Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

OMEGA Bfl - wymiana radia na niefabryczne


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
44 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   jarqo1981

jarqo1981
  • 163 postów
  • Dołączył: 06-02-2010
  • Skąd: Słupsk/Tamworth
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 18 kwiecień 2015 - 01:39

Zostaw to radio, pasuje do przycisku od rolety :ok:

...z takim już kupiłem ten samochód :) radio idzie do żyda :D

#22 OFFLINE   seba03

seba03
  • 800 postów
  • Dołączył: 07-06-2012
  • Skąd: SOsnowiec w POznaniu
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 18 kwiecień 2015 - 19:03

Radio ma sciagany panel?

#23 OFFLINE   jarqo1981

jarqo1981
  • 163 postów
  • Dołączył: 06-02-2010
  • Skąd: Słupsk/Tamworth
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 19 kwiecień 2015 - 19:47

Radio ma sciagany panel?

...nie, nie ma, to słaby model :D ale radio weszło głębiej niż widać na zdjęciach, nie wiem jak ja to prędzej wpasowywałem...drewno jest równo, tak jakby popielniczka była zamknięta, wystaje tylko sam panel radia, ale i tak będę je chował do schowka. Pozdr!

Zostaw to radio, pasuje do przycisku od rolety :ok:

kolega mało nie umarł ze śmiechu jak mu przedstawiłem Twój komentarz :D dobre...dobre :D

#24 OFFLINE   PiTeR1975

PiTeR1975
  • 97 postów
  • Dołączył: 09-08-2014
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 20 kwiecień 2015 - 20:03

Polecam zainwestować w transmiter.

#25 OFFLINE   misiek12

misiek12

    Omka BFL :)

  • 588 postów
  • Dołączył: 11-01-2012
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 20 kwiecień 2015 - 20:27

Polecam zainwestować w transmiter.

Jaki z tego jest dźwięk w ogĂłle. Wolal bym samego radia sluchac


 

 


#26 OFFLINE   Booster1987

Booster1987
  • 50 postów
  • Dołączył: 30-05-2013
  • Skąd: Szczecinek
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Y22XE

Napisany 21 kwiecień 2015 - 10:01

jarqo1981, Wrzuć jeszcze raz fotki bo gdzieś na serwerze zaginęły :D

Co do transmitera, mam trzy,jeden z BELKIN-a (na dwa AAA paluszki,podłączany przez Jack-a 3.5mm,jakość średnia),drugi pod Apple(podłączany pod złącze,jakoś również średnia) z czego trzeci pod gniazdo zapalniczki z Bluetooth czyli działa jako zestaw głośnomówiący i muszę przyznać ze jakoś jest wystarczająca :) Rewelacji jak z płyty albo z USB prosto z radia nie ma ale dużej różnicy nie zauważyłem. Wszystko zależy od transmitera no i czy wstrzelimy sie z pusty kanał bo jeżdżąc po PL i DE zdarza Mi sie ze na jednym kanale złapie jakieś inne radio czasami nawet od Pepiczów :D

#27 OFFLINE   czeladnik

czeladnik

    Drewniane samochody?

  • 1728 postów
  • Dołączył: 31-12-2008
  • Skąd: Zielonka
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 21 kwiecień 2015 - 14:19

Najlepiej podpiąć MP3, zamiast zmieniarki i szafa gra:D

Obecność korozji w Omedze, zadaje kłam powszechnej opinii, iż Opel robi gówniane samochody. A one z żelaza są zrobione, to rdzewieją :p


#28 OFFLINE   jarqo1981

jarqo1981
  • 163 postów
  • Dołączył: 06-02-2010
  • Skąd: Słupsk/Tamworth
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 22 kwiecień 2015 - 15:46

jarqo1981, Wrzuć jeszcze raz fotki bo gdzieś na serwerze zaginęły :D

...sorki, tak to oficjalnie wygląda, lepiej nie potrafiłem wpasować:

Dodany obrazek
Dodany obrazek

#29 OFFLINE   Marcin2013

Marcin2013

    Obecnie A8 4.2

  • 438 postów
  • Dołączył: 22-04-2010
  • Skąd: Katowice

Napisany 27 kwiecień 2015 - 20:16

A nie lepiej tego NCDC *********** całkiem i wsadzić ramkę redukcyjną z 2din na 1 din ?? nie przejdzie przeglądu :)

#30 OFFLINE   Skit

Skit
  • 882 postów
  • Dołączył: 31-10-2010
  • Skąd: Karpin
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 28 kwiecień 2015 - 13:52

A CIDa czym będzie obsługiwał? Myślami? ;)

