Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

OP-COM


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
668 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   kczech

kczech
  • 3552 postów
  • Dołączył: 05-12-2006
  • Skąd: Przeworsk
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 19 kwiecień 2008 - 19:15

Z uwagi na duze zainteresowanie tym softem postanowilem zalozyc ten temat. Bawilem sie wersja demo i jest to dobry soft, najwazniejsze ze obsluguje tez linie CAN. Na razie cena nie jest rewelacyjna (jak do uzytku amatorskiego/domowego) 3000zl, ale moze Piwek lub inny elektronik zainteresuje sie tym fejsem.........(to ciekawa alternatywa wsrod softów obslugujacych Opla - wydaje sie bardzo uniwerslany).
proponuje pisac tu swoje doswiadczenia w zakresie tego programu diagnostycznego
Link do strony producenta: http://www.vezerdiag...u/index_en.html



#2 OFFLINE   sm210

sm210
  • 209 postów
  • Dołączył: 30-04-2007
  • Skąd: Zagłębie

Napisany 20 kwiecień 2008 - 21:29

Narazie demo, niestety prawie to samo co OPEL TECH2 :sad:

#3 OFFLINE   Roozga

Roozga

    Wujek Dobra Rada

  • 8617 postów
  • Dołączył: 14-04-2007
  • Skąd: Szczecin
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 20 kwiecień 2008 - 21:55

http://www.op-com.pl/ocu.htm



 


#4 OFFLINE   kczech

kczech
  • 3552 postów
  • Dołączył: 05-12-2006
  • Skąd: Przeworsk
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 21 kwiecień 2008 - 10:30

wersja demp op-com jest lepsza od techa2 demo bo np obsluguje Omege do 96 czyli ze starym simteckiem
CZĘŚCI AKCESORIA WARSZTAT - www.somad.pl
[B]

#5 OFFLINE   Roozga

Roozga

    Wujek Dobra Rada

  • 8617 postów
  • Dołączył: 14-04-2007
  • Skąd: Szczecin
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 21 kwiecień 2008 - 11:54

Ja się zastanawiam nad tymi 3000 zł - jeśli jest to lepsze niz OS (szkoda że nie mam nowej wersji) i do tego bierze auta z CAN to dla mnie bomba, tylko że 3000 PLN będzie bolało



 


#6 OFFLINE   beast

beast

    Vauxhall Killer

  • 18304 postów
  • Dołączył: 04-08-2006
  • Skąd: Kwidzyn
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 21 kwiecień 2008 - 12:42

Ja się zastanawiam nad tymi 3000 zł - jeśli jest to lepsze niz OS (szkoda że nie mam nowej wersji) i do tego bierze auta z CAN to dla mnie bomba, tylko że 3000 PLN będzie bolało


to juz bym chyba troche dolozyl i kupil techa- widziales po ile chodza na ebay




 


#7 OFFLINE   Roozga

Roozga

    Wujek Dobra Rada

  • 8617 postów
  • Dołączył: 14-04-2007
  • Skąd: Szczecin
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 21 kwiecień 2008 - 12:48

to juz bym chyba troche dolozyl i kupil techa- widziales po ile chodza na ebay


hmm, czy widziałem - pewnie że widziałem ;)



 


#8 OFFLINE   GARY

GARY
  • 472 postów
  • Dołączył: 17-06-2006
  • Skąd: Wrocław/Sulmierzyce

Napisany 29 marzec 2009 - 17:17

probowal ktos aktualizowac op-coma ??
mam problem z najnowsza wersja programu, wywala konflikt - za stara wersja firmware w interfejsie




juz sobie poradzilem i wszystko dziala jak powinno, jakby ktos szukal to polecam - http://forum.vectra-...ead.php?t=52664

#9 OFFLINE   dobols

dobols

    DobolsGarage dobols.pl

  • 917 postów
  • Dołączył: 18-03-2008
  • Skąd: Stłolica Pyrlandii
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 29 marzec 2009 - 18:03

kolego masz orginał od adako czy tą tańszą wersję bo jeśli masz tańszą i ś ciągnołeś aktualizacje od adako to zablokujesz fejsa

#10 OFFLINE   GARY

GARY
  • 472 postów
  • Dołączył: 17-06-2006
  • Skąd: Wrocław/Sulmierzyce

Napisany 31 marzec 2009 - 21:13

klon, ale wszystko dziala jak powinno

#11 OFFLINE   Roozga

Roozga

    Wujek Dobra Rada

  • 8617 postów
  • Dołączył: 14-04-2007
  • Skąd: Szczecin
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 01 kwiecień 2009 - 07:28

klon, ale wszystko dziala jak powinno



yyyyyyy???



