Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

OP-COM


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
668 odpowiedzi na ten temat

#41 OFFLINE   JerryG

JerryG
  • 29 postów
  • Dołączył: 30-07-2009
  • Skąd: Gdansk

Napisany 18 sierpień 2009 - 21:39

Kolega aviko z forum Vectry odnalazł w czeluściach netu coś takiego:

(bo tam "ktoś kogoś" cytuje w taki sposób, że niby V1.39 "uwala" interfejs) ;)


Moj z v1.20 po malych problemach z nie odinstalowaniem starej wersji programu,
poszedl i jest teraz v1.39.

#42 OFFLINE   Florek

Florek
  • 1250 postów
  • Dołączył: 14-03-2007
  • Skąd: ELE
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 18 sierpień 2009 - 21:55

Moj z v1.20 po malych problemach z nie odinstalowaniem starej wersji programu,
poszedl i jest teraz v1.39.


A niech ktoś napisze o takim przypadku: Czy z wersją firmware V1.33 i softu 081125PL da się w Simtec'u z '94r skorzystać z opcji "Nastaw kodowanie początkowe", bo wydaje mi się, że nie a teraz doszła taka możliwość z nowszym firmware i software?

#43 OFFLINE   Roozga

Roozga

    Wujek Dobra Rada

  • 8617 postów
  • Dołączył: 14-04-2007
  • Skąd: Szczecin
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 19 sierpień 2009 - 07:27

O ile dobrze się orientuje to w żadnym wypadku/na żadnym fejsie nie zadziała ta opcja, gdyż w Simtecu jest już niedostępna i wgranie nastawów początkowych można wykonać tylko i wyłącznie z zewnętrznego pliku poprzez tech2 z wykorzystaniem danych TIS



 


#44 OFFLINE   JerryG

JerryG
  • 29 postów
  • Dołączył: 30-07-2009
  • Skąd: Gdansk

Napisany 19 sierpień 2009 - 23:53

Zeby nie zapeszyc :D.

Po zmianie oprogramowania, laczy mi sie ze starszymi kompami i nie tylko.
Bo np. z Combo z 2005 jak sie polaczyl z silnikiem, to juz bledow nie moglem skasowac. Albo odwrotnie - bledy skasowalem i error w polaczeniu z silnikiem.

A teraz laczy sie za kazdym razem, co prawda moj lapek to tylko P3 500 i 320MB RAM do demonow szybkosci nie nalezy. Za to jakby wolniej sie program odpala.

#45 OFFLINE   bestb

bestb
  • 589 postów
  • Dołączył: 03-12-2006
  • Skąd: Poznań- Anglia
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 20 sierpień 2009 - 12:55

ja zrobilem aktualizacje i teraz wyskakuje komunikat ze nie moze znalesc listy obslugiwanych ecu

juz sobie poradzilem trzeba zainsalowac wersje adako i nastepnie skopiowac witamine i dziala

#46 OFFLINE   piwek

piwek
  • 325 postów
  • Dołączył: 24-09-2006
  • Skąd: Plock

Napisany 22 sierpień 2009 - 13:59

:grill::p adddaaakkkooo, 090714 paracetamol wykonany na bul programu ,teraz hula hop
szpiegów adako nie brakuje :bredzisz::cool:

#47 OFFLINE   Florek

Florek
  • 1250 postów
  • Dołączył: 14-03-2007
  • Skąd: ELE
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 22 sierpień 2009 - 15:02

szpiegów adako nie brakuje :bredzisz::cool:


Czy tę wypowiedź należy traktować jako przestrogę/ostrzeżenie? Fakt faktem więcej dyskrecji przydało by się. ;)

#48 OFFLINE   Mariusz_760301

Mariusz_760301
  • 1 postów
  • Dołączył: 07-02-2009
  • Skąd: Gliwice

Napisany 08 wrzesień 2009 - 14:37

Panowie noszę się z zakupem takiego interfejsu.
Kropkę nad "I" przypieczętuje możliwość zwiększenia dawki rozruchowej w pompie VP44 psg5 za pomocą tego interfejsu.
Czy posiada on taką możliwość jeśli nie to co muszę nabyć by móc tą dawkę zwiększyć.

