Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Gdzie zamontować radio CB w omedze?


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
162 odpowiedzi na ten temat

#41 OFFLINE   Lightman

Lightman
  • 34 postów
  • Dołączył: 02-01-2007
  • Skąd: Bydgoszcz

Napisany 20 styczeń 2007 - 16:59

zrobiłem podobnie, tylko , że pod podłokietnikem. Nie zamyka się całkowicie, ale wygodniej trzyma się łokieć :) w dodatku nie widać brzydkich przewodów :yes_yes:
Błękitna strzała

#42 OFFLINE   maciekp91

maciekp91
  • 62 postów
  • Dołączył: 29-11-2006
  • Skąd: Biała Rawska

Napisany 01 luty 2007 - 01:22

Ja mojego UNIDENA 510 mam na dzwiach kierowcy, jest bardzo wygodnie jedynie denerwuje nie kabel który przechodzi od dzwi do deski ponieważ w wiązce która idzie do dzwi jest wtyczka, więc nic zrobić sie niedało. ta opca jest wygodna tylko jedeynie przeszkadza jak pasarzer chce pogadać. Mam do tego antene MILARDA przykręconą do bagażnika(kombi) kable ładnie pociągnołem, więc tylko wystaja w 2 miejscach (1.przy dzwiach2.przy bagażniku) ta opcja jest super. omega 98 kombi.

#43 OFFLINE   maciekp91

maciekp91
  • 62 postów
  • Dołączył: 29-11-2006
  • Skąd: Biała Rawska

Napisany 01 luty 2007 - 15:32

zrobiłem zdjęcia radia na dzwiach (uniden 520) pomyliłem sie co do radia ale wielkością jest takie same. Radio UNIDEN 520 i antena MILARD na klapie bagażnika (kombi) Dodany obrazek Dodany obrazek Dodany obrazek Dodany obrazek

#44 OFFLINE   Lightman

Lightman
  • 34 postów
  • Dołączył: 02-01-2007
  • Skąd: Bydgoszcz

Napisany 11 luty 2007 - 17:30

ja mam tak, nawet wygodniej się trzyma łapkę :)
radio lerzy pod takim kątem jak na zdjęciu, jest przynitowane
Dodany obrazek
Błękitna strzała

#45 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3534 postów
  • Dołączył: 17-06-2006
  • Skąd: Pionki
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 11 luty 2007 - 19:13

ja już nie mam... :bad: :bad: :bad:
też se przynituje....

uwaga teraz towar chodliwy.....

#46 OFFLINE   prezesss

prezesss
  • 1576 postów
  • Dołączył: 20-06-2006
  • Skąd: Warszawa-Bielany
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 11 luty 2007 - 19:33

Giskard szukaj swojego na allegro

#47 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3534 postów
  • Dołączył: 17-06-2006
  • Skąd: Pionki
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 11 luty 2007 - 19:35

se tam lukne....

#48 OFFLINE   prezesss

prezesss
  • 1576 postów
  • Dołączył: 20-06-2006
  • Skąd: Warszawa-Bielany
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 11 luty 2007 - 19:37

Chciales kupic antene a teraz bedziesz musial kupic radyjko:/ a jakie miales?

Ja tez musze zmienic radyjko bo ostatnio co trase to musze naprawiac:(

#49 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3534 postów
  • Dołączył: 17-06-2006
  • Skąd: Pionki
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 11 luty 2007 - 19:42

tti TCB-770 chwale sobie dobrze działa... działało :bad: :bad: :bad:

#50 OFFLINE   prezesss

prezesss
  • 1576 postów
  • Dołączył: 20-06-2006
  • Skąd: Warszawa-Bielany
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 11 luty 2007 - 19:45

tez sie nad nim zastanawialem bo bardzo mi sie podoba a co do opinii to sa rozne wiec nie wiem, cena tez nie za duza pomysle pomysle

#51 OFFLINE   Hrumque

Hrumque
  • 121 postów
  • Dołączył: 23-08-2006
  • Skąd: Opole

Napisany 15 maj 2007 - 19:59

Dobra, CB jest zamontowane... w kieszeni na plecach fotela pasażera :) - bo dalej kabel antenowy nie sięgnął. Wbrew pozorom przez plastikową kieszeń słychać bardzo dobrze. Fotki zrobie jak zrobie, albo na zlocie zobaczycie ;) (jeśli mi jeszcze nie ukradą...)