 


#12 OFFLINE   Tuptus

Tuptus

    Tomek

  • 1341 postów
  • Dołączył: 12-08-2008
  • Skąd: Poznań
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 26 czerwiec 2009 - 16:36

czy jest możliwość regulacji obrotów biegu jałowego w simtecu 56.5 ? niby jest ta opcja, ale jak ją wybiorę to są tylko bloki pomiarowe do wybrania a nigdzie żadnych wartości nie da się wpisywać. działa to komuś czy nie ?

#13 OFFLINE   Roozga

Roozga

    Wujek Dobra Rada

  • 8617 postów
  • Dołączył: 14-04-2007
  • Skąd: Szczecin
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 26 czerwiec 2009 - 16:58

Ja to mam w os :)



 


#14 OFFLINE   Tuptus

Tuptus

    Tomek

  • 1341 postów
  • Dołączył: 12-08-2008
  • Skąd: Poznań
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 26 czerwiec 2009 - 17:00

w OS jest ale OS się pozbyłem :)
w sumie nie jest mi to koniecznie potrzebne - tylko chcioałem wiedzieć czy komuś to w opcomie działa

#15 OFFLINE   Roozga

Roozga

    Wujek Dobra Rada

  • 8617 postów
  • Dołączył: 14-04-2007
  • Skąd: Szczecin
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 26 czerwiec 2009 - 17:01

Jak dostanę opcoma w swoje łapy to Ci powiem :)



 


#16 OFFLINE   Tuptus

Tuptus

    Tomek

  • 1341 postów
  • Dołączył: 12-08-2008
  • Skąd: Poznań
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 26 czerwiec 2009 - 17:02

są na ebay.com :) ja zapłaciłem z przesyłką 161 PLN :)

#17 OFFLINE   Florek

Florek
  • 1250 postów
  • Dołączył: 14-03-2007
  • Skąd: ELE
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 26 czerwiec 2009 - 23:43

czy jest możliwość regulacji obrotów biegu jałowego w simtecu 56.5 ? niby jest ta opcja, ale jak ją wybiorę to są tylko bloki pomiarowe do wybrania a nigdzie żadnych wartości nie da się wpisywać. działa to komuś czy nie ?


Mi też nie działa. :-( Jak Op-Comem zresetować ECU (w Simtecu 56.5), aby wartości adaptacyjne czyli np. rozjechane mapy zniknęły? Jest może jakiś polski "manual" do tego?:hmmm:

#18 OFFLINE   Tuptus

Tuptus

    Tomek

  • 1341 postów
  • Dołączył: 12-08-2008
  • Skąd: Poznań
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 27 czerwiec 2009 - 07:45

do kasowania wartości adaptacyjnych jest o ile dobrze pamiętam "reset initial coding" w programowaniu

#19 OFFLINE   Florek

Florek
  • 1250 postów
  • Dołączył: 14-03-2007
  • Skąd: ELE
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 27 czerwiec 2009 - 08:53

No dobra. A powiedźcie czego nie można robić op-comem jak się niema car pass'u, żeby przypadkiem nie pielgrzymować do serwisu?;) Aha, i ja odpaliłem na polskiej wersji 080704

#20 OFFLINE   caliber

caliber
  • 95 postów
  • Dołączył: 08-04-2009
  • Skąd: Olsztyn

Napisany 27 czerwiec 2009 - 13:05

Panowie czy jest jakiś manual do OP-COM ??
Jest tam masa wartości jakie zczytuje interfejs i teraz pytanie czy jest gdzieś jakaś książka czy coś podobnego które podaje ile w danej zakładce być powinno a ile nie ??
Czy tym interfejsem można np regulować obroty silnika itp itd...
Za odpowiedź z góry dziękuję.