Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Iphone 4 simlock


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
25 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   siwysarbinowo

siwysarbinowo

    Marcin

  • 1152 postów
  • Dołączył: 06-04-2010
  • Skąd: Sarbinowo
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 03 styczeń 2013 - 18:18

Witam :)
ciotka przywiozła mi Iphone 4 16gb który mogę odkupić od niej za grosze, ale...no właśnie jest ale. Telefon jest z UK i ma simlock na sieć O2. Czy jest możliwość zdjęcia tego simlocka bez konieczności ściągania certyfikatu Apple? Może ktoś z Was miał taki przypadek?? Wyszukałem jeszcze o Geverey Sim, ale nie wiem czy będzie to dobry patent. Od razu zaznaczam że telefon nie jest zablokowany poprzez IMEI, nie był kradziony itp itd.
Z góry dzięki :piwo:




Wczasy nad morzem? Zapraszam http://kaczor.afr2.pl/

Facebook: https://www.facebook.com/domkikaczor

 


#2 OFFLINE   hubertcht

hubertcht
  • 1388 postów
  • Dołączył: 03-08-2009
  • Skąd: Melksham
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 03 styczeń 2013 - 18:36

http://absinthejailbreak.com/:D

Ktos musial go jednak zglosic ze jest kradziony ze O2 go zablokowal.

Zobacz czy tamto pomoze ;)

#3 OFFLINE   siwysarbinowo

siwysarbinowo

    Marcin

  • 1152 postów
  • Dołączył: 06-04-2010
  • Skąd: Sarbinowo
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 03 styczeń 2013 - 18:44

Ktos musial go jednak zglosic ze jest kradziony ze O2 go zablokowal.

telefon nie jest zablokowany poprzez IMEI,

tyle tylko że ma simlock :masakra:




Wczasy nad morzem? Zapraszam http://kaczor.afr2.pl/

Facebook: https://www.facebook.com/domkikaczor

 


#4 OFFLINE   hubertcht

hubertcht
  • 1388 postów
  • Dołączył: 03-08-2009
  • Skąd: Melksham
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 03 styczeń 2013 - 18:48

tyle tylko że ma simlock


A nie doczytalem :p

Stres przed praca (pierwszy raz w tym roku)

NO to zrob zgodnie z instrukcja i bedzie dzialac jezeli to tylko simlock

;)

Sciagasz ten program i on wszystko samz robi za ciebie :) dziala na 200%

#5 OFFLINE   siwysarbinowo

siwysarbinowo

    Marcin

  • 1152 postów
  • Dołączył: 06-04-2010
  • Skąd: Sarbinowo
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 03 styczeń 2013 - 19:08

dziala na 200%

nie do końca. Męczę się z nim od 2dni i jest jakiś błąd. Już czytałem milion stron różnych forów i dalej nie mogę zrobić JB...




Wczasy nad morzem? Zapraszam http://kaczor.afr2.pl/

Facebook: https://www.facebook.com/domkikaczor

 


#6 OFFLINE   Sn00pyLDZ

Sn00pyLDZ

    V8.....:]

  • 81 postów
  • Dołączył: 05-08-2012
  • Skąd: Łódź - Retkinia

Napisany 03 styczeń 2013 - 19:19

nie do końca. Męczę się z nim od 2dni i jest jakiś błąd. Już czytałem milion stron różnych forów i dalej nie mogę zrobić JB...


jak masz baseband 04.12.01 to na te chwile nic nie zrobisz gdyby byl nizej moglbys ominac karta gevey card. Albo wykupic kod od operatora za okolo 300zl

#7 OFFLINE   siwysarbinowo

siwysarbinowo

    Marcin

  • 1152 postów
  • Dołączył: 06-04-2010
  • Skąd: Sarbinowo
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 03 styczeń 2013 - 19:26

jak masz baseband 04.12.01

mam 04.12.02 czy to jest jakaś różnica??
do tego głupio zrobiłem i zrobiłem update na IOS 6.0.1. :masakra: a z tego co czytam to nie można zrobić JB na tym IOS'ie :(




Wczasy nad morzem? Zapraszam http://kaczor.afr2.pl/

Facebook: https://www.facebook.com/domkikaczor

 


#8 OFFLINE   Sn00pyLDZ

Sn00pyLDZ

    V8.....:]

