Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Diagnostyka Opla .AutoOpelscaner


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1532 odpowiedzi na ten temat

#41 OFFLINE   piwek

piwek
  • 325 postów
  • Dołączył: 24-09-2006
  • Skąd: Plock

Napisany 16 czerwiec 2007 - 18:18

Ja nie próbowałe szanuję Nemców za dobre auta ,ale języ FU nie do przyjęcia , jednak zkupie chyba najnowszy bin i program od ziomali zza miedzy , chcą fure kasy ale się zwróci .pozdro

#42 OFFLINE   actom

actom
  • 224 postów
  • Dołączył: 16-07-2006
  • Skąd: Warszawa/Częstochowa

Napisany 21 czerwiec 2007 - 14:00

Co do zmiany języka w MID. Da się zmieniać w wersjach w których na samej górze jest data/rds, po środku dane z kompa, a na dole godzina.

#43 OFFLINE   chomiczek

chomiczek

    Administrator

  • 15 postów
  • Dołączył: 22-06-2015
  • Skąd: Wadowice
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 21 czerwiec 2007 - 14:02

Co do zmiany języka w MID

a ja mam pytanko czy z wersją programu 65 też wam wyskakuje komunikat, ze nie dało sie zmienić języka? (de facto język się zmienia)

#44 OFFLINE   cwiara

cwiara
  • 169 postów
  • Dołączył: 19-05-2007
  • Skąd: Wrocław
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 21 czerwiec 2007 - 16:43

Niestety w wersji 65 nie poprawiono tego i dalej pokazuje sie komunikat że zmiana zakończona niepowodzeniem.

a testował ktoś diagnoze licznika w wectrze b? W starej wersji było zamienione to że jak testowało się obrotomierz to faktycznie prędkościomierz się podnosił i na odwrót.

[edit - chomiczek] scaliłem posty

#45 OFFLINE   piwek

piwek
  • 325 postów
  • Dołączył: 24-09-2006
  • Skąd: Plock

Napisany 22 czerwiec 2007 - 14:25

Zaóważyłem że nowa wersja albo ma błedy albo jest bardzo czuła na rok danego sterownika jak chcę sczytac eeprom z mojeo roku wyskakuje błąd jak przeczytałem na sterowniku rok 98 czyli wyżej niż rok auta idzie super .czy ktoś miał podobny problem .

#46 OFFLINE   beast

beast

    Vauxhall Killer

  • 18304 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Kwidzyn
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 24 czerwiec 2007 - 19:58

Zaóważyłem że nowa wersja albo ma błedy albo jest bardzo czuła na rok danego sterownika jak chcę sczytac eeprom z mojeo roku wyskakuje błąd jak przeczytałem na sterowniku rok 98 czyli wyżej niż rok auta idzie super .czy ktoś miał podobny problem .



to samo mialem wczoraj na 1999 modelowy 2000. pozatym 2 diesiel 2.5 td i w 2 odczysc z silnika co ladne pare sekund a nie na biezaco :(




 


#47 OFFLINE   GARY

GARY
  • 472 postów
  • Dołączył: 17-06-2006
  • Skąd: Wrocław/Sulmierzyce

Napisany 27 czerwiec 2007 - 01:06

da sie tym zmieniac ustawienia wyswietlacza ?? jednostki/jezyki, zmieniac ustawienia klimatronika

#48 OFFLINE   prezesss

prezesss
  • 1576 postów
  • Dołączył: 20-06-2006
  • Skąd: Warszawa-Bielany
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 27 czerwiec 2007 - 01:08

da sie tym zmieniac ustawienia wyswietlacza ?? jednostki/jezyki, zmieniac ustawienia klimatronika


jezyk sie da bo widzialem na spocie jak zmienial kolega Actom

#49 OFFLINE   beast

beast

    Vauxhall Killer

  • 18304 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Kwidzyn
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 27 czerwiec 2007 - 08:27

da sie tym zmieniac ustawienia wyswietlacza ?? jednostki/jezyki, zmieniac ustawienia klimatronika


jezyk sie da bo widzialem na spocie jak zmienial kolega Actom



zalezy od modelu komputera




 


