Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

czyżby coś drgnęło ncdc 2013??


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
171 odpowiedzi na ten temat

#41 OFFLINE   660R

660R
  • 552 postów
  • Dołączył: 03-03-2007
  • Skąd: Warszawa/Częstochowa
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 28 listopad 2007 - 17:41

chłopaki boje się, że to szukanie igły w stogu siana.. :mad: wydaje mi się, że to nie jest takie proste zeby poprzemieniać mapy, bo jak by było takie proste to napewno ktoś by to zrobił już.. jedyne co może być to podpięcie np. PDA pod ekran w Omie..

#42 OFFLINE   mgboczna

mgboczna
  • 129 postów
  • Dołączył: 05-11-2006
  • Skąd: Łódź

Napisany 28 listopad 2007 - 18:08

A ja wiem jedno POLAK POTRAFI. A jak się da przy tym parę groszy zarobić to czemu nie.Proponuje wyznaczyć nagrodę (chyba każdy posiadacz NCDC chętnie się zgodzi)dla pierwszej osoby ,która coś wykombinuje z mapą Polski na NCDC.Jeśli to głupi pomysł to możecie mnie obsmarować :driver:
mgboczna

#43 OFFLINE   660R

660R
  • 552 postów
  • Dołączył: 03-03-2007
  • Skąd: Warszawa/Częstochowa
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 28 listopad 2007 - 19:05

w sumie dobry pomysł .. :)

#44 OFFLINE   Norbertp83

Norbertp83
  • 40 postów
  • Dołączył: 09-10-2007
  • Skąd: Żyrardów

Napisany 28 listopad 2007 - 19:07

Ja niestety nie posiadam żadnej mapy na navi typu Tom Tom, ale na niektórych forach gdzie jestem zarejestrowany rzucę temat. A co do wynagrodzenia za mapkę-oczywiście że jestem za rekompensatą dla czlowieka który to zrobi.
Fotki Kluski i Tolka http://polskajazda.p...at,Toledo/15636 [you:79d3b52e9d] Zapraszam

#45 OFFLINE   robmaj34

robmaj34
  • 2 postów
  • Dołączył: 28-11-2007
  • Skąd: warszawa

Napisany 28 listopad 2007 - 21:06

Panowie,

to mój pierwszy komentarz - proszę o wyrozumiałość.
również jestem zainteresowany płytką do NCDC 2013 z mapą polski, jek coś będę miał to podzielę się.
Pozdrawiam :smile:

#46 OFFLINE   660R

660R
  • 552 postów
  • Dołączył: 03-03-2007
  • Skąd: Warszawa/Częstochowa
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 28 listopad 2007 - 21:30

niestety muszę Cię rozczarować.. nic z tego.. nie ma map na polskę(oryginalnych) .. chyba że masz jakiegoś magika to będziemy wdzięczni, napewno sie odwdzięczymy :)

#47 OFFLINE   lew1969

lew1969

    lew1969

  • 76 postów
  • Dołączył: 04-11-2007
  • Skąd: Tychy

Napisany 29 listopad 2007 - 19:47

witam was ponownie mam do was pytanko jak pisze na waszych radyjkach Siemens NCDC 2013 czy Siemens VDO NCDC 2015 oczywiscie nie chodzi mi że jedno 13 a drugie 15 tylko to VDO, a oco mi chodzi dzisiaj na parkingu pod poczta stał gosciu omegą i zobaczyłem że ma navi bo antena z pogrubieniem u dołu na masce i zagadałem czy ma może mapę polski oczywiscie niemiał ale mapy czech i słowacji miał i miał jakieś inne oprogramowanie podał nazwe ale nie spamiętałem,niczym się na ekranie kolorowym nie rórznił oprócz tego że u mnie jest napis GPS a on miał takie słupki i jak dał na navi towyświetlało mu tą nazwe oprogramowania takie duże kulki zastanawia mnie ten VDO napis na jego radyjku u mnie 2013 tego niema czy do tego są inne mapy czy wystarczy tylko siemens. czy to VDO to telefon bo te 2015 to z telefonem.
lew1969

#48 OFFLINE   p4w3l

p4w3l
  • 19 postów
  • Dołączył: 19-07-2007
  • Skąd: Poznań

Napisany 29 listopad 2007 - 20:50

Ja mam 2015 i Czechy są na bank bo ładnie mnie prowadziła z Boboszowa do Brna ... mniej więcej mapa nazywa się ... Navteq_Opel_Central_Europe_2006-2007_CD5562 ale Polski nie ma. Wydaje mi się że na mapie "Germany" też Czechy mogą być ale w obu wypadkach to taki półśrodek bo to tzw "główne drogi" raczej bez szczegółowych ulic w miastach.

#49 OFFLINE   robmaj34

robmaj34
  • 2 postów
  • Dołączył: 28-11-2007
  • Skąd: warszawa

Napisany 29 listopad 2007 - 21:25

Ja mam SIEMENS VDO NCDC 2013 (nie wiem co to oznacza), samochód mam od kilku tygodni - mam płytkę ale z mapą Niemiec :cry: - przydałaby się Polska
pozdro

#50 OFFLINE   660R

660R
  • 552 postów
  • Dołączył: 03-03-2007
  • Skąd: Warszawa/Częstochowa
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 03 grudzień 2007 - 16:11

dobra koledzy ściągnąłem ten zestaw i są tam mapy:
- benelux
- wielka brytania i irlandia
- skandywanwia
- hiszpania i portugalia
- wlochy
- francja
- centralna europa
- niemcy

czy działa nie wiem nie sprawdzałem ale jest na napisane ze to wersja CD tak raczej bedzie śmigać...

