Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

oswietlenie kabiny po otwarciu drzwi - nie działa


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
24 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   morphe

morphe
  • 222 postów
  • Dołączył: 21-12-2008
  • Skąd: WPR/WF
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 18 styczeń 2017 - 21:36

czy ktoś ogarnął ten problem? bo mam tak samo.



#22 OFFLINE   Krzyś

Krzyś
  • 196 postów
  • Dołączył: 18-05-2007
  • Skąd: Białystok
  • Województwo: podlaskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0i 8v 20SE

Napisany 29 styczeń 2017 - 19:15

ja  mam troszkę inaczej bo lampka zapala się poprawnie w każdej sytuacji czyli przy otwarciu przez kluczyk czy otwarcie drzwi lub wyciągniecie włącznika świateł,jedynie problem jest z gaśnięciem bo gaśnie po kilku sekundach nawet gdy silnik jest uruchomiony a w tej sytuacji powinna gasnąć natychmiast po zamknięciu drzwi lub wciśnięciu włącznika.


Krristof

#23 OFFLINE   morphe

morphe
  • 222 postów
  • Dołączył: 21-12-2008
  • Skąd: WPR/WF
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 15 luty 2017 - 13:08

po zamknięciu to może nie od razu, w drzwiach to tak, ale u góry to gasła po zapłonie, albo jakimś krótkim czasie. U mnie to się tak ładnie wygaszała.

Ale bym się przesiadł na jakiegoś zadbanego przedlifa, ech ;/


Edytowany przez morphe, 15 luty 2017 - 13:09.


#24 OFFLINE   FatBoy82

FatBoy82
  • 145 postów
  • Dołączył: 24-11-2012
  • Skąd: Olszewnica Stara
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 3.0i 24v C30SE

Napisany 13 luty 2019 - 22:58

ja sie wlasnie tez zalatwiłem, chciałem sobie w drzwiach zmienic zaroweczke na ledowa i cos nie pyklo, stracilem cale oswietlenie wewnętrzne (sufit, bagaznik, drzwi), bez zapłonu, po zapłonie, włączając ręcznie, cisza. Myślałem, że to może bezpiecznik (12), ale ten jest dobry. Radio, kierunki działają (ponoć to też jest na tym bezpieczniku). Jakiś przekażnik szlag trafił?



#25 OFFLINE   Milos

Milos

    X20XEV na dożywociu

  • 62 postów
  • Dołączył: 23-08-2009
  • Skąd: Oborniki Wlkp
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 18 październik 2020 - 17:47

Odgrzeję trochę kotleta,u mnie po otwarciu drzwi kierowcy i pasażera z przodu oświetlenie z podsufitki nie działa( ale w drzwiach tak ).Nie działa też po pociągnięciu wyłącznika świateł.Z tyłu po otwarciu drzwi wszystko jest O.K.po obu stronach.Po otwarciu auta z pilota kabina podświetla się i po chwili gaśnie więc O.K. Po przekręceniu stacyjki lampki w podsufitce włączane przyciskami działają.

Przekładałem z drugiej omegi( gdzie wszysko było O.K.) wyłączniki z drzwi, włącznik świateł z kokpitu,całą lampkę z podsufitki, rozpiąłem i wpiąłem wtyczki ( śniedź ? ) z puszki przy prawej nodze pasażera z przodu i nic.( w puszce gołym okiem nie widać śladów uszkodzenia czegokolwiek) . Czy komuś udało się poradzić z tym tematem ? Zaczynam zastanawiać się nad stylowym plafonem na baterie :smiech: