Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

GM tech2 na ebayu


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
26 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   serek

serek
  • 1570 postów
  • Dołączył: 05-04-2008
  • Skąd: huntingdon

Napisany 24 marzec 2010 - 13:13

dosyc dobra cena jak narazie
http://cgi.ebay.co.u...e=STRK:MEWAX:IT

#2 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

    It's just a fur-wound!

  • 2896 postów
  • Dołączył: 05-10-2007
  • Skąd: Basingstoke
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 26 marzec 2010 - 21:39

Poszła właściwie za grosze. Jakby to Forda robiło to bym już to miał. ;)

#3 OFFLINE   beast

beast

    Vauxhall Killer

  • 18304 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Kwidzyn
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 26 marzec 2010 - 21:42

Poszła właściwie za grosze. Jakby to Forda robiło to bym już to miał. ;)


z padnieta klawiatura, bez candi - vci nie wiadomo w jakim stanie -bez TIS czyli jako czytnik kodow. ale cena oK




 


#4 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4076 postów
  • Dołączył: 14-07-2008
  • Skąd: Komorze
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 26 marzec 2010 - 21:43

To się Przemek Bestia wkurzy...

#5 OFFLINE   beast

beast

    Vauxhall Killer

  • 18304 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Kwidzyn
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 26 marzec 2010 - 21:48

To się Przemek Bestia wkurzy...


a czemu mam sie wkurzyc ? ja kupilem fabrycznie nowy z roczna gwarancja z Fvat z CANdi, ze sprawna klawiatura, sprawnym VCI (co jak wiadomo latwo w tech2 uszkodzic) z kompletem przejsciowek + TIS DVD - cenowo zle nie wyszlo. przy dzisiejszym kursie funta ten tech to kolo 3400 pln + transport + candi + nowy keypad i daje mi podobnie co mnie tech wyszedl po odliczeniu VAT i dochodowego




 


#6 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4076 postów
  • Dołączył: 14-07-2008
  • Skąd: Komorze
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 26 marzec 2010 - 21:53

Szczerze, to myślałem, że więcej dałeś, stąd taka reakcja, ale skoro mówisz, że dobrze na tym wyszedłeś... Więc to jest najważniejsze.

#7 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

    It's just a fur-wound!

  • 2896 postów
  • Dołączył: 05-10-2007
  • Skąd: Basingstoke
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 26 marzec 2010 - 21:56

Klawiaturę można naprawić (pewnie styk) a CANdi poszło ostatnio za 70-80.
To zdradź za ile Ty kupiłeś swój zestaw, bo jak piszesz to straszna taniocha. Jak pamiętam to Serek jak kupił swój to mu się GG z ofertami nie zamykało...

#8 OFFLINE   beast

beast

    Vauxhall Killer

  • 18304 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Kwidzyn
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 26 marzec 2010 - 22:06

Klawiaturę można naprawić (pewnie styk) a CANdi poszło ostatnio za 70-80.
To zdradź za ile Ty kupiłeś swój zestaw, bo jak piszesz to straszna taniocha. Jak pamiętam to Serek jak kupił swój to mu się GG z ofertami nie zamykało...


w starych vetronixach klawiatura padała - to nie styk - keypad do wymiany.
ja za swoj z candi, kompletem zlaczek, kablami zasilajacymi, walizka, TIS DVD , karta 32 MB , softem 114 PL dalem 9800 pln brutto z Fvat. oczywiscie oryginal nie zadna chinszczyzna - roczna gwarancja




 


#9 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

    It's just a fur-wound!

  • 2896 postów
  • Dołączył: 05-10-2007
  • Skąd: Basingstoke
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 26 marzec 2010 - 22:22

w starych vetronixach klawiatura padała - to nie styk - keypad do wymiany.
ja za swoj z candi, kompletem zlaczek, kablami zasilajacymi, walizka, TIS DVD , karta 32 MB , softem 114 PL dalem 9800 pln brutto z Fvat. oczywiscie oryginal nie zadna chinszczyzna - roczna gwarancja


Nie wnikam specjalnie w temat bo i tak tech mnie nie interesuje, ale 9800zl to troche wiecej niz podana cena, nawet z padem i candi. Ja wiem, ze niedwano komplet kosztował ok 12-13 tys zl, bez promocji.
Wazne, zeby Ci sie sprawowal i zarabial

#10 OFFLINE   beast

beast

    Vauxhall Killer

  • 18304 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Kwidzyn
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 26 marzec 2010 - 22:26

Nie wnikam specjalnie w temat bo i tak tech mnie nie interesuje, ale 9800zl to troche wiecej niz podana cena, nawet z padem i candi. Ja wiem, ze niedwano komplet kosztował ok 12-13 tys zl, bez promocji.
Wazne, zeby Ci sie sprawowal i zarabial


9800 - 22% = 8032 - 19%= 6750 - tyle faktycznie mnie wyszedl.
770 + 150 keypad + 80 candi + 20 przejsciowki = 1020 x 4.4 = 4900 pln + transport z UK do PL czyli mamy ponad 5000 i jeszczen nie ma pelnego kompletu. IMO rachunek prosty




 


#11 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

    It's just a fur-wound!

