Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Jak się wstawia fotki?


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
42 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   niko

niko
  • 383 postów
  • Dołączył: 14-06-2006
  • Skąd: Kraków
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 31 sierpień 2006 - 07:27

Panowie. Jezdem nie poprawny ignorant i sie nie naucze póki mi ktoś łopatologicznie nie wyjaśni.
Jak wstawić fotką tak, żeby widoczny był napis "zdjęcie 1" lub "coś tam innego" i dopiero po kliknięciu na ten napis pokazywało się zdjęcie? Np. jak w temacie "jak moja Omega do ślubu jechała", tam koleś tak zrobił.
K.. mać i srał to pies! Jak mnie to wkur... a, że nie potrafię sam do tego dojść! :mad: :twisted:
PS
Jeśli temat nie w tym dziale umieściłem to go przenieście.



#2 OFFLINE   cita

cita

    I'm back :P

  • 4748 postów
  • Dołączył: 13-05-2006
  • Skąd: Leszno
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 31 sierpień 2006 - 08:10

Panowie. Jezdem nie poprawny ignorant i sie nie naucze póki mi ktoś łopatologicznie nie wyjaśni.
Jak wstawić fotką tak, żeby widoczny był napis "zdjęcie 1" lub "coś tam innego" i dopiero po kliknięciu na ten napis pokazywało się zdjęcie? Np. jak w temacie "jak moja Omega do ślubu jechała", tam koleś tak zrobił.
K.. mać i srał to pies! Jak mnie to wkur... a, że nie potrafię sam do tego dojść! :mad: :twisted:
PS
Jeśli temat nie w tym dziale umieściłem to go przenieście.


prpoponuje używać ściągi :
ściąga z BBCode

Link ten widoczny jest jak cytujesz kogos i odpowiadasz, to po lewej i troche w dół od okienka tekstowego ...w Opcje

#3 OFFLINE   niko

niko
  • 383 postów
  • Dołączył: 14-06-2006
  • Skąd: Kraków
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 31 sierpień 2006 - 08:15

dzięki wielkie. Spróbuję, może się uda :roll:

#4 OFFLINE   cita

cita

    I'm back :P

  • 4748 postów
  • Dołączył: 13-05-2006
  • Skąd: Leszno
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 31 sierpień 2006 - 08:22

dzięki wielkie. Spróbuję, może się uda :roll:


luzik, to proste.

http://www.costam.pl

(oczywiscie spacje są tylko po to, zeby pokazac składnie, w normalnym użyciu nie może ich być) Poćwicz sobie w Omega spamers "testuje" :D )

w miejsce adresu wklejasz link do zdjęcia. Jeśli zdjęcie masz na kompie a nie w sieci .. to cóż, pozostaje Ci tylko standardowe dołączanie załączników poprzez mechanizm u dołu "Załącz plik"
Są darmowe serwisy, gdzie mozna umieścić zdjęcia i je tylko linkować. Wielku kolegów z forum z nich korzysta.
Ja mam swoje miejsce, wiec przykłądów nie umiem Ci podac, ale można je wygooglac.

Taki sposób powoduje, ze nasza stronka coraz wiecej waży, a wyświetlenie długiego tematy, z wieloma załącznikami ładuje sie długo - co akurat dla mnie (czasami) jest problemem, bo w pracy mam 8Mbit, ale w domu GPRS ...

ps. apeluje do wszystkich, którzy mają dostęp do jakis serwerów, zeby tam pakowali zdjęcia, a tu je tylko podlinowywali.

#5 OFFLINE   niko

niko
  • 383 postów
  • Dołączył: 14-06-2006
  • Skąd: Kraków
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 31 sierpień 2006 - 11:49

No to rozumiem z twoich rzeczowych wywodów, że lepiej umieścić zdjęcia gdzieś w sieci, a tutaj tylko dać linka, niż np. "wrzucać" zdj. z kompa przez funkcję "dadaj załącznik"?
popraw mnie jeśli coś źle zakumałem
:sad:

#6 OFFLINE   GAWOR

GAWOR
  • 702 postów
  • Dołączył: 10-05-2006

Napisany 31 sierpień 2006 - 12:04

No to rozumiem z twoich rzeczowych wywodów, że lepiej umieścić zdjęcia gdzieś w sieci, a tutaj tylko dać linka, niż np. "wrzucać" zdj. z kompa przez funkcję "dadaj załącznik"?
popraw mnie jeśli coś źle zakumałem
:sad:



Tak - dokładnie

#7 OFFLINE   Maro

Maro
  • 4000 postów
  • Dołączył: 12-05-2006
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 31 sierpień 2006 - 14:23

Ja używam http://imageshack.us/


A co do tekstu zamiast linka zdjęcia to klikasz w URL

#8 OFFLINE   siemin4

siemin4
  • 44 postów
  • Dołączył: 28-11-2006
  • Skąd: Płock

Napisany 26 styczeń 2007 - 02:37

Omega zimą
to tak na sprawdzenie bo sie ucze:)

#9 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

    Ciem kotka!

