PDA

Zobacz pełną wersję : [OB & OBFL] Radio 2din komplikacje?


zakos
05-05-2012, 14:06
Witam, jest setka tematów na tą zagadkę lecz konkretnej odp nie uzyskałem...

a więc, gdy zmienię radio na 2din (z navigacją, mp3, itp) to wiem, że sterowanie z kierownicy działać nie będzie, no chyba że kupię interfejs pod dany model radia a także RDS zniknie. Mam tradycyjny komp pokładowy bez kolorowego wyświetlacza.
I teraz moje pytania są takie:

1) czy będą jakieś komplikację jak podłącze to radio z kostkami iso?
2) czy będzie nadal pokazywane średnie spalanie itp.? (wiem, że RDS zniknie a będzie tylko data i godzina)
3) będzie wszystko ok z kompem prócz RDS?


:confused:

DamianSz
05-05-2012, 15:46
1) czy będą jakieś komplikację jak podłącze to radio z kostkami iso?jedyna to brak pamięci ale nie zawsze a jak wystąpi to zmieniasz kable na radiu
czy będzie nadal pokazywane średnie spalanie itp.? (wiem, że RDS zniknie a będzie tylko data i godzina)skoro nie masz kolorowego wyświetlacza to rozumiem że BC jest sterowane z manetki wycieraczek a nie z radia

zakos
05-05-2012, 17:21
brak pamięci - czyli co ? nie będzie ustawione np equalizer i dane w radiu (tak jakby było świeżo włożone?)

co do wyświetlacza to znaczy że będzie wszystko ok, tylko RDS'a nie będzie?

DamianSz
05-05-2012, 17:27
brak pamięci - czyli co ? nie będzie ustawione np equalizer i dane w radiu (tak jakby było świeżo włożone?)dokładnie ale wtedy zmienia się w radiu kable zółty z czerwonym i powinno być ok, ale nie zawsze tak trzeba robić

zakos
05-05-2012, 17:52
spoko miernik mam to spr gdzie jest ciągłe zasilanie a gdzie zanika po wyjęciu klucza ze stacyjki ;))

to fajnie , że będzie wszystko git ;)

jeansu
05-05-2012, 18:56
skoro nie masz kolorowego wyświetlacza to rozumiem że BC jest sterowane z manetki wycieraczek a nie z radia
nie do końca mogę się z tym zgodzić:
brak kolorowego wyświetlacza wcale nie oznacza, że BC jest sterowane z manetki np. wyświetlacz gid przy ncdc - nie jest kolorowy a mimo to BC steruje się z radia.

zakos, powiedz jakie masz radio oryginalne to wszystko bedzie wiadome

zakos
05-05-2012, 21:25
CDR2005 takie mam radyjko

takie jak poniżej w linku:

[Only Registered Users Can See Links]

DamianSz
05-05-2012, 22:17
CDR2005 takie mam radyjko

takie jak poniżej w linku:
czyli wszystko jasne BC sterowane z manetki radio możesz wywalić

zakos
05-05-2012, 22:22
to giciorrr ;p

a mam pytanie czy każde radio będzie kompatybilne od opla: corsy, astry itp? te takie z mp3 tego typu coś:

[Only Registered Users Can See Links]


jeśli tak to proszę o nazwy takich które będą działać w pełni i można będzie zamontować bez żadnych ramek czy tym podobnych pierdół... ;)

doncortino
06-05-2012, 01:32
pasować będzie tylko omegowe serii ccr, cdr, ncdc lub ccrt. żadne cd 30 ani wyższe nie będzie działać.

zakos
06-05-2012, 21:45
tu macie link: [Only Registered Users Can See Links]


widzicie w lewym dolnym rogu widać taki dziwny plastik ocb?

mam możliwość kupienia za dobrą cene ale nie wiem co to jest takie dziwne...


a te uszy metalowe mozna odkrecic?

wątpie by sprzedawca powiedział prawdę... dlatego pytam was szpece ;) heh

i co myślicie o tym modelu pionka? :confused:

machony79
06-05-2012, 21:47
a te uszy metalowe mozna odkrecic?

wygląda to na kieszeń lub półkieszeń

zakos
06-05-2012, 21:49
a do omegi b fl to trzeba jakieś uszy metalowe czy coś dorobić by sie radio trzymało?