  • 81 postów
  • Dołączył: 05-08-2012
  • Skąd: Łódź - Retkinia

Napisany 03 styczeń 2013 - 19:43

mam 04.12.02 czy to jest jakaś różnica??
do tego głupio zrobiłem i zrobiłem update na IOS 6.0.1. :masakra: a z tego co czytam to nie można zrobić JB na tym IOS'ie :(


teoretycznie kazdy pozniej 04.12 da sie ominac tą magiczną kartą. Ale nie wiem od czego to jest zależne, niektóre sie da ominąć niektóre nie. I mowie o iPhone`ach zlockowanych w tej samej sieci

#9 OFFLINE   siwysarbinowo

siwysarbinowo

    Marcin

  • 1152 postów
  • Dołączył: 06-04-2010
  • Skąd: Sarbinowo
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 03 styczeń 2013 - 19:48

I mowie o iPhone`ach zlockowanych w tej samej sieci

czyli że w O2 jak mój ??

teoretycznie kazdy pozniej 04.12 da sie ominac tą magiczną kartą

No właśnie niby da radę to ominąć ale jakoś szkoda mi te 100zł na coś co może nie działać w ogóle




Wczasy nad morzem? Zapraszam http://kaczor.afr2.pl/

Facebook: https://www.facebook.com/domkikaczor

 


#10 OFFLINE   Sn00pyLDZ

Sn00pyLDZ

    V8.....:]

  • 81 postów
  • Dołączył: 05-08-2012
  • Skąd: Łódź - Retkinia

Napisany 03 styczeń 2013 - 19:52

czyli że w O2 jak mój ??No właśnie niby da radę to ominąć ale jakoś szkoda mi te 100zł na coś co może nie działać w ogóle


mozesz wykupic od o2 kod zdejmujacy simlocka ;) 300zl i po sprawie, kazda ingerencja w soft moze byc dla Ciebie jeszcze gorsza w skutkach. Prawda jest taka, ze nawet polskie komisy GSM niechca kupowac iphonow z tej sieci :) Wiem bo moj kolega ma komis od paru lat i powiedzial, ze nikt sie tego niedotyka. Moze za jakis czas jakis jajoglowy wpadnie na madry pomysl pozbycia sie takiego locka na te chwile nikt ani nic nie da CI 100% skutecznosci

#11 OFFLINE   siwysarbinowo

siwysarbinowo

    Marcin

  • 1152 postów
  • Dołączył: 06-04-2010
  • Skąd: Sarbinowo
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 03 styczeń 2013 - 19:53

Czyli wychodzi na to że :pupa: z tego i mogę go wyrzucić do kosza??




Wczasy nad morzem? Zapraszam http://kaczor.afr2.pl/

Facebook: https://www.facebook.com/domkikaczor

 


#12 OFFLINE   Rafke

Rafke

    Pastor & szperacz fantów

  • 2588 postów
  • Dołączył: 05-05-2010
  • Skąd: Gdynia
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 03 styczeń 2013 - 22:17

zrób downdate do softa 4 lub nawet 3 w zależności co było first na nim.
jak to zrobisz jailbrake mozna strzelić ale jest to ale. jesli phony był zablokowany w innym kraju nie wiem jak to bedzie miało miejsce gdy włożysz zarejestrowana karte, czy na nastepny dzien do Ciebie ktos nie zapuka, wg mnie wystaw to na ebaya i sprzedaj do hiszpani ;)

#13 OFFLINE   siwysarbinowo

siwysarbinowo

    Marcin

  • 1152 postów
  • Dołączył: 06-04-2010
  • Skąd: Sarbinowo
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 03 styczeń 2013 - 22:19

zrób downdate do softa 4 lub nawet 3 w zależności co było first na nim.

tylko nie mam SHSH więc tu jest pupson. Nie mogę nawet zjechać do 5.1.1 a jeilbreak nie chce mi przejść :masakra:




Wczasy nad morzem? Zapraszam http://kaczor.afr2.pl/

Facebook: https://www.facebook.com/domkikaczor

 


#14 OFFLINE   Rafke

Rafke

    Pastor & szperacz fantów

  • 2588 postów
  • Dołączył: 05-05-2010
  • Skąd: Gdynia
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 03 styczeń 2013 - 22:31

to ebay albo na części ;)