#50 OFFLINE   GARY

GARY
  • 472 postów
  • Dołączył: 17-06-2006
  • Skąd: Wrocław/Sulmierzyce

Napisany 27 czerwiec 2007 - 15:07

no jak jezyk idzie to i jednostki powinno sie da programowac

#51 OFFLINE   cwiara

cwiara
  • 169 postów
  • Dołączył: 19-05-2007
  • Skąd: Wrocław
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 27 czerwiec 2007 - 15:44

Język i jednostki da się programować ale tylko w rocznikach od 94 do 96

#52 OFFLINE   GARY

GARY
  • 472 postów
  • Dołączył: 17-06-2006
  • Skąd: Wrocław/Sulmierzyce

Napisany 27 czerwiec 2007 - 18:15

da sie we wszystkich rocznikach, tylko kwestia czy tym fejsem, jak ten poleci na wszystkich rocznikach to biore jednego, nawet moga byc tylko roczniki od 98 w gore

#53 OFFLINE   beast

beast

    Vauxhall Killer

  • 18304 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Kwidzyn
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 27 czerwiec 2007 - 20:17

da sie we wszystkich rocznikach, tylko kwestia czy tym fejsem, jak ten poleci na wszystkich rocznikach to biore jednego, nawet moga byc tylko roczniki od 98 w gore



ten niestety zmienia tylko do 96




 


#54 OFFLINE   piwek

piwek
  • 325 postów
  • Dołączył: 24-09-2006
  • Skąd: Plock

Napisany 30 czerwiec 2007 - 08:04

Potrzebuję pilnie opini jak Opelscaner zachowuje się z 2.5 TD ,ważne do prac nad nowym bin.

#55 OFFLINE   actom

actom
  • 224 postów
  • Dołączył: 16-07-2006
  • Skąd: Warszawa/Częstochowa

Napisany 30 czerwiec 2007 - 09:39

Działa, ale bardzo wolno, dane odświeżają się co 3-4 sekundy.

#56 OFFLINE   beast

beast

    Vauxhall Killer

  • 18304 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Kwidzyn
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 30 czerwiec 2007 - 10:23

Potrzebuję pilnie opini jak Opelscaner zachowuje się z 2.5 TD ,ważne do prac nad nowym bin.


odczyt co pare sekund. a czy w nowym sofcie bedzie mozliwosc zmiany jezyka po 96 roku ?




 


#57 OFFLINE   piwek

piwek
  • 325 postów
  • Dołączył: 24-09-2006
  • Skąd: Plock

Napisany 30 czerwiec 2007 - 12:29

Postaram sie rozwiązać ten problem i tak że wogóle coś się daje robić .piszą do mnie ludzie zawodowo robiący i podobno nawet KTS ma problemy z tym sterownikiem .Zobaczę co nowy bin zrobi kombinuję żeby z wszystkim programami działał i nie blokował procka jak dopali się z innymi programami . Pozdro

#58 OFFLINE   hampster

hampster
  • 423 postów
  • Dołączył: 24-02-2007
  • Skąd: Dobrzyca
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 10 lipiec 2007 - 22:32

1 pytanko - czy scaner działa przez USB czy tylko przez RS232??

#59 OFFLINE   beast

beast

    Vauxhall Killer

  • 18304 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Kwidzyn
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 10 lipiec 2007 - 22:33

1 pytanko - czy scaner działa przez USB czy tylko przez RS232??


dziala przez przejsciowke USB -> RS232




 


#60 OFFLINE   hampster

hampster
  • 423 postów
  • Dołączył: 24-02-2007
  • Skąd: Dobrzyca
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 10 lipiec 2007 - 22:38

Dzięki
Hoffi pokazywał mi programik. Chyba sprzedam komuś mój stary i kupie od kolegi Piwka opelscanera :)