  • 5572 postów
  • Dołączył: 30-08-2006
  • Skąd: Giedlarowa
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 26 styczeń 2007 - 10:05

Siemin4, do testów mamy specjalny temat:
http://forum.omegakl...?t=433&start=30

;)

#10 OFFLINE   Waldemarz

Waldemarz

    DZIADZIA

  • 2660 postów
  • Dołączył: 22-05-2006
  • Skąd: Warszawa
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 26 styczeń 2007 - 10:54

Obrazek
to tak na sprawdzenie bo sie ucze:)



Wszystko fajnie zrobiłeś, tylko to i jest w tym wypadku nie potrzebne.
Tu masz właśnie zapodany swój link. Jeżeli zapodajesz linka to nie wpisuje sie tych komend.
Omega zimą

#11 OFFLINE   siemin4

siemin4
  • 44 postów
  • Dołączył: 28-11-2006
  • Skąd: Płock

Napisany 26 styczeń 2007 - 18:19

Dzieki i sory ze nie w tym temacie napisałe.
Pozdrawiam

#12 OFFLINE   maciejdm1

maciejdm1
  • 176 postów
  • Dołączył: 14-12-2006
  • Skąd: głogów

Napisany 22 luty 2007 - 12:48

probuje wstawic fotki ale mi nie wychodzi .napisze krok po kroku jak to robie-klikam na edytuj pozniej klikam Img,wyskakuje okno gdzie pisze "podaj adres do obrazka" .wklejam link z fotosika i klikam o.k.wyskakuje mi ten link z oznaczeniem na poczatku img i na koncu /img - czyli tak jak ma byc (jezeli oczywiscie dobrze zrozumialem z waszych postow).klikam wyslij a w poscie zamiast linka jest czerwony X. napiszcie mi co jest grane bo juz nie mam do tego sily :bad: :bad: :bad:
najmlodszy fan omegi w rodzinie

#13 OFFLINE   gmurawsk

gmurawsk
  • 2023 postów
  • Dołączył: 08-08-2006
  • Skąd: Warszawa-Grochów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 22 luty 2007 - 12:51

maciejdm1, mozesz mieć za duży obrazek i dlatego.

#14 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

    Ciem kotka!

  • 5572 postów
  • Dołączył: 30-08-2006
  • Skąd: Giedlarowa
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 22 luty 2007 - 12:55

Maciejdm1, przecież pisał Ci Cita jak się to robi. Ale skoro sam sobie chcesz życie utrudniać to Twoja sprawa.

BTW w ten sposób nie podasz zdjecia, bo funkcja [IMG] wyswietla tylko pliki z rozszerzeniem graficznym.

Jak chcesz pokazać zdjęcia z fotosika to tylki linki do nich możesz wkleić, inaczej się nie da.

#15 OFFLINE   maciejdm1

maciejdm1
  • 176 postów
  • Dołączył: 14-12-2006
  • Skąd: głogów

Napisany 22 luty 2007 - 13:04

lord crawen o.k. dzieki ja po prostu jestem jeszcze zielony w obsludze kompa i to co dla was jest moze proste dla mnie nie jest i ja wcale sobie zycia nie utrudniam tylko chce sam do wszystkiego dojsc.mam jeszcze prosbe są u Ciebie dwie lekcje edytuj i szukaj dolacz jeszcze wklej zdjecie te dwie pierwsze mi pomogly :mrgreen: jak napiszesz trzecia to masz umnie big :piwo:
najmlodszy fan omegi w rodzinie

#16 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

    Ciem kotka!

  • 5572 postów
  • Dołączył: 30-08-2006
  • Skąd: Giedlarowa
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 22 luty 2007 - 13:07

chce sam do wszystkiego dojsc.

No to Ci podpowiadamy jak to zrobić najłatwiej :)

maciejdm1, mozesz mieć za duży obrazek i dlatego.

