takie sobie grzebanie
#1 OFFLINE
Napisany 11 kwietnia 2014 - 15:55
Jutro przy sprzyjających warunkach będzie próba zakrapiana czymś mocniejszym :jump:
[ATTACH]27120[/ATTACH]
[ATTACH]27121[/ATTACH]
[ATTACH]27122[/ATTACH]
[ATTACH]27123[/ATTACH]
[ATTACH]27124[/ATTACH]
#2 OFFLINE
#3 OFFLINE
Napisany 11 kwietnia 2014 - 16:38
#4 OFFLINE
Napisany 11 kwietnia 2014 - 17:21
Co do rusztu to jutro coś się pobawię bo dzisiaj browar powiększa nademną przewagę
#5 OFFLINE
Napisany 19 maja 2015 - 07:46
[ATTACH]27125[/ATTACH]
NIE pomagam na priv, gdyż od tego jest Forum - masz problem? Napisz na Forum !
Nic nie robienie zabiera większość mojego czasu i wcale mnie to nie męczy
#6 OFFLINE
Napisany 19 maja 2015 - 09:59
No się porobiło :jump: kolejne podwórkowe grzebanie
[ATTACH]27125[/ATTACH]
:ok:
Ja bym jeszcze tylko w trakcie murowania wsadził między cegiełki jakies kształtowniki, żeby ruszta można było zamontować (wsunąć/położyć na) ale to też możńa wykonać po , a i mogłeś zrobić kratki w płycie, żeby sobie popiół spadał na jakąś tackę (od grilla) - łatwiejsze w wyczyszczeniu jest ale i tak wielki :ok:
Mamy z ojcem na działce zrobioną podobną jak będę to cyknę focisze.
Polecam. Szynka wychodzi zaebista I super są białe kiełbaski wędzone! :tak: potem ugotować i na śniadanie jak znalazł! :tak:
#7 OFFLINE
Napisany 19 maja 2015 - 10:21
NIE pomagam na priv, gdyż od tego jest Forum - masz problem? Napisz na Forum !
Nic nie robienie zabiera większość mojego czasu i wcale mnie to nie męczy
#8 OFFLINE
Napisany 19 maja 2015 - 11:19
Ruszt dopiero się robi z "nierdzewki" bo te standardowe są kiepskiej jakości i wymiarowo za małe Plan jest taki żeby ruszt był podnoszony na łańcuszku i dlatego nie wstawiałem nic . A faktycznie tacka by się przydała :ok:
Można i tak, ale jakbyś miał kilka poziomów to można na większym ogniu robić jedno a wyżej dać aby utrzymywało ciepło jedzonka
Można też było podpasować ruszta od piekarników i zrobić pod wymiar no ale każdy robi wedle własnego uznania
Kratka na spodzie się przydaje, bo wtedy zmiatasz do dziurek popiół i wyciągasz tackę bez zbędnego kurzenia. Polecam robienie na drewienku a wędzenie na drewnie z owocowych drzewek :tak:
I tak jest git!
Muszę z teściem coś takiego wykonać bo on ma terenu wokół domu dużo a męczy się z grillem w formie "puszki po oleju" (bez urazy;))
#9 OFFLINE
Napisany 20 maja 2015 - 11:58
NIE pomagam na priv, gdyż od tego jest Forum - masz problem? Napisz na Forum !
Nic nie robienie zabiera większość mojego czasu i wcale mnie to nie męczy
#10 OFFLINE
Napisany 20 maja 2015 - 12:07
A grilla z beczki po oleju mam już ponad rok i daje radę tylko jak się więcej gości zbierze to na raty trzeba grilować
ale wtedy dłuzej imprezka trwa
#11 OFFLINE
Napisany 20 maja 2015 - 12:12
NIE pomagam na priv, gdyż od tego jest Forum - masz problem? Napisz na Forum !
Nic nie robienie zabiera większość mojego czasu i wcale mnie to nie męczy
#12 OFFLINE
Napisany 21 kwietnia 2016 - 16:30
Pamięta ktoś ?? grilla zrobionego z beczki 60l po oleju xd
DSC_0135.JPG 64,47K 5 pobrań
DSC_0138.JPG 64,04K 5 pobrań
DSC_0139.JPG 58,07K 5 pobrań
DSC_0137.JPG 59,97K 5 pobrań
DSC_0136.JPG 65,87K 5 pobrań
Już czas się z nim rozstać, jego dni są policzone jak widać na fotkach
Ponad 2 latka służył. Trochę przez ten czas żarełka zrobił
Teraz przyszedł czas zrobienie na takiego przenośnego wytrzymałego grilla na szybkie spoty xd i jak się sprawdzi to na zlot zabiorę
I tak użyty bęben od pralki, duża rolka od drutu z migomatu i ruszt od grila beczki
DSC_0133.JPG 70,11K 5 pobrań
DSC_0134.JPG 77,08K 5 pobrań
DSC_0132.JPG 71,44K 5 pobrań
DSC_0131.JPG 69,17K 5 pobrań
NIE pomagam na priv, gdyż od tego jest Forum - masz problem? Napisz na Forum !
Nic nie robienie zabiera większość mojego czasu i wcale mnie to nie męczy