Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Radio nie fabryczne - Wyświetlanie daty na wyswietlaczu


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
75 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3534 postów
  • Dołączył: 17-06-2006
  • Skąd: Pionki
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 28 kwiecień 2008 - 14:54

czy jest możliwośc tak to podłączyć aby w tym dolnym wyświetlaczu

musisz miec interfejs... było gdzieś o tym na forum...

#22 OFFLINE   bigtomi6630

bigtomi6630
  • 29 postów
  • Dołączył: 04-04-2008
  • Skąd: Trzeciewnica

Napisany 10 wrzesień 2008 - 19:08

witam ja też nie mam seryjnego radia i gdy odłącze niebieski kabel który podaje plus na au.antene to jest ok na wyświetlaczu pokazuje date ale zato znikło podświetlanie na przyciskach w kierownicy co trzeba zrobić by podświetlenie działało w kierownicy

#23 OFFLINE   Roozga

Roozga

    Wujek Dobra Rada

  • 8617 postów
  • Dołączył: 14-04-2007
  • Skąd: Szczecin
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 10 wrzesień 2008 - 20:07

bigtomi6630, podpiąć przy radiu z powrotem a wyjąć pin 8 z wyświetlacza



 


#24 OFFLINE   Patrikoss

Patrikoss
  • 435 postów
  • Dołączył: 21-06-2006
  • Skąd: Kalisz
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 13 wrzesień 2008 - 09:37

czy jest możliwośc tak to podłączyć aby w tym dolnym wyświetlaczu

musisz miec interfejs... było gdzieś o tym na forum...



ja sobie kupiłem do Pioneera 7600 mp czekałem 3 miesiące za dostawa musieli go ściągać z Japonii bo w belgi nie było nie mówiąc o Polsce koszt 370zł

#25 OFFLINE   Jarqz

Jarqz
  • 1313 postów
  • Dołączył: 16-05-2008
  • Skąd: Konin / Kamienica
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 13 wrzesień 2008 - 10:37

czy jest możliwośc tak to podłączyć aby w tym dolnym wyświetlaczu

musisz miec interfejs... było gdzieś o tym na forum...



ja sobie kupiłem do Pioneera 7600 mp czekałem 3 miesiące za dostawa musieli go ściągać z Japonii bo w belgi nie było nie mówiąc o Polsce koszt 370zł


A gdzie go kupiłeś, mógłbyś podać model/symbol tego ustrojstwa?

#26 OFFLINE   kociapsocia

kociapsocia
  • 43 postów
  • Dołączył: 02-11-2008
  • Skąd: Radom

Napisany 18 listopad 2008 - 23:05

To ja się też podłączę bo mam seryjne radio, ale chce zmienic na alpinkę CDE9870R z poprzedniego samochodu, ale zastanawia mnie jedno... będą działać przyciski na kierownicy?(głosniej, ciszej, zmiana płyty, zmiana stacji radiowej)??
i druga sprawa, że bardzo słabo łapie mi antena, czy tak jest w omegach?? :bad:

#27 OFFLINE   Roozga

Roozga

    Wujek Dobra Rada

  • 8617 postów
  • Dołączył: 14-04-2007
  • Skąd: Szczecin
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 19 listopad 2008 - 07:59

kociapsocia, jeśli użyjesz interfejsu zewnętrznego - o taki
http://www.allegro.p...dio_alpine.html

To zadziała



 


#28 OFFLINE   kociapsocia

kociapsocia
  • 43 postów
  • Dołączył: 02-11-2008
  • Skąd: Radom

Napisany 19 listopad 2008 - 11:10

O super, a testował ktoś czy faktycznie działa?:)

#29 OFFLINE   kociapsocia

kociapsocia
  • 43 postów
  • Dołączył: 02-11-2008
  • Skąd: Radom

Napisany 19 listopad 2008 - 11:10

O super, a testował ktoś czy faktycznie działa?:)

#30 OFFLINE   Roozga

Roozga

    Wujek Dobra Rada

  • 8617 postów
  • Dołączył: 14-04-2007
  • Skąd: Szczecin
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 19 listopad 2008 - 11:56

kociapsocia, nie ze wszystkimi modelami (musi mieć model już przystosowanie pod sterowanie) ale działa - specyfikacja modeli dostępna u sprzedającego ;)



 


