Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

System BOSE


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
165 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   mgboczna

mgboczna
  • 129 postów
  • Dołączył: 05-11-2006
  • Skąd: Łódź

Napisany 16 grudzień 2006 - 21:22

Witam.W mojej omci 2000r. kombi (NCDC 2015) mam wzmacniacz ( w kufrze po prawej stronie ) i subwoofer Bose (po lewej) ale nigdzie nie jest to oznakowane na zewnątrz tzn. na głośnikach w kabinie .Z tego co widziałem w instrukcji sprzętu w przypadku systemu Bose powinno się wyświetlać logo Bose na wyświetlaczu zamiast logo Opla a u mnie wyświetla sie OPEL.Czy też tak macie u siebie??


mgboczna

#2 OFFLINE   red5555

red5555
  • 287 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Warszawa

Napisany 17 grudzień 2006 - 19:43

u mnie wyswietla sie logo bose !
subwoofer gra ?

#3 OFFLINE   Matim

Matim
  • 31 postów
  • Dołączył: 20-09-2006
  • Skąd: Zgierz

Napisany 18 grudzień 2006 - 08:18

U mnie po odpaleniu silnika ale przed włączeniem radia wyświetla się logo opla z godziną datą i temperaturą. A dopiero po włączeniu radia wyświetla się Bose, wszystko gra cacy, normalnie jestem w szoku za każdym razem jak włączam to radyjko :mrgreen:
Pozdrawiam

#4 OFFLINE   red5555

red5555
  • 287 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Warszawa

Napisany 18 grudzień 2006 - 20:20

u mnie zarowno przy wylaczonym jak i wlaczonym radio jest wyswietlane logo Bose !
:mrgreen:

#5 OFFLINE   Matim

Matim
  • 31 postów
  • Dołączył: 20-09-2006
  • Skąd: Zgierz

Napisany 19 grudzień 2006 - 08:26

Sprawdziłem u mnie wczoraj.

TEŻ się ciągle wyświetla........nie wiem, wcześniej jakoś nie zwróciłem chyba na to uwagi. :shock:

#6 OFFLINE   mako69

mako69
  • 15 postów
  • Dołączył: 07-12-2006
  • Skąd: Lublin/Wawa

Napisany 19 grudzień 2006 - 23:31

a u mnie jest inaczej... na radiu mam napis philips bose,lecz po wlaczeniu radia lub zaplonu pojaiwa sie napisa code i po chwili zaczyna wszystko grac..Czy jest mozliwosc ze to nie jest bose?

#7 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

    jacekczewa

  • 2630 postów
  • Dołączył: 26-09-2006
  • Skąd: Czestochowa
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 20 grudzień 2006 - 20:32

Przeprasz, chciałby sie dowiedziec o szcegółach systemu bose , jakie carradio i jakie składniki. U mnie na tyle sa głośniki z napisem bose ale poprzedni własciciel wymontował radyjko oryginalne o teraz nie wiem co o tym myśleć mam ( miałem ) nie mam ( nie miałem) autko oma 1994 CD 20 xev

#8 OFFLINE   maq

maq
  • 22 postów
  • Dołączył: 16-05-2007
  • Skąd: Warszawa

Napisany 26 maj 2007 - 22:12

Ja mam oryginalny, montowany w salonie system BOSE. Po włączeniu radia na chwilę pojawia się napis BOSE i na tylnich głośnikach mam napis BOSE (na zdjęciu). No i pod tylnią półką namierzyłem wzmacniacz. Oczywiście system gra super :mrgreen:
Dodany obrazek
OMEGA 3.0 wersja SPORT, pakiet IRMSCHER - www.cardomain.com/ride/2648110/1
SUPRA - 3.0 TURBO www.cardomain.com/memberpage/772453

#9 OFFLINE   greey

greey
  • 7 postów
  • Dołączył: 02-05-2007
  • Skąd: elbląg

Napisany 30 maj 2007 - 11:10

witam
mam pytanko ncdc 2015 nie odtwarza mi plyt cd nagranyh na kompie jaka moze byc tego przyczna
pozdro
greey

#10 OFFLINE   Piterek

Piterek

    ASB killer

  • 3826 postów
  • Dołączył: 10-05-2006
  • Skąd: Częstochowa
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 30 maj 2007 - 11:29

jacekczewa, powinieneś mieć wzmacniacz i głośniki Bose
ale nie mam za bardzo pomysłu jak sprawdzić, czy koleś nic nie wymontował bez rozbierania głośników :/


"Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill


#11 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

    Ciem kotka!

