Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Wersja mobilna forum


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
19 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   chomiczek

chomiczek

    Administrator

  • 15 postów
  • Dołączył: 22-06-2015
  • Skąd: Wadowice
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 07 styczeń 2009 - 19:54

Uruchomiona została mobilna wersja forum.
Każdy kto wejdzie na forum z urządzenia mobilnego (tel kom/ iPhone/ iPod/ Windows CE/ Windows Mobile zobaczy "nową" wersje forum.. praktycznie pozbawioną wszystkich grafik, etc.. bardzo lekka wersja żeby transferu nie zżerało na telefonach.

Mam nadzieję, że komuś się przyda.

#2 OFFLINE   Roozga

Roozga

    Wujek Dobra Rada

  • 8617 postów
  • Dołączył: 14-04-2007
  • Skąd: Szczecin
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 07 styczeń 2009 - 19:56

i piknie, bo czesto z pda startuje jak kompa nie chce mi się rozpakowywać - dzięki



 


#3 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4076 postów
  • Dołączył: 14-07-2008
  • Skąd: Komorze
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 07 styczeń 2009 - 20:43

Człowiek uzależniony od forum, ciągle siedzi na pc i jeszcze teraz siedzieć w szkole? :D Trochę mnie to kusi... :D

#4 OFFLINE   chomiczek

chomiczek

    Administrator

  • 15 postów
  • Dołączył: 22-06-2015
  • Skąd: Wadowice
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 07 styczeń 2009 - 20:53

Trochę mnie to kusi

potrzeba matką wynalazków.. mi orange dała co miesiąc 1Gb transferu za free, więc sobie poużywam :D

#5 OFFLINE   patric

patric
  • 1647 postów
  • Dołączył: 04-05-2008
  • Skąd: RADOM
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 07 styczeń 2009 - 23:27

mi orange dała co miesiąc 1Gb transferu za free, więc sobie poużywam

I ja i ja. Dobra sprawa



 


#6 OFFLINE   Drabcu

Drabcu
  • 227 postów
  • Dołączył: 30-09-2007
  • Skąd: W Tychach

Napisany 11 styczeń 2009 - 19:06

No i ja mam, fajna sprawa np. na wakacjach jak nie ma neta

#7 OFFLINE   baron_kr

baron_kr
  • 976 postów
  • Dołączył: 12-07-2007
  • Skąd: NowaSól/Oborniki
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 12 styczeń 2009 - 01:52

Bardzo dobra sprawa ...:)

#8 OFFLINE   chomiczek

chomiczek

    Administrator

  • 15 postów
  • Dołączył: 22-06-2015
  • Skąd: Wadowice
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 31 styczeń 2009 - 11:18

po chwilowej przerwie działa znowu wersja mobilna

#9 OFFLINE   Topek

Topek
  • 128 postów
  • Dołączył: 07-07-2008
  • Skąd: Białystok

Napisany 25 wrzesień 2009 - 23:11

Uruchomiona została mobilna wersja forum. [...] Mam nadzieję, że komuś się przyda.

Aaaaaaaaaaa.... coś już mnie trafia przez tę mobilną wersję forum. Jestem bardzo opanowany, ale nie wytrzymuję, czy ktoś wie jak to wyłączyć? Do pracy potrzebowałem narzędzia "user agent switcher" i po jednorazowej przypadkowej wizycie na forum włączyła mi się ta mobilna wersja i tak już zostało. Nie pomaga nic, czyszczenie ciasteczek, cache, historii, przełąceznie na profile IE, Mozilli, Opery, odinstalowanie user agent switchera.... nic. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł poza kompletny skasowaniem wszystkiego i zainstalowaniem Firefoxa na nowo? Zdecydowanie przydałby się jakiś "guzik" typu "powrót do wersji normalnej" tak jak na innych formach które mają wersję mobilną.

Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz przepraszam że się uniosłem.

#10 OFFLINE   chomiczek

chomiczek

    Administrator

  • 15 postów
  • Dołączył: 22-06-2015
  • Skąd: Wadowice
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 26 wrzesień 2009 - 08:11

Topek wg. wszelkich ustawień masz włączony profil defaultowy.. IMO gdzieś w ciastkach masz ustawione info o tym.
A próbowałeś na innej przeglądarce? IE lub Opera?

#11 OFFLINE   Topek

Topek
  • 128 postów
  • Dołączył: 07-07-2008
  • Skąd: Białystok

Napisany 26 wrzesień 2009 - 23:01

Topek wg. wszelkich ustawień masz włączony profil defaultowy.. IMO gdzieś w ciastkach masz ustawione info o tym.
A próbowałeś na innej przeglądarce? IE lub Opera?


