podpietej w bagazniku polki (sedan) ktore srobki i w ktora strone to ma wisiec?...

dzieki...

#58 OFFLINE   DudekGSi

DudekGSi
  • 5 postów
  • Dołączył: 09-01-2011

Napisany 20 luty 2011 - 22:20

Witam!

Mam pytanie odnośnie systemu Bose. Zamontowany jest u mnie w Astrze, gra to bardzo fajnie, na razie mam ori radyjko philips-bose, wzmak i sub z kombi. Z przodu mam glosniki seryjne blaupunkta oplowskie i chcialem wsadzic cos ciekawszego.

Kupilem po dosc duzej okazji esk 165, jednak obawiam sie, ze bosowy wzmak nie uciagnie tych glosników. Probował ktoś taki zestaw ?

Drugi pytanie - czy da sie pod radio i cala kabelkologie orginalna podpiąć wzmacniacz innej firmy ?

#59 OFFLINE   axk

axk

    Wolność Rządzi :)

  • 262 postów
  • Dołączył: 11-01-2010
  • Skąd: Kraków

Napisany 12 marzec 2011 - 23:18

Mam małe pytanko kupiłem drzwi z bfl, są tam głośniki podpisane z tyłu bose, są do zestawu bose czy wszystkie z bfl tak mają??
=======================================
Moja Galeria >>>http://forum.omegakl...php?albumid=565
=======================================

#60 OFFLINE   jeansu

jeansu
  • 222 postów
  • Dołączył: 24-04-2009
  • Skąd: Kozienice
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Y22XE

Napisany 13 marzec 2011 - 00:27

Mam małe pytanko kupiłem drzwi z bfl, są tam głośniki podpisane z tyłu bose, są do zestawu bose czy wszystkie z bfl tak mają??


nie wszystkie