Antena w miejscu orginalnej radiowej na końcu dachu (kombi) - jest idealne miejsce na 3 anteny (na środku i po bokach). Otwór na radiówke jest kwadratowy i wystarczająco duży by założyć bez wiercenia uchwyt cb typu "PL" (inny pewnie tez).
--
Bartek

#52 OFFLINE   Hrumque

Hrumque
  • 121 postów
  • Dołączył: 23-08-2006
  • Skąd: Opole

Napisany 15 czerwiec 2007 - 12:31

Dodany obrazek
Dodany obrazek
--
Bartek

#53 OFFLINE   prezesss

prezesss
  • 1576 postów
  • Dołączył: 20-06-2006
  • Skąd: Warszawa-Bielany
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 15 czerwiec 2007 - 15:50

Bardzo fajne male radyjko ;) a tak na powaznie to nie masz problemu z operowaniem pokrętłami/przyciskami ?

#54 OFFLINE   Wiking

Wiking
  • 381 postów
  • Dołączył: 03-04-2007
  • Skąd: Końskie
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 15 czerwiec 2007 - 16:02

Rozkłada fotel i jedzie na leżąco :smiech: kontrolując radyjko :wink:

#55 OFFLINE   Hrumque

Hrumque
  • 121 postów
  • Dołączył: 23-08-2006
  • Skąd: Opole

Napisany 15 czerwiec 2007 - 17:35

Bardzo fajne male radyjko ;) a tak na powaznie to nie masz problemu z operowaniem pokrętłami/przyciskami ?

Wystarczy że wiem że włączyłem je prawidłowo na 19 kanale ;) Resztę obsługuję po omacku bez problemu. A w trakcie produkcji mam sterownik "zdalny" do jacksona - praktycznie wszystkie nastawy regulowane zdalnie, z małego panelu na kabelku (może też być zamontowany w mikrofonie).
--
Bartek

#56 OFFLINE   Wiking

Wiking
  • 381 postów
  • Dołączył: 03-04-2007
  • Skąd: Końskie
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 15 czerwiec 2007 - 18:34

sterownik "zdalny" do jacksona

- o! fajny bajerek. Czy cos takiego można kupić?

#57 OFFLINE   Hrumque

Hrumque
  • 121 postów
  • Dołączył: 23-08-2006
  • Skąd: Opole

Napisany 15 czerwiec 2007 - 18:41

Można zamówić, a w zasadzie zamówić modyfikację radia.
Jak na razie robiłem do Jacksona, Granta, Harrego/Jimiego/Johnego/U510/520 (wszystkie są identyczne, poza nowymi Harymi ASC itp, które mają inną syntezę), Herberta i Wilsona, jakiegoś małego gówna typu ranger/stabo (ciensze od harrego/u510, bo orginalny przełącznik kanałów padł)...
W zasadzie jakbyś podał typ/model radia, to bym mógł zobaczyć co się da zrobić. Zależnie od wbudowanej syntezy częstotliwości i innych spraw różnie trzeba do tego podejść - i czasem się to po prostu nie opłaca (np w radiach typu Midland/alan 78+ itp)
--
Bartek

#58 OFFLINE   Wiking

Wiking
  • 381 postów
  • Dołączył: 03-04-2007
  • Skąd: Końskie
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 15 czerwiec 2007 - 18:44

Uniden Pro 520 XL

#59 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

    Ciem kotka!

  • 5572 postów
  • Dołączył: 30-08-2006
  • Skąd: Giedlarowa
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 15 czerwiec 2007 - 22:24

Uniden Pro 520 XL

Ja się też podepnę :)

#60 OFFLINE   Hoffi

Hoffi

    Zbanowany

  • 673 postów
  • Dołączył: 07-03-2007
  • Skąd: Poznań

Napisany 15 czerwiec 2007 - 22:31

Uniden Pro 520 XL

Ja się też podepnę :)


i ja :D