Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Problem z radiem Siemens NCDC2013


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
35 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   egon

egon
  • 5983 postów
  • Dołączył: 28-07-2006
  • Skąd: Ujście/Piły
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 27 sierpień 2012 - 18:57

tak wlącza sie automatycznie przy odpaleniu , tak ustawiłem bo jak to wylaczylem kiedys to mialem problem zeby z guzika je zalaczyc
ale jak jest wlaczone to czestotliwosc , dzwiek dziala

#22 OFFLINE   Damiani79

Damiani79

    Damian

  • 254 postów
  • Dołączył: 08-01-2009
  • Skąd: Ornontowice

Napisany 27 sierpień 2012 - 19:31

tak wlącza sie automatycznie przy odpaleniu , tak ustawiłem bo jak to wylaczylem kiedys to mialem problem zeby z guzika je zalaczyc
ale jak jest wlaczone to czestotliwosc , dzwiek dziala

To na bank nie jest wina pamieci,moze byc cos z gniazdem laczacym panel z radiem lub samym radiem,ale z pamiecia radia to nic wspolnego nie ma

#23 OFFLINE   egon

egon
  • 5983 postów
  • Dołączył: 28-07-2006
  • Skąd: Ujście/Piły
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 27 sierpień 2012 - 20:07

To na bank nie jest wina pamieci,moze byc cos z gniazdem laczacym panel z radiem lub samym radiem,ale z pamiecia radia to nic wspolnego nie ma

to jak myslisz czego szukać?
co jeszcze zauwazyłem ze jak jest gorąco i sie auto nagrzeje to juz napewno go nie wylącze gałką

#24 OFFLINE   gocha

gocha

    Zbanowany

  • 233 postów
  • Dołączył: 14-02-2012
  • Skąd: Rudawa city

Napisany 27 sierpień 2012 - 20:09

od czasu,kiedy aku padło po kręceniu rozrusznikiem jest tak,że w chwili przełączenia np. z radia na cd,regulacji barwy dżwięku-pojawia się napis na czerwono "save ......" i pikanie błędu w głośnikach +brak sterowania z kiery cały czas.po wciśnięciu "main",można jeszcze używać dalej wszystko po staremu.wymiana eproma pomoże?

#25 OFFLINE   Damiani79

Damiani79

    Damian

  • 254 postów
  • Dołączył: 08-01-2009
  • Skąd: Ornontowice

Napisany 27 sierpień 2012 - 22:37

jak jest gorąco i sie auto nagrzeje to juz napewno go nie wylącze gałką

wyglada na to ze radio nie ma chlodzenia i sie wiesza jak jest za goraco i powodem moze byc nie dzialajacy wentylator w radiu lub czujnik temp.

#26 OFFLINE   egon

egon
  • 5983 postów
  • Dołączył: 28-07-2006
  • Skąd: Ujście/Piły
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 27 sierpień 2012 - 22:46

podalem skrajny przykład, teraz tez sie nie wyłaczy, a jest mozna powiedziec "juz po lecie" ;)
ale wytargam najpierw radyjo i posprawdzam kabelki i wtyczki

#27 OFFLINE   Damiani79

Damiani79

    Damian

  • 254 postów
  • Dołączył: 08-01-2009
  • Skąd: Ornontowice

Napisany 27 sierpień 2012 - 22:58

od czasu,kiedy aku padło po kręceniu rozrusznikiem jest tak,że w chwili przełączenia np. z radia na cd,regulacji barwy dżwięku-pojawia się napis na czerwono "save ......" i pikanie błędu w głośnikach +brak sterowania z kiery cały czas.po wciśnięciu "main",można jeszcze używać dalej wszystko po staremu.wymiana eproma pomoże?


Ty masz problem z pamiecia ale nie tą, prawdopodobnie,spróbuj zrobic tak,ustaw tak zeby po zalaczeniu zaplonu radio sie nie zalaczylo samo,gdy zalaczysz zaplon to jednoczesnie prawa reka nacisnij na radiu przycis AS i CLEAR i trzymajac te dwa przyciski lewna rewa reka zalacz radio,po chwili powinno sie wylaczyc i zrestartowac,moze pomoze zobacz to potem pomyslimy dalej jak nie pomoze

podalem skrajny przykład, teraz tez sie nie wyłaczy, a jest mozna powiedziec "juz po lecie" ;)
ale wytargam najpierw radyjo i posprawdzam kabelki i wtyczki


po dluzszym postoju tak aby napewno bylo zimne tez nie idzie wylaczac?

