Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

[OB & OBFL] komputer AA y26se podmiana na chip z x30xe AF


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
10 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   DominikOmega

DominikOmega
  • 3 postów
  • Dołączył: 06-03-2015

Napisany 28 maj 2015 - 06:58

Witam. Wiecie może czy podmiana komputera w y26se AA na zmodyfikowaną kość z x30xe AF będzie możliwa i jesli tak to czy będzie miała sens?

#2 OFFLINE   machony79

machony79

    przygoda z Omegą trwała 8.5 roku

  • 4617 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Katowice
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 28 maj 2015 - 17:04

inny jest komputer.AF z 3.0 mozna włożyć do x25xe zamiast HH

#3 OFFLINE   Maciek-Grucha

Maciek-Grucha

    Co jest SROCYK raz dwa trzy :D

  • 1470 postów
  • Dołączył: 12-02-2012
  • Skąd: Melbern GMB
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.3D

Napisany 28 maj 2015 - 17:12

ale kosc z czy dwa chyba podejdzie

#4 OFFLINE   DamianSz

DamianSz

    Bleblablo wyszło to #373

  • 4322 postów
  • Dołączył: 10-03-2009
  • Skąd: Kędzierzyn - Koźle
  • Województwo: opolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 28 maj 2015 - 21:04

z tego co kojarzę y26se od x30xe różnią się rodzajem sterownia np. przepustnica w Y jest drive by wire a w X linka, Y ma 4 lambdy X 2 i tu jest problem

#5 OFFLINE   Alley

Alley

    wolny folwark

  • 3241 postów
  • Dołączył: 20-09-2009
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 28 maj 2015 - 21:59

Dodatkowy problem to przekładka samego wsadu. Z Y26SE jest sterownik hybrydowy, zaś z 3.0 z AF jest zwykle ECU.

#6 OFFLINE   DominikOmega

DominikOmega
  • 3 postów
  • Dołączył: 06-03-2015

Napisany 29 maj 2015 - 08:29

Myslicie w takim razie że kość z 3,2 będzie sensownym rozwiązaniem?

#7 OFFLINE   Arthuros

Arthuros
  • 407 postów
  • Dołączył: 13-11-2010
  • Skąd: Warszawa
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 29 maj 2015 - 11:13

Myslicie w takim razie że kość z 3,2 będzie sensownym rozwiązaniem?


Tu się kości nie podmienia, tylko programuje całe ECU.

#8 OFFLINE   milimetr

milimetr
  • 140 postów
  • Dołączył: 05-01-2012
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 29 maj 2015 - 18:29

Ale co dokładnie to da ta cała wymiana???

#9 OFFLINE   Alley

Alley

    wolny folwark

  • 3241 postów
  • Dołączył: 20-09-2009
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 29 maj 2015 - 21:43

To samo co w przypadku HH -> AF.

#10 OFFLINE   DominikOmega

DominikOmega
  • 3 postów
  • Dołączył: 06-03-2015

Napisany 01 czerwiec 2015 - 09:04

Czyli cały sterwonik z immo należałoby przełożyć żeby w ogóle to zadziałało?

#11 OFFLINE   Pit_Diablo

Pit_Diablo
  • 660 postów
  • Dołączył: 22-10-2008
  • Skąd: Warszawa
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 04 czerwiec 2015 - 14:15

jak Ci tłumaczyli koledzy na https://www.facebook...14477585286911/
to nie wierzyłeś i tu jeszcze szukasz wsparcia :D
to jedni i ci sami ludzie a niepotrzebnie zasyfiasz serwer :oonie: