zamknijW ramach naszej strony stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dla plików cookies .. czytaj więcej
Opel Omega Forum - Omega Klub Polska sprawdzone porady wyszukaj opel omega chat opel omega strona klubowa omega klub polska opel omega forum opel omega forum
ZLOT JUŻ TRWA!

Wróć   Omega Klub Polska - Forum > Technika > Elektryka i Elektronika

stare 12-03-2011, 23:25   #1
jahol70
DEAUVILLE
 
Avatar jahol70
 
Zarejestrowany: 19.02.2011
Skąd: skwierzyna, poznan, szkocja
Województwo: nie mieszkam w Polsce
Auto: Nie mam Omegi
Postów: 60
Domyślnie czujnik cofania piszczy caly czas na wstecznym

witam. jak w temacie. na wstecznym czujnik mi piszczy caly czas. sa to rozne dzwieki- ciagly, przerywany i na zmiane raz tak raz tak. dodam, ze nie mam lusterka podlaczonego. a skoro lusterko fotochrom jest podlaczone do wstecznego, a wsteczny do czujnika to czy BRAK LUSTERKA ma wplyw na bledna prace czujnika cofania jezeli zle mysle to wyprowadzcie mnie z bledu a jezeli ktos wie jak rozwiazac ten problem (poza montazem luserka bo ciagle go szukam) to za wszelkie informacje dziekuje
Mezczyzna jahol70 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 14-03-2011, 02:26   #2
doncortino
watykańczycy do watykanu
 
Avatar doncortino
 
Zarejestrowany: 14.09.2008
Skąd: Szczecin
Województwo: zachodniopomorskie
Auto: Omega B FL'03 Pb+LPG automat
Silnik: 3.2 V6 Y32SE (218 KM)
Postów: 3,548
Domyślnie

wg mnie lusterko i parktronik nie mają ze sobą nic wspólnego.

A to piszczenie ma jakiś powtarzający się schemat?
wiem, że system Bosch poprzez pikanie podaje błędy
Mezczyzna doncortino jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 15-03-2011, 16:40   #3
jahol70
DEAUVILLE
 
Avatar jahol70
 
Zarejestrowany: 19.02.2011
Skąd: skwierzyna, poznan, szkocja
Województwo: nie mieszkam w Polsce
Auto: Nie mam Omegi
Postów: 60
Domyślnie

Quote Napisał doncortino [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki Kliknij tutaj, aby się zarejestrować]
wg mnie lusterko i parktronik nie mają ze sobą nic wspólnego.

A to piszczenie ma jakiś powtarzający się schemat?
wiem, że system Bosch poprzez pikanie podaje błędy


tylko pomyslalem, ze skoro fotochrom jest podlaczony do wstecznego, a parkotronik tez, to moze ...
ale jednak nie

na poczatku kilka, moze kilkanascie pikniec pojedynczych, male przerwa i ciagly sygnal, mala przerwa i od nowa. cykl sie powtarz i powtarza
Mezczyzna jahol70 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 15-03-2011, 20:14   #4
doncortino
watykańczycy do watykanu
 
Avatar doncortino
 
Zarejestrowany: 14.09.2008
Skąd: Szczecin
Województwo: zachodniopomorskie
Auto: Omega B FL'03 Pb+LPG automat
Silnik: 3.2 V6 Y32SE (218 KM)
Postów: 3,548
Domyślnie

Quote Napisał jahol70 [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki Kliknij tutaj, aby się zarejestrować]
tylko pomyslalem, ze skoro fotochrom jest podlaczony do wstecznego, a parkotronik tez, to moze ...
ale jednak nie

na poczatku kilka, moze kilkanascie pikniec pojedynczych, male przerwa i ciagly sygnal, mala przerwa i od nowa. cykl sie powtarz i powtarza

policz piknięcia i poszukaj na necie kodów błędów parktronic Bosch

ale chyba jest tak:
jedno piknięcie - prawy czujnik
dwa - drugi od prawej itd.
Mezczyzna doncortino jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 19-03-2011, 23:27   #5
jahol70
DEAUVILLE
 
Avatar jahol70
 
Zarejestrowany: 19.02.2011
Skąd: skwierzyna, poznan, szkocja
Województwo: nie mieszkam w Polsce
Auto: Nie mam Omegi
Postów: 60
Domyślnie

Quote Napisał doncortino [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki Kliknij tutaj, aby się zarejestrować]
policz piknięcia i poszukaj na necie kodów błędów parktronic Bosch.

doncortino! moglbys mi polecic jakas (jakies) strone gdzie je znajde
Mezczyzna jahol70 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 20-03-2011, 00:22   #6
doncortino
watykańczycy do watykanu
 
Avatar doncortino
 
Zarejestrowany: 14.09.2008
Skąd: Szczecin
Województwo: zachodniopomorskie
Auto: Omega B FL'03 Pb+LPG automat
Silnik: 3.2 V6 Y32SE (218 KM)
Postów: 3,548
Domyślnie

ja jakoś znalazłem, więc szukaj po gógle.
Ale raczej nic więcej nie znajdziesz niż to:
jeden pik - błąd pierwszego czujnika od prawej
dwa piki - drugi od prawej itd.
pięć pików- inny błąd.
To wszystko, bo tam nie ma innych podzespołów które dają się serwisować - są cztery czujki i centralka.
Mezczyzna doncortino jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 20-03-2011, 12:45   #7
jahol70
DEAUVILLE
 
Avatar jahol70
 
Zarejestrowany: 19.02.2011
Skąd: skwierzyna, poznan, szkocja
Województwo: nie mieszkam w Polsce
Auto: Nie mam Omegi
Postów: 60
Domyślnie

Quote Napisał doncortino [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki Kliknij tutaj, aby się zarejestrować]
ja jakoś znalazłem, więc szukaj po gógle.
Ale raczej nic więcej nie znajdziesz niż to:
jeden pik - błąd pierwszego czujnika od prawej
dwa piki - drugi od prawej itd.
pięć pików- inny błąd.
To wszystko, bo tam nie ma innych podzespołów które dają się serwisować - są cztery czujki i centralka.


pikniec jest napewno wiecej jak 5 w jedym ciagu, a potem synal 3-4 sek, przezerwa kilka sek z znowu sygnal 3-4
znalazlem, ze czujniki delikatnie drgaja i piszcza ( czy omega tez tak ma) przekrecilem kluczyk do zaswiecenia sie kontrolek i wlaczylem wsteczny. ucho do czujnikow i delikatne macanko czujnikow, ale one nic. milcza.
ktoredy ida przewody do czujnikow jak fabryka dala. a moze jakas kostka w kufrze lub okolicy.
przewody przy czujnikach juz sprawdzilem

Ostatnio edytowane przez jahol70 ; 20-03-2011 o 14:09
Mezczyzna jahol70 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 20-03-2011, 21:17   #8
doncortino
watykańczycy do watykanu
 
Avatar doncortino
 
Zarejestrowany: 14.09.2008
Skąd: Szczecin
Województwo: zachodniopomorskie
Auto: Omega B FL'03 Pb+LPG automat
Silnik: 3.2 V6 Y32SE (218 KM)
Postów: 3,548
Domyślnie

hmm nic nie poradzę, TIS nie przewiduje żadnych kodów błędów dla parkpilota w omedze, mówi tylko gdzie się znajdują komponenty - zajrzyj do centralki - jest we wnęce za kołem zapasowym (sedan)
Mezczyzna doncortino jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 21-03-2011, 00:02   #9
jahol70
DEAUVILLE
 
Avatar jahol70
 
Zarejestrowany: 19.02.2011
Skąd: skwierzyna, poznan, szkocja
Województwo: nie mieszkam w Polsce
Auto: Nie mam Omegi
Postów: 60
Domyślnie

Quote Napisał doncortino [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki Kliknij tutaj, aby się zarejestrować]
hmm nic nie poradzę, TIS nie przewiduje żadnych kodów błędów dla parkpilota w omedze, mówi tylko gdzie się znajdują komponenty - zajrzyj do centralki - jest we wnęce za kołem zapasowym (sedan)


dzieki wiesz moze jak ja moge sprawdzic
Mezczyzna jahol70 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 21-03-2011, 00:21   #10
doncortino
watykańczycy do watykanu
 
Avatar doncortino
 
Zarejestrowany: 14.09.2008
Skąd: Szczecin
Województwo: zachodniopomorskie
Auto: Omega B FL'03 Pb+LPG automat
Silnik: 3.2 V6 Y32SE (218 KM)
Postów: 3,548
Domyślnie

no... zajrzyj do niej, czy nie wypięła się jakaś wtyczka, przedzwoń kable czujek, sprawdź czy centralka nie jest zalana wodą itp.
Mezczyzna doncortino jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
caly, cofania, czas, czujnik, piszczy, wstecznym

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony



Czasy w strefie GMT +3. Teraz jest 04:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Spolszczenie oryginalne:vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
Poprawki tłumaczenia: Omega Klub Polska
(c) Omega Klub Polska
Page generated in 0.55691 seconds with 9 queries