Tak, w innej przeglądarce jest ok. Naprawdę to bardzo dziwne, ale skasowałem wszystkie ciasteczka i cały cache oraz zrestartowałem firefoxa i zrobiłem CTRL+F5 (najczęściej pomagało). Pamiętam że identyczną sytuację miałem kiedyś z google, ale po pewnym czasie przeszło samo i teraz działa dobrze, tzn mogę przełączać user agent switcherem ile razy chcę i zawsze dostaję odpowiednią wersję googla. Tutaj niestety ciąglę "jadę" na mobilnej wersji.

Pozdr.

#12 OFFLINE   chomiczek

chomiczek

    Administrator

  • 15 postów
  • Dołączył: 22-06-2015
  • Skąd: Wadowice
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 27 wrzesień 2009 - 08:16

Topek spróbuj tego linka.. nie jestem pewny czy masz uprawnienia, żeby Ci działał, ale spróbuj http://forum.omegakl...x.php?styleid=1

#13 OFFLINE   Topek

Topek
  • 128 postów
  • Dołączył: 07-07-2008
  • Skąd: Białystok

Napisany 28 wrzesień 2009 - 08:06

Topek spróbuj tego linka.. nie jestem pewny czy masz uprawnienia, żeby Ci działał, ale spróbuj http://forum.omegakl...x.php?styleid=1

Dzięki wielkie za pomoc, ale niestety to nie pomogło.
Natomiast znalazłem przyczynę... okazało się że mam jeszcze zainstalowany dodatek WML browser, a tam była jedna taka "fajna" opcja "Tell web sites that the browser understand WML content". Pod spodem jest jeszcze info ""This option is needed to make some sites work, but has been reported to break Hotmail". Po odznaczeniu wszystko wróciło do normy. :) Prawdopodobnie z tego samego powodu miałem też przejściowe kłopoty z google.

Pozdrawiam.

#14 OFFLINE   dominik_z

dominik_z
  • 591 postów
  • Dołączył: 31-07-2006
  • Skąd: Kuźnica Kiedrzyńska
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 28 grudzień 2009 - 21:03

Czy korzysta ktos z Opery Mobilnej 10 beta 2 pod symbiana? U mnie w N95 8GB w przegladarce nokii strona wyswietla sie w wersji mobilnej, ale juz w Operze 10 beta niestety nie. Troszke tych mega do sciagniecia w operze dochodzi :?, a przegladarka naprawde fajna :)

 


#15 OFFLINE   popaS

popaS
  • 86 postów
  • Dołączył: 22-11-2009
  • Skąd: Będzin

Napisany 29 grudzień 2009 - 00:13

Na Symbianie jeszcze nie testowalem - zrezygnowalem z tej platformy jakis czas temu
Natomiast na Windows Mobile 6.1 + Opera 9.5 chodzi elegancko i fajnie, ze zrobiliscie taka mobilna wersje forum

#16 OFFLINE   popaS

popaS
  • 86 postów
  • Dołączył: 22-11-2009
  • Skąd: Będzin

Napisany 10 luty 2012 - 02:33

Odswierzam temat pytaniem, czy wwrsja mobilna dziala ? Czy to ja mam jakis feler z telefonem ?

#17 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

    **** świat do góry nogami

  • 7294 postów
  • Dołączył: 19-07-2009
  • Skąd: ES
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 11 luty 2012 - 07:34

o ile mi wiadomo to kiedyś została wyłączona i zdaje się że dale tak jest, w obecnej erze smartphonów to chyba nie wróci ;) ale zdecydowanie lepiej to pytanie kierować do Adminów, powinni wiedzieć :)

#18 OFFLINE   slawko76

slawko76

    NIECH ŻYJE BAL!!!!!!!!!!!

  • 405 postów
  • Dołączył: 16-06-2009
  • Skąd: Łódź
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 2.6i C26NE

Napisany 11 kwiecień 2012 - 13:50

Wygląda na to, że wersji mobilnej (przynajmniej na androida) brak niestety :(

#19 OFFLINE   Pepcio

Pepcio
  • 2382 postów
  • Dołączył: 16-03-2008
  • Skąd: Syców
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 11 kwiecień 2012 - 14:04

Juz odpowiadałem dlaczego tak jest ale proszę --> http://forum.omegakl...postcount=1056
;)

#20 OFFLINE   slawko76

slawko76

    NIECH ŻYJE BAL!!!!!!!!!!!

  • 405 postów
  • Dołączył: 16-06-2009
  • Skąd: Łódź
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 2.6i C26NE

Napisany 11 kwiecień 2012 - 18:50

Ja bym korzystał jak by była. :p Często używam neta w fonie.