#51 OFFLINE   cita

cita

    I'm back :P

  • 4748 postów
  • Dołączył: 13-05-2006
  • Skąd: Leszno
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 04 grudzień 2007 - 10:51

dobra koledzy ściągnąłem ten zestaw i są tam mapy:

- centralna europa


czy działa nie wiem nie sprawdzałem ale jest na napisane ze to wersja CD tak raczej bedzie śmigać...


to sprawdzaj, bo europa centralna brzmi dość intrygująco...

#52 OFFLINE   lew1969

lew1969

    lew1969

  • 76 postów
  • Dołączył: 04-11-2007
  • Skąd: Tychy

Napisany 04 grudzień 2007 - 11:41

cita- we wcześniejszym moim poście była mapka tej europy centralnej niebieski kolor państwa objęte nawigacja białe niestety nie.
lew1969

#53 OFFLINE   Jacol

Jacol
  • 96 postów
  • Dołączył: 05-05-2007
  • Skąd: Kraków

Napisany 10 grudzień 2007 - 22:06

odświezmy ten temat... Jest już mapa na Polskę czy nie? Bo mnie bardzo by się przydała... plizzzzzzz
Jacol

#54 OFFLINE   660R

660R
  • 552 postów
  • Dołączył: 03-03-2007
  • Skąd: Warszawa/Częstochowa
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 10 grudzień 2007 - 22:34

niestety nic się nie zmieniło... a jak by coś było to już by było pisane...

#55 OFFLINE   lew1969

lew1969

    lew1969

  • 76 postów
  • Dołączył: 04-11-2007
  • Skąd: Tychy

Napisany 15 grudzień 2007 - 16:00

Navteq wypuszcza kolejne uaktualnienia European Packaqe Version 2008-1 ale na simensa dalej maja Polskę w D****. Na VDO Dayton jest Eastern Europa i Polska czyli kolejny rok bez Polski na Simensa, ja sie dziwie tym co Vectry pokupili z tym radiem w 2005roku i zapewniali ich że będzie Polska ja na ich miejscu bym kazał Oplowi Polska zwracać kasę z odsetkami, no ale na piśmie im tego nie dawali tylko gęba kłapali w salonach jaki to będzie Hit. pozdrawiam
lew1969

#56 OFFLINE   mgboczna

mgboczna
  • 129 postów
  • Dołączył: 05-11-2006
  • Skąd: Łódź

Napisany 31 grudzień 2007 - 12:45

A ja tak sobie myślę , że niby co -nie ma nikogo tak mądrego wśród rodaków ,że takiej mapki nie mógłby stworzyć?Przecież Polacy są bardzo dobrymi informatykami -lepszymi od tych z Navteqa.Zróbmy pany zrzute na dobrego informatyka dajmy ogłoszonko,jakiś przetarg albo co i może będziemy się cieszyć naszymi Simensikami. Chyba nie ma rzeczy niemożliwych? Wszystkiego najlepszego w 2008 roku :mrgreen:
mgboczna

#57 OFFLINE   maciejdm1

maciejdm1
  • 176 postów
  • Dołączył: 14-12-2006
  • Skąd: głogów

Napisany 03 styczeń 2008 - 11:56

w pelni popieram przedmowce-jest nas tylu , ze wyjdzie nie drogo (mam nadzieje) .pytajcie szukajcie moze ktos to zrobi a wtedy ... :yes_yes:
najmlodszy fan omegi w rodzinie

#58 OFFLINE   Antoin

Antoin
  • 38 postów
  • Dołączył: 04-10-2006
  • Skąd: Bydgoszcz

Napisany 20 luty 2008 - 00:06

Gdzie można zassać tan zestaw : European package 2007/2008
Uważajcie na Misiaczki z suszarką !

#59 OFFLINE   maciejdm1

maciejdm1
  • 176 postów
  • Dołączył: 14-12-2006
  • Skąd: głogów

Napisany 20 luty 2008 - 13:09

na emule.wpisz navi 2007-2008 i masz: opel navteq... cos tam .ja niedawno sciagnalem ale jeszcze nie wyprobowalem.
najmlodszy fan omegi w rodzinie

#60 OFFLINE   Antoin

Antoin
  • 38 postów
  • Dołączył: 04-10-2006
  • Skąd: Bydgoszcz

Napisany 23 luty 2008 - 18:31

na emule.wpisz navi 2007-2008 i masz: opel navteq... cos tam .ja niedawno sciagnalem ale jeszcze nie wyprobowalem.


Wypróbowałeś już te mapki - to te za 3,2 GB - u mnie pisze , że jeszcze 3 dni będę ciągnął , ciekawy jestem czy działają czy nie potrzeba im jakiś witaminek !
Uważajcie na Misiaczki z suszarką !