#28 OFFLINE   egon

egon
  • 5983 postów
  • Dołączył: 28-07-2006
  • Skąd: Ujście/Piły
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 27 sierpień 2012 - 23:02

po dluzszym postoju tak aby napewno bylo zimne tez nie idzie wylaczac?

nie

#29 OFFLINE   Damiani79

Damiani79

    Damian

  • 254 postów
  • Dołączył: 08-01-2009
  • Skąd: Ornontowice

Napisany 27 sierpień 2012 - 23:12

nie


no to nie wina temp.wyjmin radio posprawdzaj przewody i panel,a radio juz kiedys wyciagales?

#30 OFFLINE   egon

egon
  • 5983 postów
  • Dołączył: 28-07-2006
  • Skąd: Ujście/Piły
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 27 sierpień 2012 - 23:20

tak wyciągałem, bo ma to od momentu gdzy je kupiłem, rozkrecałem niby sprawdzane ,ale nic nie znalazłem

#31 OFFLINE   egon

egon
  • 5983 postów
  • Dołączył: 28-07-2006
  • Skąd: Ujście/Piły
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 04 wrzesień 2012 - 19:59

Dziś wytargałem radio, nic nie znalazłem zadnego przetartego kabla , kompletnie nic.
Za to jak włozyłem je spowrotem po tym jak lezało pół dnia poza autem, wł/wył, przełączenie funcji, wszystko działa.
I co na to powiecie??
Za to znalazłem przecięty kabelek (chyba braz/bialy)ktory wpiety jest dokostki wradiu pod pin Dia [ATTACH]20181[/ATTACH]
w ktory wpieta jest ta wtyczka
[ATTACH]20173[/ATTACH]
Tyle co zrozumialem związana z radiem i z diagnostyką
Co to za wtyczka??

[ATTACH]20182[/ATTACH]

#32 ONLINE   Adam10

Adam10

    Everybody lies

  • 7666 postów
  • Dołączył: 15-09-2009
  • Skąd: Gdańsk, Kiełpino Górne
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 10 październik 2012 - 09:33

Posiada ktoś może schemat do radia NCDC 2013 lub 2015??

#33 OFFLINE   h4nter

h4nter
  • 87 postów
  • Dołączył: 09-05-2010
  • Skąd: Wrocław

Napisany 15 wrzesień 2014 - 08:56

Panowie a ja mam taki problem ze radio czasami reaguje jak chce na przyciski czyli przyciskajac jakas funkjie on uruchamia inna. Mial ktos takie cos. czasem musze przyciskac na przemian tuner, BC i zaskakuje, i tak co jakos czas sie dzieje. Sterowanie z kierowmicy w tym czasie dziala dobrze.
tak to wyglada
http://m.youtube.com...h?v=19978tnK3io


Mam ten sam problem. Czy komyś udało się to naprawić?

#34 OFFLINE   manieko58

manieko58
  • 67 postów
  • Dołączył: 16-01-2015
  • Skąd: okolice sieradza
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 26 marzec 2017 - 20:03

Koledzy odgrzeje kotleta by sie pochwalić ze dzieki koledze Damiani79 i jego poradzie na temat wymiany epromu pomoglo. Wlutowalem dziś nowy eprom (koszt zakupu 2 epromow na aledrogo z wysyłka 10zł) i radyjko ożyło na nowo . Odrazu zaczeło wyszukiwać stacje i wrucił dzwiek którego też nie było. A wszystko padło po wyjeciu bezpiecznika od zasilania radia.

#35 OFFLINE   Arthuros

Arthuros
  • 407 postów
  • Dołączył: 13-11-2010
  • Skąd: Warszawa
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 27 marzec 2017 - 11:30

EEpromek jest pod spodem radia, czy trzeba grzebać w środku?



#36 OFFLINE   sebekgora

sebekgora
  • 9 postów
  • Dołączył: 13-10-2010
  • Skąd: Lubartów
  • Województwo: lubelskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 27 marzec 2017 - 21:28

http://omega-club.co...mens-ncdc-2013/