Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Radio nie fabryczne - Wyświetlanie daty na wyswietlaczu


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
75 odpowiedzi na ten temat

#61 OFFLINE   ramus2

ramus2
  • 11 postów
  • Dołączył: 26-12-2008
  • Skąd: Nowogard

Napisany 26 sierpień 2011 - 19:16

Rozumiem, że na wyświetlaczu RDS-u nie będzie, ale na radyjku jak najbardziej tak? Jeżeli tak, to nie ma stresu. :piwo: Dzięki.

#62 OFFLINE   Gregori

Gregori
  • 15 postów
  • Dołączył: 14-12-2011

Napisany 15 grudzień 2011 - 15:35

Witam. A ja nie mam ani sterowania w manetce wycieraczek ani na kierownicy więc gdzie ? ;)

#63 OFFLINE   DamianSz

DamianSz

    Bleblablo wyszło to #373

  • 4321 postów
  • Dołączył: 10-03-2009
  • Skąd: Kędzierzyn - Koźle
  • Województwo: opolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 15 grudzień 2011 - 17:03

Witam. A ja nie mam ani sterowania w manetce wycieraczek ani na kierownicy więc gdzie ?

to znaczy ze nie masz go wogole

#64 OFFLINE   Gregori

Gregori
  • 15 postów
  • Dołączył: 14-12-2011

Napisany 15 grudzień 2011 - 21:00

A wyświetlacz ? Tak po prostu sobie jest ?

#65 OFFLINE   kocyk

kocyk

    watching you

  • 9148 postów
  • Dołączył: 01-03-2009
  • Skąd: SZ (Zabrze)
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 15 grudzień 2011 - 21:15

pytanie jaki Ty masz ten wyświetlacz

   post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18
 

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p


#66 OFFLINE   DamianSz

DamianSz

    Bleblablo wyszło to #373

  • 4321 postów
  • Dołączył: 10-03-2009
  • Skąd: Kędzierzyn - Koźle
  • Województwo: opolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 15 grudzień 2011 - 21:56

A wyświetlacz ? Tak po prostu sobie jest ?

wyświetlacz jest zawsze, nieważne od modelu teraz tylko pytanie czy to TID czy MID, wszystkie omegi wychodziły z seryjnym audio i wyświetlacz był w kazdej

#67 OFFLINE   beast

beast

    Vauxhall Killer

  • 18304 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Kwidzyn
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 16 grudzień 2011 - 11:05

wyświetlacz jest zawsze, nieważne od modelu teraz tylko pytanie czy to TID czy MID, wszystkie omegi wychodziły z seryjnym audio i wyświetlacz był w kazdej


czyli ma tid a w wyswietlaczu sa przyciski tylko od ustawiania godziny i daty- ot takie sterowanie




 


#68 OFFLINE   Gregori

Gregori
  • 15 postów
  • Dołączył: 14-12-2011

Napisany 16 grudzień 2011 - 15:55

Aha rozumiem ;) Dzięki bardzo za rozkminienie ;) No to mogę pomarzyć o średniej spalania itd. itp. :p

#69 OFFLINE   Dawido89

Dawido89
  • 1640 postów
  • Dołączył: 29-06-2010
  • Skąd: Katowice
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 06 czerwiec 2012 - 02:33

da się zamienić tid na mid nawet jak nie ma fabrycznej instalacji , parę osób na forum (w tym ja) jest tego przykładami :) dość trochę roboty jest nie powiem bo ją sam narazie mam wykonane ok 40% roboty bo brakuje mi podpietych czujników i modułu check control ale spoko spoko wszystko jest "in progress" :)

...Nie da Ci tego sąsiadka, nie da Ci tego dziewczyna , co może dać Ci TURBOBENZYNA :!


:kombi:


:thumbsup:


#70 OFFLINE   ramus2

ramus2
  • 11 postów
  • Dołączył: 26-12-2008
  • Skąd: Nowogard

Napisany 14 listopad 2012 - 12:43

radyjko wymienione:), po wyjęciu 8 pinu komunikaty na wyświetlaczu pozostały, sterowanie w manetce wycieraczek (R,S). jeszcze tylko interfejs (już zamówiony) i będzie można się cieszyć władzą w kierce:D

#71 OFFLINE   kaluz

kaluz
  • 44 postów
  • Dołączył: 03-01-2013

Napisany 08 marzec 2013 - 20:24

W mojej omedze mam Mid-a i znalazłem oryginalne radio z astry car400, podłączyłem ale na midzie nic nie wyświetla, nawet nie wiem jaki kod wpisuje, da sie to ogarnać?? sterowanie z kiery tez bedzie chodziło przy tym radiu??

#72 OFFLINE   cugiel

cugiel
  • 1678 postów
  • Dołączył: 19-01-2009
  • Skąd: Letterkenny
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 09 marzec 2013 - 00:49

Możliwe ze trzeba zmienić format wyświetlania. Są chyba 10 i 8 znakowe.
Podczas włączania radia trzeba przytrzymać jakąś kombinację klawiszy na radiu, na pewno są to cyfry.

#73 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

    **** świat do góry nogami

  • 7294 postów
  • Dołączył: 19-07-2009
  • Skąd: ES
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 09 marzec 2013 - 02:21

Pewnie się przyda do rozwiązania

#74 OFFLINE   kaluz

kaluz
  • 44 postów
  • Dołączył: 03-01-2013

Napisany 09 marzec 2013 - 15:28

Nie widze w tej instrukcji jak odpalic car400 na wyświetlaczu mida, próbowałem trzymać klawisze 3,4 i 5,6 - Lipa, nie widze przez to jaki kod wpisuje

#75 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

    **** świat do góry nogami

  • 7294 postów
  • Dołączył: 19-07-2009
  • Skąd: ES
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 09 marzec 2013 - 15:49

spróbuj 2 i 4

#76 OFFLINE   Andrzej25

Andrzej25
  • 9 postów
  • Dołączył: 10-07-2017
  • Skąd: Przemysl
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 12 lipiec 2017 - 21:15

Witam . Jestem tu nowy i nie wiem co i jak ale zacznę . Posiadam Omegę Bfl 2000r 2,5td 96kw . Jest w niej nagłośnienie bose i oryginalne radio typu kaseta i 4 płyty w środku lecz ostatnio padły płyty całe podświetlenie a posiadam radio 1 din Pioneer deh-X3700UI i stad moje pytanie czy pod to radyjko da radę podłączyć te nagłośnienie bose ? Proszę o pomoc