DaVePGN
06-05-2012, 21:49
Niech ci podesle lepsza fotke tego miejsca.
a do omegi b fl to trzeba jakieś uszy metalowe czy coś dorobić by sie radio trzymało? Zapewne bedzie trzeba ramke dokupic.

zakos
06-05-2012, 22:19
wiem ze trzeba pół kieszeń i ramkę typu: [Only Registered Users Can See Links]

ale dodatkowo? jakieś uszy na śruby czy co by sie trzymało?:confused:

DamianSz
07-05-2012, 07:08
wiem ze trzeba pół kieszeń i ramkę typu: [Only Registered Users Can See Links]

ale dodatkowo? jakieś uszy na śruby czy co by sie trzymało?do tego radia się nie nadaje kolega ma takie w corsie, radio nie jest prostokątne tylko zwęża się w dół, potrzebujesz metalowa kieszeń montażową taką jak jest w radiach jeden DIN

zakos
07-05-2012, 10:43
to dziwne jakieś te radio... pewnie już było kombinowane..

djtween
07-05-2012, 17:47
Radio jest normalne, potrzebujesz kieszen uniwersalna kupic (aby wyregulowac jak gleboko ma sie radio wsowac), aby "trapez" oplowski zniwelowac kupujesz ramke na ta kieszen i ramke do radia. i to wszystko u mnie z radiem Pioneer F910bt wyglada to nastepujaco: klik ([Only Registered Users Can See Links])

zakos
07-05-2012, 18:54
czyli radio ten pioneer jest dobre, tylko mam sobie ramke kupić?

już nie wiem każdy mówi co innego...


czyli wystarczy mi ta ramka:

[Only Registered Users Can See Links]

i juz zamontuje?????

proszę o linki z allegro co kupić do tego radia by było ok ... :pokoj:

matigreg06
07-05-2012, 21:15
Witam, potrzebujesz taką kieszeń [Only Registered Users Can See Links]
oraz ramke którą podałeś.

djtween
08-05-2012, 12:40
Witam, potrzebujesz taką kieszeń [Only Registered Users Can See Links]
oraz ramke którą podałeś.

Dokladnie, mam taka sama :)

DaVePGN
09-05-2012, 13:19
najbardziej bedzie pasowac czarna. Mam kazdy kolor z trzech dostepnych i najbardziej pasi czarny wg mnie.

zakos
09-05-2012, 13:22
ale antracyt to kolor tego ciemnego szarego tak jak w linku?

czy inny jest?

DaVePGN
09-05-2012, 13:25
Tak wyglada antracyt na ramce >> [Only Registered Users Can See Links]

DaVePGN
09-05-2012, 13:30
Wroce do domu to ci wkleje, ale czarny najbardziej sie wkomponuje wg mnie i tak.

djtween
09-05-2012, 14:37
Czarny pasuje BDB ze wzgledu na to ze wyswietlacz klimatronika tez jest czarny i ladnie to sie komponuje. Kolego nie zapominaj ze radio tez masz czarne :D Przemalujesz je??:jump:

matigreg06
09-05-2012, 22:30
Czarny będzie pasować najlepiej

zakos
11-05-2012, 11:29
dzięki za rade, już czarny zamówiony ;)

djtween
24-05-2012, 10:45
mam pytanie odnośnie tego czy jak zmienie radio na pioneer avh-3200dvd to subwoofer będzie działał nadal?

Masz BOSE podejrzewam, tak bedzie dzialal ale musisz podlaczyc niebieski kabel z radio do zoltego. A zeby miec pamiec zolty zamieniasz z czerwonym. Pioneer zrobil fajne zlaczki i nic nie trzeba sztukowac samemu :)

topserwis
25-05-2012, 04:27
Sterowanie wzmacniaczem pewnie, tudzież elektryczną anteną. Po co podłączać go na stałe nie wiem, przecież nieoryginalne radio też ma sterowanie tymi akcesoriami - kwestia tylko by przewód wylądował na odpowiednim pinie wtyczki.

djtween
25-05-2012, 10:08
Sterowanie wzmacniaczem pewnie, tudzież elektryczną anteną. Po co podłączać go na stałe nie wiem, przecież nieoryginalne radio też ma sterowanie tymi akcesoriami - kwestia tylko by przewód wylądował na odpowiednim pinie wtyczki.

A no po to zeby nie sztukowac kabli, a wylaczy wzmacniacz po zaplonie jak wyjmiesz klucz ze stacyjki.

jakim wzmacniaczem? dodatkowym jakimś wzmacniaczem?

Masz system BOSE w swoim aucie?

djtween
25-05-2012, 11:53
No czyli zeby wogule glosniki graly to musisz podlaczyc ten niebieski kabel z radia do zoltego, poprostu je zlacz. Na jednym bedzie pisalo power antena lub remote control(niebieski) a na drugim nie pamietam( :) ) ale napewno jest zolty w radiach pioneera :)