zamknijW ramach naszej strony stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dla plików cookies .. czytaj więcej
Opel Omega Forum - Omega Klub Polska sprawdzone porady wyszukaj opel omega chat opel omega strona klubowa omega klub polska opel omega forum opel omega forum

Wróć   Omega Klub Polska - Forum > Technika > Silnik, Osprzęt silnika, Układ Chłodzenia i Układ Paliwowy

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
stare 16-01-2010, 20:19   #1
przemo86
 
Zarejestrowany: 16.01.2010
Województwo: kujawsko-pomorskie
Auto: Omega B'96 Pb manual
Silnik: 2.0 16v X20XEV (136 KM)
Postów: 2
Domyślnie Podczas jazdy zgasło auto

Podczas jazdy auto zgasło kto wie jaka może byc przyczyna ja juz nie mam pomysłów, sprawdzałem świece i tak dalej , czy przyczyna może byc czujnik położenia wałków rozrządu

Ostatnio edytowane przez przemo86 ; 16-01-2010 o 20:23
Mezczyzna przemo86 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 16-01-2010, 20:38   #2
dlotiv
Wujek Samo Zło
 
Avatar dlotiv
 
Zarejestrowany: 11.02.2007
Skąd: Zwierzyniec/Northampton
Województwo: nie mieszkam w Polsce
Auto: Omega B'98 Pb automat
Silnik: 2.5 V6 X25XE (170 KM)
Postów: 803
Domyślnie

Kolego, jeśli występuje jakikolwiek problem ze strony elektroniki (czujniki, sterownik, immo) jest on sygnalizowany zaświeceniem się kontrolki silnika "z piorunkiem". W takim przypadku musisz zacząć od odczytania błędów.
Jak to zrobić - znajdziesz w sprawdzonych poradach.
No chyba, że ktoś już gmerał w kontrolkach i podpiął tę kontrplkę pod jakąś inną....
Mezczyzna dlotiv jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 16-01-2010, 20:49   #3
pacio
 
Avatar pacio
 
Zarejestrowany: 02.07.2009
Skąd: Iława Pol/Pisek Czechy
Województwo: nie mieszkam w Polsce
Auto: Omega B'99 Pb+LPG manual
Silnik: 2.0 16v X20XEV (136 KM)
Nadwozie: Sedan
Postów: 509
Domyślnie

Quote Napisał przemo86 [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki Kliknij tutaj, aby się zarejestrować]
Podczas jazdy auto zgasło kto wie jaka może byc przyczyna ja juz nie mam pomysłów, sprawdzałem świece i tak dalej , czy przyczyna może byc czujnik położenia wałków rozrządu

moze tak byc ze czujnik walkow ja tak mialem zaswiecila mi sie kontrolka i auto zgaslo podczas jazdy wariowal obrotomierz ale zapalil i jechalem dalej kontrolka sie swiecila wymienilem czujnik i gitt
Mezczyzna pacio jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 17-01-2010, 01:02   #4
lord_craven
Ciem kotka!
 
Avatar lord_craven
 
Zarejestrowany: 30.08.2006
Skąd: Giedlarowa
Województwo: podkarpackie
Auto: Omega B'98 Pb+LPG automat
Silnik: 3.0 V6 X30XE (211 KM)
Nadwozie: Sedan
Postów: 5,401
Domyślnie

A jeżeli kontrolka nie zaświeciła, to sprawdź jeszcze przepływkę. Ostatnio brat miał podobny problem. Auto gasło, a kontrolka nie świeciła. Okazało się że przepływka zasyfiona.
Mezczyzna lord_craven jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 17-01-2010, 17:16   #5
DAFik
 
Avatar DAFik
 
Zarejestrowany: 24.05.2009
Skąd: kurort
Województwo: mazowieckie
Auto: Nie mam Omegi
Postów: 480
Domyślnie

Quote Napisał przemo86 [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki Kliknij tutaj, aby się zarejestrować]
Podczas jazdy auto zgasło kto wie jaka może byc przyczyna ja juz nie mam pomysłów, sprawdzałem świece i tak dalej , czy przyczyna może byc czujnik położenia wałków rozrządu


Tłoki pocałowały się z zaworami ?
Mezczyzna DAFik jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 17-01-2010, 17:22   #6
lukas12347
 
Avatar lukas12347
 
Zarejestrowany: 18.02.2009
Skąd: Łańcut,Markowa
Województwo: podkarpackie
Auto: Omega B'94 Pb+LPG manual
Silnik: 2.0 16v X20XEV (136 KM)
Postów: 85
Domyślnie

Ale napisz czy auto i potem zapaliło czy juz nie bo to tez wazne,napisz wiecej szczególów bo tak to wrózenie z fusów.
A pasek rozrzadu masz cały?
Mezczyzna lukas12347 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 18-01-2010, 00:49   #7
przemo86
 
Zarejestrowany: 16.01.2010
Województwo: kujawsko-pomorskie
Auto: Omega B'96 Pb manual
Silnik: 2.0 16v X20XEV (136 KM)
Postów: 2
Domyślnie

Auto nie zapaliło wcale, pasek rozrządu cały ,dzieki wszystkim za porady trzymajcie sie jak cos wiecie więcej to piscie ja prubuje naprawic auto ale czy mi sie uda to nie wiem
Mezczyzna przemo86 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 18-01-2010, 23:43   #8
marcinrk
 
Avatar marcinrk
 
Zarejestrowany: 15.06.2009
Skąd: okolice Włocławka
Województwo: kujawsko-pomorskie
Auto: Omega B'96 Pb+LPG manual
Silnik: 2.5 V6 X25XE (170 KM)
Postów: 162
Domyślnie

Jeśli rzeczywiście padł przepływomierz to odłącz go odepnij na chwilę akumulator niech komputer się zresetuje i odpal z odłączonym. Zapali Ci się CE ale samochód powinien chodzić w miarę normalnie. Ale sprawdź błędy wcześniej
Mezczyzna marcinrk jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 19-01-2010, 17:43   #9
DAFik
 
Avatar DAFik
 
Zarejestrowany: 24.05.2009
Skąd: kurort
Województwo: mazowieckie
Auto: Nie mam Omegi
Postów: 480
Domyślnie

Quote Napisał marcinrk [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki Kliknij tutaj, aby się zarejestrować]
Jeśli rzeczywiście padł przepływomierz to odłącz go odepnij na chwilę akumulator niech komputer się zresetuje i odpal z odłączonym. Zapali Ci się CE ale samochód powinien chodzić w miarę normalnie. Ale sprawdź błędy wcześniej


Znasz przypadek usterki przepływomierza, wskutek której silnik gaśnie podczas jazdy ? Ja się nie spotkałem.
Mezczyzna DAFik jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 19-01-2010, 20:16   #10
marcinrk
 
Avatar marcinrk
 
Zarejestrowany: 15.06.2009
Skąd: okolice Włocławka
Województwo: kujawsko-pomorskie
Auto: Omega B'96 Pb+LPG manual
Silnik: 2.5 V6 X25XE (170 KM)
Postów: 162
Domyślnie

Piszę na własnym przykładzie. Zgasł mi najpierw ruszając, z problemami ale udało mi się go odpalić, a później zdechł całkiem jadąc w trasie. Dodam że mi palił się wtedy CE
Mezczyzna marcinrk jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
auto, jazdy, zgasło

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony



Czasy w strefie GMT +3. Teraz jest 08:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Spolszczenie oryginalne:vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
Poprawki tłumaczenia: Omega Klub Polska
(c) Omega Klub Polska
Page generated in 0.53872 seconds with 9 queries