Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

[OB & OBFL] System Bose a niefabryczne radio 2 din.


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
10 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   FaFa93

FaFa93
  • 3 postów
  • Dołączył: 05-12-2010
  • Skąd: Radłów

Napisany 18 październik 2012 - 06:37

Witam. Mam bardzo duży problem. Kupiłem wczoraj radyjko 2 dinowe pioneera, podłaczam je do samochodu a tu lipa-radio działa wszystko ok tylko nie ma głosu(wogole nie grają głośniki).Co mam zrobic? Dodam ze z instalacji mi wychodzą 3 kostki a z radia tylko 2. Z góry dzieki i pozdro.

#2 OFFLINE   Amorek111

Amorek111
  • 194 postów
  • Dołączył: 10-03-2010
  • Skąd: Kielce
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 18 październik 2012 - 15:56

Jak dobrze pamiętam to musisz dac dodatkowe zasilanie z radia do wzmacniacza zeby działało tak miałem tez u siebie z Pioneerem :)

#3 OFFLINE   adipaw

adipaw

    WEBASTOi zima niestraszna

  • 662 postów
  • Dołączył: 25-06-2012
  • Skąd: WWY

Napisany 03 listopad 2012 - 23:18

może by się jeszcze ktoś wypowiedział!?
też grzebiąc po forum czytałem kiedyś że trzeba któryś pin przepiąć ale nie mogę tego znaleźć. może ktoś napisze!?

#4 OFFLINE   lonstar94

lonstar94
  • 2 postów
  • Dołączył: 02-01-2015
  • Skąd: Sieroszewice

Napisany 28 luty 2015 - 22:39

dołączam się do pytania FaFa93

#5 OFFLINE   adipaw

adipaw

    WEBASTOi zima niestraszna

  • 662 postów
  • Dołączył: 25-06-2012
  • Skąd: WWY

Napisany 28 luty 2015 - 22:41

Jest w dziale audio mój opis jak to podłączyć

#6 OFFLINE   lukaszbia

lukaszbia
  • 87 postów
  • Dołączył: 19-07-2014
  • Skąd: Białystok
  • Województwo: podlaskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 01 marzec 2015 - 11:09

W kostkach które zostały jest zasilanie do włączenie wzmacniaczy i może być też sygnał

#7 OFFLINE   adipaw

adipaw

    WEBASTOi zima niestraszna

  • 662 postów
  • Dołączył: 25-06-2012
  • Skąd: WWY

Napisany 01 marzec 2015 - 12:05

Nie pamiętam już jaki kolor jest przewodu do wzmacniacza bose. Trzeba zrobić mostek na jego zasilanie z przewodu który jest 12v po stacyjce. Daj fabryczne radio i sprawdź na których przewodach masz po stacyjce 12v spisz je. Potem daj twoje radio i włącz. Sprawdź spisane przewody. Tam gdzie zabraknie 12v tam musisz je podać z innego na którym jest. I będzie działać.

#8 OFFLINE   benyLCH

benyLCH
  • 59 postów
  • Dołączył: 10-04-2012
  • Skąd: lubelskie
  • Województwo: lubelskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 12 maj 2015 - 12:31

Montowałem ostatnio radio i u mnie to tak wygląda. Zworka zielonym kabelkiem. Radio działa tak jak fabryczne, tzn. jeśli wyjmę kluczyk to się wyłącza, pamięć działa normalnie.

#9 OFFLINE   poli13

poli13
  • 2 postów
  • Dołączył: 01-06-2015
  • Skąd: Budzyń

Napisany 01 czerwiec 2015 - 20:29

Mam taki sam problem jak kolega FaFa93, wsadziłem nowe radio również pioneer i nie mam głosu. co trzeba zrobic? dodam że w aucie system bosse

#10 OFFLINE   lukitechnik

lukitechnik
  • 130 postów
  • Dołączył: 02-08-2014
  • Skąd: CB/PO
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 01 czerwiec 2015 - 20:45

Poli13 wystarczy przeczytać choćby post wyżej :p

#11 OFFLINE   morphe

morphe
  • 222 postów
  • Dołączył: 21-12-2008
  • Skąd: WPR/WF
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 29 sierpień 2017 - 22:44

Koledzy, grzebię, szukam, podłączam i nic mi nie działa. Zasilanie znaczy działa, a głosu brak. Podłączałem z sonego 12V pod c6, które ma wzbudzać wzmaka bose i dalej cisza. Pisaliście o zworze zielonym, ale zielony jest od głośnika. Ktoś tu jeszcze zagląda i pomoże?