Ale przecież w polu odpowiedzi nie ma już możliwości wysyłania zdjęć na nasz serwer jak było wcześniej, tylko przez Imageshack, więc wielkość fotki nie ma już znaczenia :)

#17 OFFLINE   cita

cita

    I'm back :P

  • 4748 postów
  • Dołączył: 13-05-2006
  • Skąd: Leszno
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 22 luty 2007 - 13:47

probuje wstawic fotki ale mi nie wychodzi .napisze krok po kroku jak to robie-klikam na edytuj pozniej klikam Img,wyskakuje okno gdzie pisze "podaj adres do obrazka" .wklejam link z fotosika i klikam o.k.wyskakuje mi ten link z oznaczeniem na poczatku img i na koncu /img - czyli tak jak ma byc (jezeli oczywiscie dobrze zrozumialem z waszych postow).klikam wyslij a w poscie zamiast linka jest czerwony X. napiszcie mi co jest grane bo juz nie mam do tego sily :bad: :bad: :bad:



skoncentruj sie kolego i rób DOKŁADNIE tak jak pisze i przestań kombinować z fotosikiem - bo jak widzisz coś Ci nie wychodzi.

Pod okienkiem, gdzie wpisujesz treść posta masz guziola Przeglądaj .
Klikasz i pokazujesz obrazej, klikasz otwórz.
Następnie klikasz mały biały guziolek znajdujący sie jedną linike niżej Host it.
Czekasz az załaduje sie strona. Jak już sie pojawi kopiujesz link 'Thumbnails for forums 1'

Wklejasz skopiowany link do swojego posta i gotowe.

ps. pisałeś ze na fotosiku jest szybciej - ale zaważ, ze najpierw musisz otworzyc strone fotosika, na której załadowanie musisz poczekac, potem musisz tam pogmerac wstawić zdjęcie, uploadnąć, skopiować link i wkleić.
Jesteś pewnien, ze wyjdzie szybciej ? :p

Ps. co do fotosika - [ img ][ /img ] powinno działać, jesli prawidłowo wklejasz link do obrazka. Pamiętaj ze w tych tabach powinien być link wiodący bezpośrednio do obrazka, a nie do strony html z obrazkiem...

#18 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

    Ciem kotka!

  • 5572 postów
  • Dołączył: 30-08-2006
  • Skąd: Giedlarowa
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 22 luty 2007 - 14:02

A zresztą w podpisie ma to ładnie zrobione, więc sam nie wiem o co mu chodzi.

#19 OFFLINE   Piterek

Piterek

    ASB killer

  • 3826 postów
  • Dołączył: 10-05-2006
  • Skąd: Częstochowa
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 23 luty 2007 - 12:59

OPRACOWAŁ siemi1

INSTRUKCJA, ktore linki od czego
!!UWAGA!! wklejamy linki po prostu jak ctrl+c nie jaki link do strony czy link do obrazka w edysji postu wklejamy jako zwykly tekst!! Kod generuje sam fotosik/imageshack.us wiec ulatwia nam sprawe:)
pozdrawiam

JAK to wyglada po wklejeniu linkow:

FOTOSIK.PL


Link do Twojego zdjęcia:
http://www.fotosik.p...4756506e74.html

Miniaturka na forum:
Dodany obrazek

Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze):
Dodany obrazek moim zdaniem najlepsze po kliknieciu fota sie otwiera w nowym oknie w pelknym rozmiarze

Alternatywna miniaturka na forum:

Dodany obrazek

Pełen rozmiar na forum:

Dodany obrazek

Kody na Blogi, Strony WWW oraz Aukcje Internetowe:

Miniaturka:

Dodany obrazek

Pełen rozmiar:

Dodany obrazek

Link do samego zdjęcia w pełnych rozmiarach:
http://www.fotosik.p...270954756506e74

Bezpośredni link do zdjęcia:

http://images21.foto...56506e74med.jpg

IMAGESHACK.US

Thumbnail for Websites
Dodany obrazek

Thumbnail for forums (1)
Dodany obrazek moim zdaniem najlepsze po kliknieciu fota sie otwiera w nowym oknie w pelknym rozmiarze


Thumbnail for forums (2)
Dodany obrazek

Hotlink for forums (1)
Dodany obrazek

Hotlink for forums (2)
Dodany obrazek

Hotlink for Websites
Dodany obrazek

Show image to friends
http://img341.images...dsc00026hk2.jpg

[b] Direct link to image

http://img341.images...dsc00026hk2.jpg


Terz juz cyba bedziecie wiedziec ktory link co pokazuje:)

P.S. Zdjecia robione SonyEricsson k750i


"Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill


#20 OFFLINE   maciejdm1

maciejdm1
  • 176 postów
  • Dołączył: 14-12-2006
  • Skąd: głogów

Napisany 23 luty 2007 - 20:44

wielkie dzieki Wam wszystkim za pomoc i cierpliwosc bo jak widac ciezko mi bylo to pokapowac :yes_yes: macie wszyscy u mnie duze :piwo:
najmlodszy fan omegi w rodzinie