Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

przycisk alarmu


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
35 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   krogulewski

krogulewski

    Vincent Vicuś Vini :P

  • 764 postów
  • Dołączył: 16-04-2009
  • Skąd: Jastrząb

Napisany 13 listopad 2009 - 23:36

heh, tylko u mnie byla zmieniana stacyja i immo jest prawdopodobnie odciete...

#22 OFFLINE   kocyk

kocyk

    watching you

  • 9197 postów
  • Dołączył: 01-03-2009
  • Skąd: SZ (Zabrze)
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 14 listopad 2009 - 00:06

a co ma stacyjka do immo ? w twoim aucie immo uruchamiane jest pilotem co nie zmienia faktu że jest odcięte bo z twoich postów orientuję się że otwierasz kluczykiem a zatem nie używasz pilota

   post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18
 

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p


#23 OFFLINE   krogulewski

krogulewski

    Vincent Vicuś Vini :P

  • 764 postów
  • Dołączył: 16-04-2009
  • Skąd: Jastrząb

Napisany 14 listopad 2009 - 00:27

a co ma stacyjka do immo ? w twoim aucie immo uruchamiane jest pilotem co nie zmienia faktu że jest odcięte bo z twoich postów orientuję się że otwierasz kluczykiem a zatem nie używasz pilota


"to pewno stacyjka wymieniona i immo odcięte"-tak mi pisales jeszcze nie tak dawno....

#24 OFFLINE   kocyk

kocyk

    watching you

  • 9197 postów
  • Dołączył: 01-03-2009
  • Skąd: SZ (Zabrze)
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 14 listopad 2009 - 01:03

bo taka opcja też istnieje (zapomniałem że masz różne kluczyki do stacyjki i drzwi bo to oto wtedy chodziło) , teraz chodziło mi tylko o to że u Ciebie immo niema nic wspólnego ze stacyjką bo nie masz transponderowego

   post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18
 

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p


#25 OFFLINE   krogulewski

krogulewski

    Vincent Vicuś Vini :P

  • 764 postów
  • Dołączył: 16-04-2009
  • Skąd: Jastrząb

Napisany 28 listopad 2009 - 21:23

1.tak dzisiaj czytalem... wyczytalem, że jesli nie mam alarmu i czujek wewnatrz auta to ten przycisk z uciekajacym ludziem to jednak nie przycisk a kontrolka immo. jesli wiec tak to kiedy powinna swiecic ta czerwona dioda na kontrolce???
2. załóżmy, że immo nie jest odciete, a kluczyk z pilotem jest zepsuty. czy w takiej sytuacji gdy otwieram auto kluczykiem(a nie pilotem) immo sie załącza z chwila otwarcia zamków czy inaczej???

#26 OFFLINE   kocyk

kocyk

    watching you

  • 9197 postów
  • Dołączył: 01-03-2009
  • Skąd: SZ (Zabrze)
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 28 listopad 2009 - 21:28

byłoby tak gdyby immo działało ale wtedy nie odpaliłbyś auta

   post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18
 

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p


#27 OFFLINE   krogulewski

krogulewski

    Vincent Vicuś Vini :P

  • 764 postów
  • Dołączył: 16-04-2009
  • Skąd: Jastrząb

Napisany 28 listopad 2009 - 21:34

a pierwsze pytanko?

#28 OFFLINE   kocyk

kocyk

    watching you

  • 9197 postów
  • Dołączył: 01-03-2009
  • Skąd: SZ (Zabrze)
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 28 listopad 2009 - 21:38

pierwsze tak jak napisałeś- kontrolka zadziałania immo

   post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18
 

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p


#29 OFFLINE   krogulewski

krogulewski

    Vincent Vicuś Vini :P

  • 764 postów
  • Dołączył: 16-04-2009
  • Skąd: Jastrząb

Napisany 30 listopad 2009 - 12:53

teraz pytanie z innej beczki:zcytalem o synchronizacji pilota... tak sobie myślę, że może nie działa, bo nie jest zsynchronizowany... wiec, czy mając włożony inny kluczyk do stacyjki i wlaczony zapłon synchronizacja kluczyka z pilotem sie powiedzie? prosze o pomoc, narazie nie mam jak sprawdzic:(:confused:

#30 OFFLINE   york

york
  • 91 postów
  • Dołączył: 05-11-2008
  • Skąd: Elbląg

Napisany 15 czerwiec 2010 - 00:03

pozwole sobie podpiac sie i zapytac o moj przypadek, bo widze ze co niektorzy oblatani z tematem.
wiec tak :

