Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Jaka karta graficzna do pc?


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
32 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Dymian

Dymian

    :)

  • 229 postów
  • Dołączył: 18-06-2011

Napisany 05 luty 2014 - 21:20

ja bym preferował gigabyte ewentualnie msi


z ciekawości a evga i zotac?

#22 OFFLINE   MadMan

MadMan

    ...S6...

  • 88 postów
  • Dołączył: 26-06-2008
  • Skąd: Jaworzno
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 05 luty 2014 - 22:12

palit? really


Znajomy ogarnięty w temacie mi go polecił. 4GB ram :)

Slużę pomocą jak by coś


Dzięki :) Jak będę składał sprzęt to chętnie wszelkie rady przyjmę :) Swoją karierę składania kompów skończyłem na celeronie :smiech:
[SIGPIC][/SIGPIC]

#23 OFFLINE   Dymian

Dymian

    :)

  • 229 postów
  • Dołączył: 18-06-2011

Napisany 06 luty 2014 - 13:05

Gdzie dokonałeś zakupu?
4gb to zdrowo na wyrost.

#24 OFFLINE   MadMan

MadMan

    ...S6...

  • 88 postów
  • Dołączył: 26-06-2008
  • Skąd: Jaworzno
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 06 luty 2014 - 13:25

Gdzie dokonałeś zakupu?


Kupiłem w sklepie z kompami u siebie w mieście. Brałem sporo części to dostałem rabat :)

4gb to zdrowo na wyrost.


Raczej na zapas :D
[SIGPIC][/SIGPIC]

#25 OFFLINE   VeRay

VeRay

    Polar Sea Blue

  • 670 postów
  • Dołączył: 26-07-2009
  • Skąd: KaLIfornia

Napisany 06 luty 2014 - 23:02

Jak bedziesz używał około 32" monitor to tyle pamięci się przyda. Reszta zbędna...

#26 OFFLINE   Dymian

Dymian

    :)

  • 229 postów
  • Dołączył: 18-06-2011

Napisany 07 luty 2014 - 00:01

Co ma powierzchnia monitora do pamięci?
Ja mam pod jeden zabytek co ma 256MB na karcie a pod niego 22' monitor i 42' tv- oba chodzą na raz na full hd i ma jeszcze wolnej pamięci:P a dokładnie na 1 leci film 720p a na drugim przeglądam neta i raptem 167mega zajętego.

p.s. http://forum.pclab.p...GB-Co-mi-to-da/

#27 OFFLINE   VeRay

VeRay

    Polar Sea Blue

  • 670 postów
  • Dołączył: 26-07-2009
  • Skąd: KaLIfornia

Napisany 07 luty 2014 - 00:10

No na przykład jeśli będziesz grał w wymagająca graficznie grę to duży zapas pamięci Ram pozwoli na granie w wysokich rozdzielczościach co przy dużych monitorach jest wskazane.

#28 OFFLINE   Dymian

Dymian

    :)

  • 229 postów
  • Dołączył: 18-06-2011

Napisany 07 luty 2014 - 01:11

Zajrzyj do linka a zobaczysz, że to nieprawda. W testach 3gb Ti daje radę 3x 1440p bez zająknięcia na ultra w bf4 i inne wariacje.

#29 OFFLINE   Aros

Aros

    3.7 + LSD :D

  • 1764 postów
  • Dołączył: 03-06-2011
  • Skąd: Grójec WGR
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 22 luty 2015 - 13:07

Siemka, podepnę się pod temat :) przymierzam się do wymiany mojego GF8600GT na coś mocniejszego, celuję w jakąś dobrą używkę no i wpadłem na dwa typy:

Nvidia GeForce GTX560 DCII OC Asus 1GB 256bit

lub

Msi GeForce GTX 560 TI Twin Frozr II OC

Chciał bym płynnie pograć np. w GTA IV, TDU2, jakiś NFS MW, CODWAW itp...

kwota na używkę myślę do 350pln... inne propozycje też mile widziane :)


EDYT :)

Wpadłem jeszcze na Radeona HD6870 i mocniejszego 6950/6970.... i teraz to już w ogóle zgłupiałem.. :p

Dodany obrazek


#30 OFFLINE   digi

digi

    Cateromega Irmscher

  • 1892 postów
  • Dołączył: 10-05-2013
  • Skąd: 3city
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 1.8 E18NVR gaźnik

Napisany 01 marzec 2015 - 20:28

Na obecny moment gtx880, cud karta w stacjonarnym pc.kosztuje ale wiele innych kart przeżyje :peace:

#31 OFFLINE   spawek

spawek

    Jest moc jest zabawa

  • 1008 postów
  • Dołączył: 08-03-2014
  • Skąd: Tomaszów Maz.
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 01 marzec 2015 - 21:11

Na pewno nie można kierować się samą nazwą karty a bardziej firmą. Nazwy często są takie same ale jeżeli się prześwietli dokąłsdniej jej parametry okazuja się zupełnie inne. Tak samo nie zawsze większa ilość pamięci na karcie, oznacza że karta jest lepsza. Często okazywało się, że ta z mniejszą pamięcią była dużo szybsza:like_it:

#32 OFFLINE   Aros

Aros

    3.7 + LSD :D

  • 1764 postów
  • Dołączył: 03-06-2011
  • Skąd: Grójec WGR
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 02 marzec 2015 - 18:41

Nowe, dobre grafiki kosztują krocie... a sory ale nie położę na samą kartę 2k... Dzięki za chęci Panowie, zakupiłem używanego MSI GTX560 Twin Frozr II i Działa fajnie, na płycie z driverami jest programik do fajnego podkręcania i monitorowania karty... :) Z GTA 4 na full detalach radzi sobie bez najmniejszego problemu...

Dodany obrazek


#33 OFFLINE   digi

digi

    Cateromega Irmscher

  • 1892 postów
  • Dołączył: 10-05-2013
  • Skąd: 3city
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 1.8 E18NVR gaźnik

Napisany 02 marzec 2015 - 20:16

Nowe, dobre grafiki kosztują krocie... a sory ale nie położę na samą kartę 2k... Dzięki za chęci Panowie, zakupiłem używanego MSI GTX560 Twin Frozr II i Działa fajnie, na płycie z driverami jest programik do fajnego podkręcania i monitorowania karty... :) Z GTA 4 na full detalach radzi sobie bez najmniejszego problemu...


Ile klatek wycisniesz, ku mojej inerere :peace:
Fps - max