#31 OFFLINE   proxx

proxx
  • 444 postów
  • Dołączył: 01-03-2012
  • Skąd: Starogard Gdański
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 28 kwiecień 2015 - 17:39

A CIDa czym będzie obsługiwał? Myślami? ;)


Zmieni na mida. ;)

#32 OFFLINE   Marcin2013

Marcin2013

    Obecnie A8 4.2

  • 438 postów
  • Dołączył: 22-04-2010
  • Skąd: Katowice

Napisany 28 kwiecień 2015 - 19:53

A co w tym CID jest ?? zegar i temp. będzie cały czas, nie będzie tylko pokazywało spalania, ale po co to komu ???? niezależnie czy pokaże 5-25 l. i tak trzeba zatankować :)

#33 OFFLINE   Skit

Skit
  • 882 postów
  • Dołączył: 31-10-2010
  • Skąd: Karpin
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 29 kwiecień 2015 - 12:17

Nie no sorry, ale NIGDY nie będę pochwalał takiego druciarstwa :) Checki w ogóle by się wyświetlały?

#34 OFFLINE   seba03

seba03
  • 800 postów
  • Dołączył: 07-06-2012
  • Skąd: SOsnowiec w POznaniu
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 29 kwiecień 2015 - 18:58

Komunikaty się wyświetlają, tylko sterowania z kierownicy nie było i cały czas się świecił komunikat, nie możbna było niczym wyłączyć. Pamiętam jak jeździłem tydzień bez radia bo było u magika co walczył z upływem prądu :)

#35 OFFLINE   Marcin2013

Marcin2013

    Obecnie A8 4.2

  • 438 postów
  • Dołączył: 22-04-2010
  • Skąd: Katowice

Napisany 03 maj 2015 - 06:29

Nie no sorry, ale NIGDY nie będę pochwalał takiego druciarstwa :) Checki w ogóle by się wyświetlały?


No widzisz, a dla mnie to druciarstwo jest to co widać na fotach poniżej :masakra:, ale jak nie da się żyć bez komunikatu collant level lub check oil to można np. wyjąć NDC 2013 odpiąć zmieniarkę i panel przedni wtedy zostaje gołe radio ze standardowym wymiarem które można np. wsadzić do schowka dokładnie w to samo miejsce co telefon w NDC 2015 to jest ten sam rozmiar, lub ramka 2 DIN i u góry nowe radio, a pod nim zostaje fabryczne oczywiście bez zmieniarki.

#36 OFFLINE   omega2oo1

omega2oo1
  • 161 postów
  • Dołączył: 29-12-2010
  • Skąd: Bełchatów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 04 maj 2015 - 09:00

No widzisz, a dla mnie to druciarstwo jest to co widać na fotach poniżej :masakra:, ale jak nie da się żyć bez komunikatu collant level lub check oil to można np. wyjąć NDC 2013 odpiąć zmieniarkę i panel przedni wtedy zostaje gołe radio ze standardowym wymiarem które można np. wsadzić do schowka dokładnie w to samo miejsce co telefon w NDC 2015 to jest ten sam rozmiar, lub ramka 2 DIN i u góry nowe radio, a pod nim zostaje fabryczne oczywiście bez zmieniarki.

a co z panelem radia? uwalisz w połowie? :D

#37 OFFLINE   Marcin2013

Marcin2013

    Obecnie A8 4.2

  • 438 postów
  • Dołączył: 22-04-2010
  • Skąd: Katowice

Napisany 04 maj 2015 - 09:02

Będzie działać bez panela, a BC można sterować z kiery :)

#38 OFFLINE   RiBiT

RiBiT
  • 181 postów
  • Dołączył: 16-06-2010
  • Skąd: koszalin

Napisany 07 maj 2015 - 21:31

http://www.motor-tal...i203036756.html
ktos wie co to za radio?

#39 OFFLINE   Marcin2013

Marcin2013

    Obecnie A8 4.2

  • 438 postów
  • Dołączył: 22-04-2010
  • Skąd: Katowice

Napisany 08 maj 2015 - 06:14

Może to jest np. coś w tym stylu :

http://www.xsonic.pl...vb-p-10706.html

przy tym radiu powinien działać BC

#40 OFFLINE   proxx

proxx
  • 444 postów
  • Dołączył: 01-03-2012
  • Skąd: Starogard Gdański
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 08 maj 2015 - 17:00

http://www.motor-tal...i203036756.html
ktos wie co to za radio?


Radio opel-6700A
http://www.p-wholesa...pod-410739.html
http://m.made-in-chi...oduct/608778815

http://www.bridgat.c...yer-o43683.html