- mam pilota IR z jednym duzym przyciskiem od zamykania/otwierania, i jednym malym, z boku, do ryglowania.
- mam czujniki ruchu na slupkach
- mam przycisk z uciekajacym kimstam...
- mam syrene (wlasciwie klakson) pod plastikową oslona na podszybiu

kupilem auto z uszkodzonym pilotem, a poprzedni wlasciciel mowil ze z racji uszkodzenia pilota, odlaczono immo. (syrene zreszta tez)
pilota sobie naprawilem, otwiera zamyka,rygluje etc.
syrene podpielem.
alarm czesciowo dziala, tzn. jak zamkne pilotem, odczekam kilkanascie sekund (slychac zreszta pykniecie za schowkiem) i otworze drzwi lub maske, to migaja kierunki i wyje niemilosiernie.wylaczam pilotem i jest ok.

problem w tym, ze nie swieci sie wogole dioda w przycisku z ludzikiem i nie dzialaja czujniki ruchu. moge sie zamknac i zaryglowac w aucie, i machac rekami, chocby nawet wokol samych czujnikow, i nic.

dioda sprawdzona, i jest ok.

jakies sugestie Panowie?

#31 OFFLINE   transbol

transbol
  • 62 postów
  • Dołączył: 30-05-2010
  • Skąd: LJA

Napisany 16 czerwiec 2010 - 14:58

musze sie tez ja o cos spytac...
ja mam jeden przycisk od zamykania/otwierania samoskodu i drugi taki maly od ryglowania drzwi wiec jak nacisne drugi raz ten przycisk to mi sie otworzy samochod. kiedys siedzac w srodku samochodu bawilem sie troche tym kluczykiem i zrobilem jakos tak ze wlaczylo mi sie takie jakby odciecie zaplonu i wrygala dioda na tym przycisku z "uciekajacym ludzikiem" wiecej mi sie nie udalo tak zrobic. ktos mi moze wytlumaczyc po chlopsku jak to dziala? z gory dzieki

to jest tak że jak normalnie otwierasz auto pilotem i masz w nim mobilaiser a otworzysz drzwi kluczykiem to przy przekręceniu zapłonu blokuje się możliwość odpalenia samochodu (świeci się dioda uciekania) i trzeba czekać 3 dni aż się odblokuje albo szybciej oszukać komputer szybko włączając i wyłączając zapłon wtedy powinien odpalić(sprawdzony sposób). co do pilota to jeśli masz taki jak tenDodany obrazekto jeśli klikniesz ten boczny to powinny ci się zapalić diody w drzwiach prze głośnikach

#32 OFFLINE   york

york
  • 91 postów
  • Dołączył: 05-11-2008
  • Skąd: Elbląg

Napisany 26 lipiec 2010 - 23:01

z moim problemem juz sobie poradzilem, wystarczylo przywrocic immo do dzialania po abstrakcji jakiegos elektryka-amatora, i wszystko dziala jak fabryka chciala.

kolego mozesz napisac cos wiecej o diodach przy glosnikach?

#33 OFFLINE   francuz1

francuz1
  • 25 postów
  • Dołączył: 22-05-2010

Napisany 01 sierpień 2010 - 14:42

sorrki ze sie wtracam,mam do kupienia omke 3l za male pieniadze,jest maly problem zgubione kluczyki,ale wlasciciel twierdzi ze kreci rozrusznikiem,stacyjka na krotko,moim zdaniem nie powinien krecic jesli immo dziala,tak?mam racje? mysle ze z silnikiem jest cos nie tak,dodam ze omka jest 96r.prosze o odpowiedz.

#34 OFFLINE   siuAda

siuAda

    don't worry be happy

  • 4786 postów
  • Dołączył: 17-10-2008
  • Skąd: Królewskie Stołeczne Miasto Kraków
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 01 sierpień 2010 - 14:46

może ominięte

#35 OFFLINE   beast

beast

    Vauxhall Killer

  • 18304 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Kwidzyn
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 01 sierpień 2010 - 15:06

sorrki ze sie wtracam,mam do kupienia omke 3l za male pieniadze,jest maly problem zgubione kluczyki,ale wlasciciel twierdzi ze kreci rozrusznikiem,stacyjka na krotko,moim zdaniem nie powinien krecic jesli immo dziala,tak?mam racje? mysle ze z silnikiem jest cos nie tak,dodam ze omka jest 96r.prosze o odpowiedz.


w 96 bedzie krecil rozrusznikem bo immo transpodrerowe ale nie odpali. z tym ze odpalenie to praktycznie zaden problem.




 


#36 OFFLINE   francuz1

francuz1
  • 25 postów
  • Dołączył: 22-05-2010

Napisany 02 sierpień 2010 - 08:46

dzieki za odp.bo u mnie w omce 94r.jak immo dziala to nie kreci rozrusznikiem.piszesz ze latwo odpalic?ja czytalem ze bez kompa nieda rady.w mojej odpalilem jak immo siadlo na krotko,puszka jest za poduszka pasaze.napisz mi na priv jak to moge zrobic samemu,zeby nie wzywac fachowca za 500zl.dzieki.