  • 2896 postów
  • Dołączył: 05-10-2007
  • Skąd: Basingstoke
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 26 marzec 2010 - 22:40

Oby sie zwracal.

#12 OFFLINE   Nawalony Zając

Nawalony Zając
  • 3237 postów
  • Dołączył: 01-03-2008
  • Skąd: Częstochowa
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 26 marzec 2010 - 22:43

To wpadnę kiedyś do Ciebie na kawkę :p Prawdę powiedziawszy tylko czekałem aż beast napisze: zanabyłem.

#13 OFFLINE   beast

beast

    Vauxhall Killer

  • 18304 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Kwidzyn
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 26 marzec 2010 - 22:46

Oby sie zwracal.


juz sie zwraca :) porownujac 2 dni pracy na techu i 2 lata na Os i opcom stwierdzam ze os i opcom to zabawki :)




 


#14 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

    It's just a fur-wound!

  • 2896 postów
  • Dołączył: 05-10-2007
  • Skąd: Basingstoke
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 26 marzec 2010 - 22:48

juz sie zwraca :) porownujac 2 dni pracy na techu i 2 lata na Os i opcom stwierdzam ze os i opcom to zabawki :)


Czyli dobrze, ze nie mam OpComa..

#15 OFFLINE   beast

beast

    Vauxhall Killer

  • 18304 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Kwidzyn
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 26 marzec 2010 - 22:52

Czyli dobrze, ze nie mam OpComa..


opcom i os uzupelniaja sie nawzajem. jak miec to 2 naraz. najepsza beke mialem jak bo kupowalem - testowalem na zafirze B z 2005 roku - kupiona jak miala 1.5 roku - z przebiegiem 35 000 km - na dzis - odczyt honometru - licznik 75 000 km - sterownik silnika - 180 000 km :D wlasciciel zalamany i wsciekly :D




 


#16 OFFLINE   Adam10

Adam10

    Everybody lies

  • 7666 postów
  • Dołączył: 15-09-2009
  • Skąd: Gdańsk, Kiełpino Górne
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 26 marzec 2010 - 23:14

A da się Op-Com sprawdzić przebieg w Vivaro?

#17 OFFLINE   serek

serek
  • 1570 postów
  • Dołączył: 05-04-2008
  • Skąd: huntingdon

Napisany 26 marzec 2010 - 23:37

opcom i os uzupelniaja sie nawzajem. jak miec to 2 naraz. najepsza beke mialem jak bo kupowalem - testowalem na zafirze B z 2005 roku - kupiona jak miala 1.5 roku - z przebiegiem 35 000 km - na dzis - odczyt honometru - licznik 75 000 km - sterownik silnika - 180 000 km :D wlasciciel zalamany i wsciekly :D


tylko ze przy urzyciu op-com czy OS nie zmienisz softa w skrzyni czy nie wlaczysz tempomatu i wielu innych rzeczy.
ale trzeba przyznac ze proporcjonalnie do ceny w OS i op-com dostajemy naprawde duzo a techa to raczej nikt nie kupuje po to zeby sobie czasem bledy zczytac;)

#18 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

    It's just a fur-wound!

  • 2896 postów
  • Dołączył: 05-10-2007
  • Skąd: Basingstoke
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 27 marzec 2010 - 00:26

tylko ze przy urzyciu op-com czy OS nie zmienisz softa w skrzyni czy nie wlaczysz tempomatu i wielu innych rzeczy.
ale trzeba przyznac ze proporcjonalnie do ceny w OS i op-com dostajemy naprawde duzo a techa to raczej nikt nie kupuje po to zeby sobie czasem bledy zczytac;)


a sprawdzanie przebiegu czy kodowanie w UK wielu ludzi robi w ASO...

#19 OFFLINE   serek

serek
  • 1570 postów
  • Dołączył: 05-04-2008
  • Skąd: huntingdon

Napisany 27 marzec 2010 - 00:37

tylko ze w UK to zawsze mozesz sprawdzic HPI czy zadzwonic do ASO i ci powiedza przyblizony przebieg,
a z tego co sie orientuje w polsce raczej nie maja takiej bazy danych i kazdy kreci ile chce;)

a sprawdzanie przebiegu czy kodowanie w UK wielu ludzi robi w ASO...


tylko ze w ASO tez czasami nie umieja korzystac ze sprzetu

#20 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

    It's just a fur-wound!

  • 2896 postów
  • Dołączył: 05-10-2007
  • Skąd: Basingstoke
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 27 marzec 2010 - 00:48

tylko ze w UK to zawsze mozesz sprawdzic HPI czy zadzwonic do ASO i ci powiedza przyblizony przebieg,
a z tego co sie orientuje w polsce raczej nie maja takiej bazy danych i kazdy kreci ile chce;)

tylko ze w ASO tez czasami nie umieja korzystac ze sprzetu


W PL jest baza tak jak w UK, ale komu sie chce z niej korzystać.
No i w UK jednak ludzie szybciej jadą do serwisu niż w PL, a kupując auto najpierw sprawdzą HPI, potem serwis a potem i tak będą marudzili, żeby im zniżyć do połowy ceny ;)

Ty mi lepiej załatw coś do Forda, żebym mógł kodować. IDSy nie kodują bez E-Tisa.... :(