  • 5572 postów
  • Dołączył: 30-08-2006
  • Skąd: Giedlarowa
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 30 maj 2007 - 12:12

mam pytanko ncdc 2015 nie odtwarza mi plyt cd nagranyh na kompie jaka moze byc tego przyczna

Spróbuj nagrać z mniejszą prędkością

#12 OFFLINE   egon

egon
  • 5983 postów
  • Dołączył: 28-07-2006
  • Skąd: Ujście/Piły
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 30 maj 2007 - 13:18

mam pytanko ncdc 2015 nie odtwarza mi plyt cd nagranyh na kompie jaka moze byc tego przyczna

Spróbuj nagrać z mniejszą prędkością


max. x4 ew.(x8) powinno czytać

#13 OFFLINE   660R

660R
  • 552 postów
  • Dołączył: 03-03-2007
  • Skąd: Warszawa/Częstochowa
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 30 maj 2007 - 14:12

mam pytanko ncdc 2015 nie odtwarza mi plyt cd nagranyh na kompie jaka moze byc tego przyczna

Spróbuj nagrać z mniejszą prędkością


max. x4 ew.(x8) powinno czytać




aaa i czasem jest tak ze musisz mieć poprostu dobrej firmy płyty.. u mnie np. najlepiej działają płyty TDK.

#14 OFFLINE   Matim

Matim
  • 31 postów
  • Dołączył: 20-09-2006
  • Skąd: Zgierz

Napisany 08 czerwiec 2007 - 22:09

A ja odkryłem, że najlepiej czyta płyty CD-R audio SONY.
Nie ma z nimi żadnego problemu. Jeszcze nie miałem sytuacji żeby mi radyjko powiedziało nie. Polecam sprawdzić. Pozdrawiam

#15 OFFLINE   red5555

red5555
  • 287 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Warszawa

Napisany 09 czerwiec 2007 - 22:09

rowniez uzywam sony cd-r i jest bardzo dobrze rowniez w zmieniarce !
predkosc nagrywania maks x8

#16 OFFLINE   mimirud

mimirud
  • 7 postów
  • Dołączył: 30-05-2009
  • Skąd: skw.

Napisany 15 listopad 2010 - 19:55

Panowie a ja mam mały problem z tym systemem.. wszystko pięknie grało a teraz lipa. Wiec podłączyłem inne radyjko żeby sprawdzić czy to wina nagłośnienia czy radia. po podłączeniu innego sprawnego radia nie gra(radio innej firmy). więc tu moje pytanko czy będzie grało na innym radiu niż montowanym fabrycznie?? A co do tego wzmacniacza mam kombiaka z 2001r. Kolega pisał że w bagażniku po prawej stronie jest wzmacniacz. Z tego co patrzyłem u mnie jest tam pudełko ale nie ma na nim loga bose.. A jeśli to jest ten wzmacniacz to gdzie znajdę do niego bezpiecznik bo może on daje w "D"

Z góry dzięki ;)
Pozdrawiam :)

Nikt nie ma pojęcia o tym systemie??

#17 OFFLINE   dawid0123456789

dawid0123456789

    Srebrny Corsarz

  • 1091 postów
  • Dołączył: 09-02-2009
  • Skąd: Kielce
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 3.6i 24v C36GET Lotus Omega

Napisany 06 grudzień 2010 - 23:45

Podepnę się pod temat-czy ten subwoofer Bose od kombi da radę wpasować do sedana?

#18 OFFLINE   Roozga

Roozga

    Wujek Dobra Rada

  • 8617 postów
  • Dołączył: 14-04-2007
  • Skąd: Szczecin
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 07 grudzień 2010 - 08:25

nie ma gdzie go przyczepić



 


#19 OFFLINE   dawid0123456789

dawid0123456789

    Srebrny Corsarz

  • 1091 postów
  • Dołączył: 09-02-2009
  • Skąd: Kielce
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 3.6i 24v C36GET Lotus Omega

Napisany 07 grudzień 2010 - 08:46

nie ma gdzie go przyczepić


Ale poza tym to nie ma innych przeszkód?
Myślałem o przymocowaniu go do półki od spodu w bagażniku..

#20 OFFLINE   Roozga

Roozga

    Wujek Dobra Rada

  • 8617 postów
  • Dołączył: 14-04-2007
  • Skąd: Szczecin
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 07 grudzień 2010 - 08:47

no tak, ale czy go usłyszysz?? - IMHO taka operacja nie ma sensu, a w sedanie są 2 woofery bose - zgadnij po co :) - żeby coś usłyszeć właśnie

tu masz drugiego jakby co :)
http://allegro.pl/gl...1340515772.html

tylko trzeba jeszcze jakieś drobne pudło rezonansowe zrobić żeby je słychać było