P.S Witam wszystkich serdecznie

Pozdrawiam

#49 OFFLINE   Florek

Florek
  • 1250 postów
  • Dołączył: 14-03-2007
  • Skąd: ELE
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 08 wrzesień 2009 - 20:02

A w jakim autku występuje ta pompa, bo może będę mógł zerknąć?

#50 OFFLINE   Tuptus

Tuptus

    Tomek

  • 1341 postów
  • Dołączył: 12-08-2008
  • Skąd: Poznań
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 08 wrzesień 2009 - 20:33

w y22dth coś mogłem ustawiać związanego z paliwem +1%... +5% ale tylko raz mi to migneło - nie przywiązałem do tego wagi bo coś innego robilismy z lotusem, ale sprawdzę co to było dokładnie

#51 OFFLINE   Florek

Florek
  • 1250 postów
  • Dołączył: 14-03-2007
  • Skąd: ELE
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 08 wrzesień 2009 - 20:39

+1%...+5% to chyba w "funkcjach specjalnych" czy "programowaniu" też widziałem w X20DTL.

#52 OFFLINE   beast

beast

    Vauxhall Killer

  • 18304 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Kwidzyn
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 08 wrzesień 2009 - 21:55

+1%...+5% to chyba w "funkcjach specjalnych" czy "programowaniu" też widziałem w X20DTL.


i opcom i OS ma taka funkcje na pompie vp44




 


#53 OFFLINE   Tuptus

Tuptus

    Tomek

  • 1341 postów
  • Dołączył: 12-08-2008
  • Skąd: Poznań
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 09 wrzesień 2009 - 19:09

a co to dokładnie daje i po co to jest? warto wiedzieć zanim lotusowi nagrzebię :D bo chyba nie jest to zwiększenie dawki paliwa podczas pracy silnika ?

#54 OFFLINE   yyaarroo

yyaarroo
  • 70 postów
  • Dołączył: 10-08-2008
  • Skąd: Wielgie
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 13 wrzesień 2009 - 22:22

koledzy czy op-com będzie działał z wistą
było 2,5td jest 2,5v6

#55 OFFLINE   JerryG

JerryG
  • 29 postów
  • Dołączył: 30-07-2009
  • Skąd: Gdansk

Napisany 14 wrzesień 2009 - 08:20

koledzy czy op-com będzie działał z wistą


Instaluje sie i dziala bezproblemowo.

#56 OFFLINE   DamianB

DamianB
  • 1593 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Katowice
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 14 wrzesień 2009 - 09:09

koledzy czy op-com będzie działał z wistą


Działa na pewno na 32-bitowej.

#57 OFFLINE   eliks

eliks
  • 1563 postów
  • Dołączył: 28-11-2007
  • Skąd: Lidzbark

Napisany 27 wrzesień 2009 - 14:40

Takie laickie pytanie, czy op-comem można sie połączyć z autem innej marki wykorzystując OBD2?

#58 OFFLINE   DamianB

DamianB
  • 1593 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Katowice
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 27 wrzesień 2009 - 14:41

Na forum Vectry ktoś się chyba z Saabem łączył z silnikiem 2.2 TiD (oplowski 2.2 DTI)

#59 OFFLINE   JerryG

JerryG
  • 29 postów
  • Dołączył: 30-07-2009
  • Skąd: Gdansk

Napisany 27 wrzesień 2009 - 14:48

Takie laickie pytanie, czy op-comem można sie połączyć z autem innej marki wykorzystując OBD2?


Z Saabem tak jak odpowiedzial Ci kolega @DamianB, o innych markach raczej zapomnij. Program ma wpisane dane tylko marke Opel i Saab.
Do innych inne fejsy i programy.

#60 OFFLINE   eliks

eliks
  • 1563 postów
  • Dołączył: 28-11-2007
  • Skąd: Lidzbark

Napisany 27 wrzesień 2009 - 14:52

dzięki