#31 OFFLINE   slawekradosz

slawekradosz
  • 89 postów
  • Dołączył: 02-06-2007

Napisany 29 listopad 2008 - 17:47

Mam pytanie, Wiem, że jak założę inne (niefabryczne) radio niż te co mam (NCDC 2013+GID) to stracę BC ponieważ guzik od jego włączania jest w radiu, Mam jednak taki pomysł, żeby zakupić inny wyświetlacz - taki, który sterujemy manetką http://www.allegro.p...uter_pokla.html
Wówczas wydaje mi się, że można założyć inne radio, a informacjami z BC sterować manetką - Proszę wyprowadźcie mnie z błędu i powiedzcie czy to zadział. Oczywiście chce założyć inne radio z interfejsem do sterowania z kierownicy + ten wyświetlacz z manetką.
Opel Omega C '03 Kombi 2.2 Benzyna+LPG Landi Renzo Omegas

#32 OFFLINE   DamianB

DamianB
  • 1593 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Katowice
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 29 listopad 2008 - 18:37

Jeśli masz NCDC2013, to pewnie już na manetce wycieraczek nie masz przycisków R i S do sterowania BC, a sterować komputerem można również przez guziki w kierownicy - nie tylko radiem.

#33 OFFLINE   slawekradosz

slawekradosz
  • 89 postów
  • Dołączył: 02-06-2007

Napisany 30 listopad 2008 - 14:19

Jeśli masz NCDC2013, to pewnie już na manetce wycieraczek nie masz przycisków R i S do sterowania BC, a sterować komputerem można również przez guziki w kierownicy - nie tylko radiem.


Oczywiście, masz racje, tylko, że ja nie chce juz patrzyć na to ścierwo NCDC, ale chce mieć Board Computer. Jak wyjme z samochodu NCDC to przyciski na kierownicy nic mi nie dadzą bo i tak BC przestanie działać. Więc chce zakupić wyświetlacz MID i manetke (może przy okazji zacznie działac interwał od wycieraczek) do niego oraz zakupic jakieś 2 DINowe radio z DVD.
Opel Omega C '03 Kombi 2.2 Benzyna+LPG Landi Renzo Omegas

#34 OFFLINE   norbi1005

norbi1005

    :)

  • 14 postów
  • Dołączył: 08-02-2009
  • Skąd: daleko

Napisany 13 luty 2009 - 20:22

witam
jak ustawic godzine na wyswietlaczu i date w omedze b.przytrzymuje przycisk lewy nad wyswietlaczem i nic???

#35 OFFLINE   Payatz

Payatz

    The Darkness Age Has Come

  • 1090 postów
  • Dołączył: 26-06-2008
  • Skąd: Jaworzno
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 14 luty 2009 - 12:42

jak przytrzymanie dłuższe przycisku lewego lub prawego nic nie daje, to znaczy że nie działa. Rozwiązanie: wyjąć liczniki (jest na forum temat), obadać wyświetlacz - przyciski zostają w licznikach, są lutowane do wyświetlacza - może coś nie teges. Może być też, że wyświetlacz na tym polu już wyzionął ducha.

#36 OFFLINE   kamol

kamol
  • 15 postów
  • Dołączył: 19-01-2007
  • Skąd: pl

Napisany 21 luty 2009 - 21:39

a czy ktos wie ktory pin odlaczyc w omie b fl?ten sam?

#37 OFFLINE   Roozga

Roozga

    Wujek Dobra Rada

  • 8617 postów
  • Dołączył: 14-04-2007
  • Skąd: Szczecin
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 21 luty 2009 - 22:39

kamol tu sprawdź który pin www.studio24.prv.pl



 


#38 OFFLINE   kamol

kamol
  • 15 postów
  • Dołączył: 19-01-2007
  • Skąd: pl

Napisany 22 luty 2009 - 13:00

kamol tu sprawdź który pin www.studio24.prv.pl


w omedze b fl tez trzeba odpiac pin numer 8.pozdrawiam

#39 OFFLINE   jacek044

jacek044

    Omegomaniak

  • 447 postów
  • Dołączył: 08-09-2008
  • Skąd: Wołomin
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 28 luty 2009 - 15:24

Witam. Ja mam wyświetlacz z 1 wtyczką (żółtą) i po wypięciu pinu 8 data jest cały czas wyświetlana. Czas operacji to około 10min. Polecam wszystkim którzy chcą aby data wyświetlała się cały czas.

#40 OFFLINE   Jarqz

Jarqz
  • 1313 postów
  • Dołączył: 16-05-2008
  • Skąd: Konin / Kamienica
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 01 marzec 2009 - 21:11

Znalazłem coś takiego:

http://www.allegro.p...rd_renault.html

Ciekawe, czy faktycznie działa?