#15 OFFLINE   siwysarbinowo

siwysarbinowo

    Marcin

  • 1152 postów
  • Dołączył: 06-04-2010
  • Skąd: Sarbinowo
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 03 styczeń 2013 - 22:34

to ebay albo na części

podobno można jakoś przez ściągnięcie certyfikatu Apple'a, czyli odblokowanie przez IMEI ale u mnie wołają za to 400zł :masakra:




Wczasy nad morzem? Zapraszam http://kaczor.afr2.pl/

Facebook: https://www.facebook.com/domkikaczor

 


#16 OFFLINE   Waldemarz

Waldemarz

    DZIADZIA

  • 2660 postów
  • Dołączył: 22-05-2006
  • Skąd: Warszawa
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 03 styczeń 2013 - 22:53

podobno można jakoś przez ściągnięcie certyfikatu Apple'a, czyli odblokowanie przez IMEI ale u mnie wołają za to 400zł :masakra:

Mozna sciagnac tak jak napisałeś koszt to 349 zł. ale dlatego tyle kosztuje bo z sieci O2.
Tu masz link do firmy która to robi.
http://simlock24.pl/site/Iphone/4/

#17 OFFLINE   siwysarbinowo

siwysarbinowo

    Marcin

  • 1152 postów
  • Dołączył: 06-04-2010
  • Skąd: Sarbinowo
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 03 styczeń 2013 - 23:29

Mozna sciagnac tak jak napisałeś koszt to 349 zł. ale dlatego tyle kosztuje bo z sieci O2.
Tu masz link do firmy która to robi.
http://simlock24.pl/site/Iphone/4/

Czytałem już i nie wiem właśnie co o tym myśleć. Na stronie jakiejś z UK którą wcześniej Hubert podał jest za 40funtów, to jakby nie patrzeć wychodzi 200zł :masakra:
Udało mi się zrobić Jailbreak i zainstalować Cydię, walczyłem od 4dni i w końcu się udało coś ogarnąć. Ale to chyba nie przybliża mnie do zdjęcia/ominięcia simlock'a??
A czy ktoś miał styczność albo coś z kartą Gevey??




Wczasy nad morzem? Zapraszam http://kaczor.afr2.pl/

Facebook: https://www.facebook.com/domkikaczor

 


#18 OFFLINE   Sn00pyLDZ

Sn00pyLDZ

    V8.....:]

  • 81 postów
  • Dołączył: 05-08-2012
  • Skąd: Łódź - Retkinia

Napisany 03 styczeń 2013 - 23:36

Czytałem już i nie wiem właśnie co o tym myśleć. Na stronie jakiejś z UK którą wcześniej Hubert podał jest za 40funtów, to jakby nie patrzeć wychodzi 200zł :masakra:
Udało mi się zrobić Jailbreak i zainstalować Cydię, walczyłem od 4dni i w końcu się udało coś ogarnąć. Ale to chyba nie przybliża mnie do zdjęcia/ominięcia simlock'a??
A czy ktoś miał styczność albo coś z kartą Gevey??


Tak, jak CI pisałem wcześniej ale troche podzwoniłem i dostałem od chłopaków z komisu taką oto rade:

"Kup na allegro noweego geveya (5 generacji bodajże) i będzie działać"

#19 OFFLINE   siwysarbinowo

siwysarbinowo

    Marcin

  • 1152 postów
  • Dołączył: 06-04-2010
  • Skąd: Sarbinowo
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 03 styczeń 2013 - 23:39

Tak, jak CI pisałem wcześniej ale troche podzwoniłem i dostałem od chłopaków z komisu taką oto rade:

"Kup na allegro noweego geveya (5 generacji bodajże) i będzie działać"

Dzięki !! Nad tym się najbardziej teraz zastanawiam, bo jest to jedyne wyjście w miarę normalnych pieniądzach :) Jeszcze poczytam i się okaże czy wszystko bangla :)




Wczasy nad morzem? Zapraszam http://kaczor.afr2.pl/

Facebook: https://www.facebook.com/domkikaczor

 


#20 OFFLINE   DamianSz

DamianSz

    Bleblablo wyszło to #373

  • 4324 postów
  • Dołączył: 10-03-2009
  • Skąd: Kędzierzyn - Koźle
  • Województwo: opolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 04 styczeń 2013 - 07:29

Czytałem już i nie wiem właśnie co o tym myśleć.

strona działa a sciągałem przez nich